نان اردک، اگرده یا بورساق یکی از انواع نان‌های محلی است که در شهر‌های مختلف ایران به روش‌های مختلف پخته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انواع نان محلی در شهر‌های مختلف ایران وجود دارد که هر کدام عطر و طعم خاص خودشان را دارند. از نان‌های متداول مثل نان سنگک و بربری گرفته تا نان کشتای گیلان یا نان فطیر اراک که همه طرفدار‌های خیلی زیادی دارند. یا اینکه اغلب این نان‌های سنتی در شهر خودشان به روش سنتی و در تنور‌های مخصوص درست میشوند، ولی با یاد گرفتن دستور پخت آنها میشود این نان‌های خوشمزه را در خونه هم درست کرد.

طرز تهیه نان اردک

امروز قصد داریم یکی دیگه از نان‌های خوشمزه‌ی سنتی رو بهتون معرفی کنیم. نان اردک، اگرده یا بورساق یکی از انواع نان‌های محلی است که در شهر‌های مختلف ایران به روش‌های مختلف پخته می‌شود.

نان اردک که از نان‌های شیرینی محسوب میشه، در استان مرکزی بیشتر قبل از عید نوروز درست میشه. مردم شهر همدان هم نان اردک رو در ماه مبارک رمضان می‌پزند. در نجف آباد اصفهان هم این نان در مراسم و اعیاد مختلف پخته و سرو میشه. در گیلان به مواد اولیه نان ادرک، کره و آرد برنج مرغوب شمالی هم اضافه میشه. علاوه بر این در بعضی از دستور‌ها از زردچوبه در طرز تهیه نان اردک استفاده نمی‌کنن، ولی اضافه کردن اون طعم نان رو بهتر می‌کنه. با ما همراه بشید تا در ادامه طرز تهیه نان اردک رو بهتون یاد بدیم.

مواد لازم برای نان اردک
تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ پیمانه
شکر ۱/۲ پیمانه
روغن ۲ قاشق غذاخوری
آرد حدود ۴ پیمانه
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۲ قاشق غذاخوری
خمیر مایه ۱ قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری

طرز تهیه نان اردک

۱- شیر را داخل شیر جوش یا قابلمه بریزید تا کمی گرم شود. سپس آن را به همراه تخم مرغ، شکر، خمیر مایه و روغن داخل ظرفی بریزید و با استفاده از همزن یا با مخلوط کن خوب با هم مخلوط کنید.

۲- زردچوبه و زعفران را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.

۳- آرد و نمک و بیکینگ پودر را الک کنید و بعد به مواد اضافه کنید. تا جایی که خمیر به دست آمده به دست نچسبد. مقدار آرد را زیاد نکنید. اگر خمیر به دستتان نچسبد مقدار آرد کافی است.

۴- وقتی مواد را ترکیب کردید و خمیر به دست آمد، ظرفی را چرب کنید و روی خمیر کمی آرد بپاشید و آن را داخل ظرف قرار دهید. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و یک دستمال تمیز نیز روی ظرف بکشید. خمیر را به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا پف کند.

۵- بعد از استراحت کردن خمیر، آن را از ظرف بیرون بیاورید، آن را کمی ورز دهید و چونه بگیرید؛ مجددا ۵ تا ۱۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. خمیر را به صورت گلوله گلوله درآوردید. هر کدام از گلوله‌های خمیر را با وردنه باز کنید و داخل روغن داغ درون تابه سرخ کنید. بعد از آن که یک طرف نان سرخ شد، طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید.

نان اردک آماده است.

نکات کلیدی طرز تهیه نان اردک

– بهترین آرد برای آرد نان اردک، آرد مخصوص بربری است. البته می‌توانید از آرد نان فانتزی هم برای تهیه این نان استفاده کتید.

– خمیر نان اردک باید نه شل و نه سفت باشد.

– می‌توانید در روغن تابه هم کمی زردچوبه اضافه کنید.

– مقدار شیرینی نان اردک به ذائقه‌ی شما بستگی دارد. می‌توانید میزان شکر نان را به دلخواه کم یا زیاد کنید.

– می‌توانید نان اردک را به مدت طولانی داخل کیسه در فریزر نگهداری کنید.

– برای گرم کردن نان می‌توانید از ماکروفر یا تابه بدون روغن استفاده کنید.

– این نان به همراه وعده‌های غذایی و یا مستقلا به عنوان میان وعده، عصرانه و صبحانه‌ای سالم قابل استفاده است.

– برای بهتر شدن مزه‌ی نان می‌توانید آن را به همراه عسل، شیره و ارده سرو کنید.

– میزان روغنی که برای سرخ کردن خمیر نان در تابه می‌ریزید باید خیلی کم باشد. در غیر این صورت نان بیش از حد چرب می‌شود.

– برای عمل آمدن خمیر مایه (اگر از نوع خمیر مایه فوری نیست) می‌توانید به صورت جداگانه داخل کاسه‌ای آب ولرم، شکر، آرد و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پف کند و عمل بیاید. بعد شیر و سایر مواد را به آن اضافه کنید.

– برای آن که نان‌های اردک با هم هم اندازه شوند می‌توانید بعد از پهن کردن خمیر با وردنه، آن را قالب بزنید و بعد سرخ کنید. برای این کار می‌توانید از قالب برش در شکل‌های مختلف از جمله قالب برش گرد که برای نان مناسب است، استفاده کنید.

– این میزان مواد اولیه برای حدود ۱۴ تا ۱۶ عدد نان کافی است.

– به جای روغن مایع می‌توانید از کره و یا روغن حیوانی نیز استفاده کنید.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.