در این مطلب با یکی از مساجد قدیمی شهر پکن چین به نام مسجد نیوجیه آشنا خواهیم شد.

مسجد نیوجیه، بزرگترین مسجد مسلمانان پکنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسجد نیوجیه قدیمی‌ترین و بزرگترین مسجد مسلمانان پکن است. این مسجد باشکوه و باستانی در سال ۹۹۶ میلادی و در زمان سلسله میائو ساخته شده است. بنای این مسجد در زمینی به مساحت حدود ده هزار متر با سبک مخلوطی از معماری سنتی چین و معماری اسلامی ساخته شده و در طی هزار سال تاریخ گذشته این مسجد بار‌ها بازسازی، مرمت و تعمیر شده است.

نمای بیرونی مسجد کاملا به سبک معماری سنتی چینی که در آن زمان از جنس چوب بوده است بنا شده، ولی در داخل مسجد به ویژه شبستان اصلی از هنر معماری اسلامی استفاده شده است. در معماری مسجد نیوجیه برج اذان دیده می‌شود که در دو طبقه ساخته شده و گنبدی طلایی بر بلندای آن ساخته اند و در مواقع اذان، موذن از بالای آن صوت اذان سر می‌داده است. این مسجد هزار ساله قدیمی همراه با بقیه مساجد چین در دوران حکومت امپراتوری سلسله‌های مینگ و کینگ مرمت و بازسازی شده است.

مسجد نیوجیه، بزرگترین مسجد مسلمانان پکن

سالن شبستان اصلی مسجد ۶۰۰ متر مربع است که تزییناتی از ترکیب خوشنویسی اسلامی و هنر چینی را در آن می‌توان دید. در برخی از کتیبه‌ها و نوشته‌های مسجد آیاتی از کتاب وحی، قرآن مجید با خط عربی و کوفی به زیبایی تزیین شده است. برخی از این آثار باستانی و هنری در نوع خود بی نظرند. در این شبستان و حیاط مسجد حدود ده هزار نماز گذار ادای فریضه نماز را بجا می‌آوردند. فرش‌های نماز گذاران در شبستان منقش به کتیبه‌های اسلامی است و حیاط با صفای مسجد با درختان قدیمی و سنگ کاری‌های متناسب تزیین شده است و مکانی متفاوت را ایحاد کرده است.

مسجد نیوجیه در منطقه مسلمان نشین پکن شوان وو Xuanwu District که بزرگترین منطقه مسلمانان شهر است قرار دارد. در این منطقه بیش از ده هزار نفر از مسلمانان سکونت دارند که برای انجام فرایض دینی خود از این مکان مقدس استفاده می‌کنند. در ایام خاص و اعیاد و تجمع‌های فرهنگی، این مسجد از انبوه مسلمانان نمازگذار پر خواهد شد.

مسجد نیوجیه، بزرگترین مسجد مسلمانان پکن

بازدید از مسجد نیوجیه و بقیه مساجد کشور چین برای بازدید کنندگان جایگاه رفیع دین اسلام بعد از ورود به این کشور را نشان می‌دهد. هر بیننده‌ای پس از مشاهده آثار و بقایای مانده در این مساجد به تاثیر و علاقه ملت چین به اسلام و عمق آن در تاریخ گذشته چین پی خواهد برد.

منبع: الکوثر

انتهای پیام/

برچسب ها: مسجد ، مسلمانان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.