بسیاری از مسئولان بر این باورند که کاهش تعرفه صادرات در میان مدت می تواند راهگشای صنعت طیور باشد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود آنکه مرغ یکی از ارزانترین پروتئین‌های در دسترس خانوار به شمار می رود، اما با گسترش مهمان ناخوانده ویروس کرونا تمامی برنامه های مرغداران باری فروش بیشتر در سال نو نقش برآب شد.

طبق برنامه سنوات گذشته مرغداران در ایام پایانی سال تا حدی میزان جوجه ریزی را نسبت به دیگر ماه های سال افزایش می دهند تا با ازدیاد تقاضا در ایام عید بازار دچار تنش نشود، این در حالی است که امسال با شیوع ویروس کووید ۱۹ و به دنبال آن تعطیلی کسب و کارها، لغو سفرها و کاهش قدرت خرید خانوار، قیمت مرغ به کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار رسید که این امر در کنار تولید مازاد چشمگیر، صنعت مرغداری را بیش از پیش به چالش کشاند و مسئولان را به آن واداشت تا با ارائه راهکار مناسب تا حدی از زیان این صنعت بکاهند.

طی روزهای اخیر دبیر ستاد تنظیم بازار از وزارت جهاد کشاورزی خواستار کاهش تعرفه عوارض صادرات مرغ به حدود یک هزار و ۵۰۰ تومان برای مدتی کوتاه شد تا بتواند بخشی از زیان مرغداران را از طریق صادرات جبران کند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که کاهش تعرفه صادرات در میان مدت می تواند راهگشای رفع بحران این صنعت باشد و البته برای خروج از وضعیت فعلی باید راهکار دیگری مبنی بر اصلاح شیوه خرید پشتیبانی امور دام در دستور کار قرار گیرد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم‌ تا از علل بحران صنعت مرغداری و راهکارهای مناسب کاهش زیان مرغداران با خبر شویم:


کاهش تعرفه به تنهایی راه حل رونق صادرات نیست

برومند چهار آیین کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بحران صنعت مرغداری طی ۱۰ سال اخیر بی سابقه است، اظهار کرد: مازاد چشمگیر تولید همانند چماغی بر سر تولیدکنندگان فرود آمده و مشکلات متعددی را برای صنعت ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر ضرورت ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری افزود: در مواقعی که ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد، مازاد تولید ماهیانه مرغ به ۶۰ هزار تن می رسد.

چهارآیین کاهش تعرفه صادرات را اقدامی مناسب در جهت کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: اگرچه کاهش تعرفه صادرات مرغ به یک هزار و ۵۰۰ تومان اقدامی مناسب است، اما شرط لازم و کافی به منظور رونق صادرات نیست.

این کارشناس صنعت طیور ادامه داد: با وجود آنکه صادرات مرغ مستلزم بازاریابی در بازارهای هدف و استراتژی مستمر و طولانی است، از این رو اتخاذ تدابیر افزایش تعرفه یا ممنوعیت صادرات به سبب حضور رقبا در بازارهای هدف و بی اعتمادی تجار خارجی ضربه مهلکی بر صنعت وارد می کند.

به گفته وی، در مواقعی که امکان حضور در بازارهای صادراتی را بنا به هر دلیلی از دست می دهیم، روی ریل آوردن مجدد صادرات به شدت دشوار است.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه افزایش تولید ناخالص داخلی به نفع اقتصاد کشور است، بیان کرد: اتخاذ سیاست های نامتوازن و غیر اقتصادی که مبنای صحیح و کارشناسی نیست، ضربه مهلکی بر صنعت وارد می کند، در حالیکه حمایت از تولید داخل به معنای حمایت از تمامی اقشار جامعه است.


بیشتر بخوانید:  آغاز فروش اقلام اساسی مورد نیاز ماه مبارک رمضان / گوشت و مرغ ارزان می‌شوند 


ورود جدی پشتیبانی امور دام راهگشای صنعت مرغداری

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راهکارهای برون رفت صنعت مرغداری از بحران اظهار کرد: موضوع کاهش عوارض صادرات در تاریخ ۱۲ فروردین در جلسه کارگروه تنظیم بازار مطرح شد و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید با این امر موافق است.

وی افزود: با وجود آنکه صادرات امری فنی و تخصصی است، از این رو نمی توان به سهولت در بازارهای هدف حضور داشت.

اسداله نژاد با اشاره به چالش های پیش روی صادرات مرغ بیان کرد: در کنار تمامی استانداردها و کیفیتی که برای صادرات لازم است، تعهد تامین مرغ در یک مقطع زمانی مشخص با قیمت ثابت از سوی تجار کشور ما شدنی نیست که با این وجود نمی توان امیدی به رونق صادرات داشت.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: در مواقعی که با ازدیاد عرضه مرغ روبرو می شویم، مسئولان تنظیم بازار برای کاهش زیان‌مرغداران به دنبال صادرات هستند و در زمان کمبود عرضه یا کاهش تقاضا برای جوجه ریزی صادرات را قطع می کنند که این امر تجار داخل را دچار چالش می کند.

این مقام مسئول با انتقاد از این مسئله که صادرات مرغ پایدار نیست، بیان کرد: اگرچه صادرات مرغ در میان مدت و بلندمدت در رونق صادرات تاثیر گذار است، اما در کوتاه مدت مشکل مرغداران را مرتفع نمی کند.

وی ورود جدی پشتیبانی امور دام در امر خرید تضمینی را راهکار مناسب رفع بحران صنعت مرغ برشمرد و گفت: ورود جدی پشتیبانی امور دام در بحث خرید مازاد مرغ و بدون محدودیت از مرغداران و توزیع مرغ در سبد کالای خانوار و اقشار آسیب پذیر راهکاری مناسب در جهت رفع بحران صنعت برشمرد.

کاهش تعرفه صادرات راهگشای مشکلات مرغداران

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه رفع موانع صادرات راهگشای صنعت مرغداری است، اظهار کرد: کاهش تعرفه و آزادسازی صادرات در میان مدت و بلندمدت بهتر از خرید تضمینی است.

وی کاهش تعرفه صادرات مرغ به یک هزار و ۵۰۰ تومان را راهکار مناسب رفع بحران صنعت طیور دانست و افزود: با توجه به آنکه بخشی از مرغ های شرکت پشتیبانی تنها ۲ ماه از تاریخ انقضایشان باقی مانده است، از این رو انتظار می رود که تعرفه صادراتی مرغ هایی که تا پایان تاریخ انقضا ۴ ماه زمان باقی مانده صفر شود.

حجت با اشاره به اینکه خرید تضمینی مرغ به نحوه فعلی راهگشای مشکلات مرغداران نیست، بیان کرد: این در حالی است که با اصلاح برخی مفاد اساسنامه و خرید مستقیم از مرغدار علاوه بر کاهش هزینه های دولت در رفع بحران صنعت مرغداری تاثیر بسزایی دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از این مسئله که خرید تضمینی مرغ هدفمند نیست، افزود: اگرچه روزانه یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ تن مرغ مازاد مرغداران از سطح بازار جمع آوری می شود، اما به سبب آنکه هدفمند انجام نمی شود، تاثیری در کاهش زیان مرغداران نداشته است.

وی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: فروش با نرخ فعلی بیانگر عرضه هر قطعه جوجه یکروزه ۲ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است که جبران این زیان کار ساده ای نیست.

حجت عرضه مرغ به اقشار آسیب پذیر را یکی دیگر از راهکارهای مناسب رفع بحران صنعت مرغداری دانست و افزود: طبق تجربیات گذشته توزیع مرغ به جای پول نقد به خانوارها پیشنهاد مناسبی در جهت کاهش زیان مرغداران دانست.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر اقدامات دولت ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده به افزایش قیمت مرغ کمک‌کند، مشکلی از حیث عرضه و قیمت در ماه رمضان نخواهیم داشت‌.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره تاثیر ویروس کرونا بر صنعت مرغداری تصریح کرد: با توجه به گسترش ویروس کرونا سرانه مصرف مرغ به سبب تعطیلی رستوران ها، لغو سفر و قرنطینه خانگی کاهش چشمگیری داشته که این امر در کنار مازاد تولید منجر به بحران صنعت مرغداری شده است.

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار گوشت در رکود به سر می برد، اظهار کرد: گسترش ویروس کرونا و تعطیلی واحدهای پرمصرف همچون تالارهای پذیرایی، رستوران و هتل منجر به انباشت دام در واحدهای دامداری شده است.

وی افزود: بنابر اعلام مرکز آمار حدود ۶۰ میلیون راس دام سبک در زمستان به سبب نبود تقاضا انباشت شده است.

پوریان با اشاره به اینکه بازار دام زنده راکد است، بیان کرد: در حوزه دامپروری، خرید و فروش تنها در حوزه دام های با اوزان کم وزن صورت می گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ارتباط با گوشت افزایش قیمتی نداشتیم، گفت: با توجه به انباشت دام در واحدهای دامداری کمبودی در بازار نداریم که با استمرار این روند دامداران با چالش های متعددی روبرو خواهند شد.

به گفته وی، با توجه به سپری کردن ایام پیک تقاضا پیش بینی می شود که با پایان یافتن ویروس کرونا، انباشت دام در واحدها کاهش یابد.

پوریان با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین پایه های تولید در فصل بهار اتفاق می افتد، بیان کرد: با توجه به انباشت دام در واحدهای دامداری، تولید در فصل بهار بر افزایش جمعیت دامن می زند که امیدواریم با رفع بحران کرونا در حوزه بازرگانی بتوانیم بازار ایجاد کنیم.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه خرید تضمینی راهکار کاهش انباشت در واحدهای دامداری نیست، گفت: با پایان یافتن بحران کرونا و صدور مجوز صادرات دیگر شاهد انباشت دام در واحدها نخواهیم بود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
صنعت بزرگ مرغ داری را کانالیزه کنید تولید برابر مصرف قیمت تمام شده را در اعلام و سود تولید را در نظر بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
صنعت مرغداری رو نابود شد حساب کنید
Iran (Islamic Republic of)
Habib
۱۱:۵۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
شما باید بیایدد تولید جوجه یک روزه را پایین بیاورید و فاصله دو تا سه ماهی بین دوره های مرغداری بگذارید،ولی بخاطر راضی نگه داشتن مردم از نظر قیمت چون نمیخواهید از جیب خودتان بدهید و قسمت تمام شده برای مرغدار حداقل هشت پانصد هست ،باعث ضرر شدید مرغدار میشوید تنها راهی که میتونید بکنید استعفا بدید برید شاید صنعت مرغداری بهتر شد...
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۳۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
سال جهش تولید کشورمون فقط زمین گیر شدن مرغ دارا رو کم داره. اونایی که میگن مرغدارا سود کردن. بهتون قول میدم یه روزی مرغداری کشور با خاک یکسان میشه و فقط مرغ وارداتی کیلویی 20تومن می‌خریم. چون حمایتی از مرغد0ار و تولید کننده ندیدم تا الان. درضمن من نه بابام مرغ داره نه خودم. فروشنده خوراک دام هستم. و هیچ اهمیتی برام نداره مرغ کیلویی چند بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
قیمت مرغ رو ببارید پایین تا ملت بتونن بخرن مردم قدرت خرید ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
هزینه‌های تولید بالاست !!!
Iran (Islamic Republic of)
Habib
۱۲:۰۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
قیمت مرغ،بیاد پایین تولید کننده برشکست میشه بعد شما گوشت یخ زده خارجی اشغالی باید کیلویی ۴۵هزار تومن بخرید ،یکم تفکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مردم دیگه پول ندارن، نمونه اش من ندارم پول نمی خرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
چرا فکری به حال درد کارگران نمی‌کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
سلام به همه. ماها به دلیل بیکفایتی مسئولین و بیکاری عادت کرویم همه چی رو مفت بخوریم یا نخوریم دیگه فکر این رو نمیکنیم با چه قیمتی تهیه شده. سوختم برای تولیدکنندگانمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
من آدم کینه ای نیستم و به بد دیگران خوشحال نمی شوم ولی بابت این موضوع واقعاً دلم خنک شد چون خیلی ظلم کردن به این مردم بدبخت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دراین اوضاع کروونا وبیکاری وبی پولی!!! چراهمه چیز هی گرون وگرونتر میشه!!! اول دلیل گرونی ها راحباب گفتند وحالا کرونا رابهانه می کنند، چه زمانی راستگویی وحقیقت گویی بر نظام اسلامی حاکم میشه!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
راستگویی؟؟؟؟
الان اینها پروژه درست میکنن که ملت دروغ میگن !!
در همه جا مردم مقصره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مازاد نداریم، قدرت خرید مردم کم شده
Iran (Islamic Republic of)
Nima
۰۸:۱۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
چرا جلوی صادرات پیاز رو گرفتین ک کل پیاز ما خراب شد؟توی بازار داخلی کیلویی ۵۰۰تومن هم نمیخرن،یه مشت دزد دور هم ریختن و دارن دلالی میکنن،اینه تنظیم بازارتون؟خدا لعنت کنه اونای ک اون بالا نشستن و هیچ نظارتی ندارن بر امور کشاورزان،به نظرتون الان وقتش نیست کشور از حالت دولتی در بیاد و به بخش خصوصی سپرده بشه؟به عنوان یه کشاورزه بدبخت دارم میگم کشورهای اروپایی و آسیایی مثل چین اگه الان پیشرفت کردن فقط ب خاطر پویایی بخش خصوصیشون هست ن بخش دولتی،نمونش صنعت خودرومونه ک الان از اوایل انقلاب فقط داریم مونتاژ میکنیم و اگه خصوصی بود این وضعش نبود ک خودروهای عقب مانده جهان سومی مونتاژ کنن،مشکل مدیریتی توی هر صنفی داریم متاسفانه،توی بخش کشاورزی باید مثله کشورهای اروپایی اتحادیه تشکیل بدیم ک مستمر بر کیفیت و قیمت محصولات نظارت داشته باشن،چرا توی آمریکا فئودال هاش(کشاورزان) جزو پر درآمدترین قشر هستند ولی توی ایران برعکی این رو صدق میکنه؟چون اینجا بخش خصوصی هنوز جا نیفتاده و یجورایی همه صنوف ضررمیکنن،فقط شعار میدیم و بس
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۱:۲۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ما برنامه تولید نداریم
کسی به شما نگفت پیاز بکارید
Iran (Islamic Republic of)
محمود روح افزا
۰۷:۵۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اگر امکان داره در مورد واردات و توزیع نهاده ها یه گزارش کامل بنویسید.البته اگر با مرغدارها در این مورد صحبت کنید خیلی به روشن شدن قضیه کمک میشه.تا مردم بدونم سلطان ذرت و سویا کیه،توی این بازار چه کسی نرخ تعیین میکنه
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۷:۲۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آقا شما دلتون به حال مرغ دار نسوزه به حال مردم بسوزه که اون مرغ رو هم به سختی میتونه بخره اگر خریده باشی ته مرغ رو که پر از چربیه برمیگردونن داخل مرغ آب هم جمع میشه توی شکم مرغه هر مرغی هم می خری داخلش یه سیاه شدگی داره ، تازه معلومم نیست چی به خورد این مرغ میدن اینقدر گوشت میگیره، هر جور واکسن هم بهش میزنن تا نمیره و ... هر مرغی خریدی فقط یک کیلو میمونه برات
Iran (Islamic Republic of)
Habib
۱۲:۰۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
از ما پنج تومن خریدن ۱۲۰میلیون ضرر کردیم به شما فروختن یازده تومن شما حقوقتون پایین پولتون بی ارزش وگرنه با این قیمت همه ما ضرر میکنیم در ضمن این که میگن مرع هورمونیه چربی داره ایناهمش شایعه هستش ...من یه مرغدارم که دگ از بی پولی توان زندگی کردن ندارن به لطف دولت و نظرات مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
وقتی که هر هفته قیمت مرغ برای مشتریان و مردم دردسرساز میشد چرا مرغداران نگران نبودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مردم مهم نیست سرمایه داری نباید تعطیل بشه
چون همشون سرمایه دارن !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
یکی از مشکلات اصلی مرغداران ، عدم بلوغ صنفی است !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
داداش این که میگی یعنی چه ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
وقتی که هر هفته قیمت مرغ برای مشتریان و مردم دردسرساز میشد چرا مرغداران نگران نبودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مردم هیچ وقت مهم نبودن !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آری صادرات مرغ دردشان را دعوا میکنه ولی باز ملت را بی حال میکنه باز باگرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
همیشه درد دارن، چه سرمایه دار های داغونی که با بادی نابود می شوند، خدایا ظلم این سرمایه دار ها رو نابود کن تا کارگران هم طعم زندگی بچشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اگه زیاده پس چرا دوباره شد 12 تومن اخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
وقتی مرغ گران می‌شود کسی به فکر مردم نیست ولی وقتی یک مقداری ارزان می‌شود داد مرغداران بلند میشود؟
Iran (Islamic Republic of)
Habib
۱۱:۵۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دولت از ما پنج تومن میخره به شما ۱۱تومن میده اگه فکرتو به کار بندازی دیگه این حرف و نمیزنی
Iran (Islamic Republic of)
Habib
۱۲:۰۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
هزینه تولید بالاس مرغ زنده برای مرغدا حداقل کیلویی ۹تومن هستش ولی مرغدار با ضرر چندین میلیونی متاسفانه کیلو پنج تومن میفروشیم مرغدار مقصر نیست
آخرین اخبار