همانطور که میدانید توت سفید یکی از مفیدترین میوهها برای حفظ سلامتی بدن است. توت سفید را میتوان هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده مصرف کرد. خشک کردن توت رواج زیادی دارد و از قدیمیترین روشهای نگهداری از این میوه این است.
توت خشک dried mulberry باید متناسب با نوع بافت و سرعت روند خشک کردن، تهیه گردد تا میزان خشکی و نرمی آن مناسب باشد. توت خشک شده بسته به این که چه نوعی داشته باشد و دارای چه میزانی از قند باشد، به شکلی از توت خشک تبدیل میگردد. توت خشک خشکباری در ایران معروف است که گونههای مختلفی دارد.
اگر میخواهید توت خشک سالم و بهداشتی و عاری از هر گونه آلودگی داشته باشید بهتر است خودتان نسبت به خشک کردن این میوه خوشمزه و پر خاصیت اقدام کنید. از چندین روش برای تهیه توت خشک میتوانید استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم چنانچه میخواهید با انواع روش تهیه توت خشک در منزل آشنا شوید؛ مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
روشهای خشک کردن توت در منزل
روش اول) معمولترین و ابتداییترین روش خشک کردن توت در منزل روش سنتی یعنی خشک کردن با آفتاب است. در این روش، توتها را بعد از تمیز کردن و شستن روی پارچهای تمیز با فاصله و بدون آنکه کمترین رطوبتی به آنها برسد پهن کرده و به مدت ۳-۴ روز در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار دهید و بعد از این که به صورت نیمه خشک تبدیل شد، توتها را به سایه منتقل کنید. خشک کردن توتها به صورت کامل را در سایه ادامه دهید، تا در مجموع یک هفته سپری شود. کیفیت، رنگ و بسیاری از ویژگیهای توت خشک بستگی به روش خشک کردن آن خواهد داشت.
میتوانید برای جلوگیری از نشستن حشرات بر روی توتها یک پارچه توری روی توتها پهن کنید. توجه داشته باشید جایی که برای خشک کردن توت در نظر گرفتید نزدیک لانه مورچهها نباشد، چون در این صورت توتها پر از مورچه میشوند.
نکته مهمی که لازم است آن را در نظر داشته باشید این است که توت اگر فقط در سایه و یا فقط در آفتاب خشک شود، سیاه میشود. بهترین روش برای خشک کردت توت در آفتاب به همان صورتی است که در توضیحات به آن اشاره کردم.
برای خشک کردن توت در آفتاب لازم است چند روز متوالی هوا آفتابی و صاف بدون وزش باد باشد. همچنین رطوبت هوا هم مهم است. رطوبت هوا باید پایینتر از %۶۰ باشد. در غیر این صورت فرآیند خشک شدن توت طولانیتر شده و ممکن است عواملی همچون گرد و غبار، حشرات و پرندگان شما را به زحمت بیندازد و در نهایت هم کیفیت توتهای خشک شده پایین بیاید. اگر این شرایط فراهم نیست میتوانید از سایر روشهای خشک کردن توت استفاده کنید.
روش دوم) تهیه توت خشک در فر یکی دیگر از روشهای خانگی خشک کردن توت محسوب میشود. برای این کار بهتر است کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید تا توتها بعد از خشک شدن به کف سینی نچسبند. توتها را طوری در سینی بریزید که روی هم قرار نگیرند و کمی از هم فاصله داشته باشند. خشک کردن توت به این روش در حدود ۱-۳ ساعت انجام میشود.
روش سوم) استفاده از مایکروویو، یک روش سریع دیگری برای خشک کردن توت میباشد. با ماکروویو در مدت ۳ دقیقه میتوانید توت خشک تهیه نمایید.
روش چهارم) از دستگاههای میوه خشک کن هم میتوان برای خشک کردن توت استفاده کرد. این دستگاه آب میوه را به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر میکند و میوه را خشک میکند. دستگاه را بر روی خشک کردن میوه تنظیم کنید و یا روی حرارت ۵۷ درجه سانتیگراد قرار دهید. حدود ۱۴- ۱۸ ساعت برای خشک شدن توت با دستگاه میوه خشک کن زمان لازم است.
خواص توت خشک
توت خشک دارای طعمی طبیعی، شیرین و بدون قند اضافی است. توت خشک سرشار از فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی است. آنها منبع خوبی از آهن، ویتامین C و چندین ترکیب گیاهی هستند و با پایین آمدن کلسترول، قند خون و خطر ابتلا به سرطان در ارتباط هستند.
در مقایسه با انواع توتها، آنها بیشترین میزان پروتئین و آهن را دارند؛ بنابراین، آنها برای ورزشکاران و به ویژه بدنسازان بسیار مناسب هستند. گیاهخواران از این خواص نیز بهره مند میشوند، زیرا رژیمهای غذایی آنها به غذاهای سرشار از پروتئین نیاز دارند. توت خشک حتی حاوی مقادیر کمی سلنیوم است که در غذاهای گیاهی بسیار نادر است و قطعاً دلیل مهم دیگری برای گنجاندن آنها در رژیم غذایی وگان است.
فواید مهم دیگر که باید در نظر بگیریم این واقعیت است که میوه توت تقریباً به اندازه پروتئین دارای فیبر غذایی است. آنها برای رژیمهای کاهش وزن و همچنین برنامههای سم زدایی انتخاب مناسبی هستند.
فراموش نکنید که این میوه همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C است. به همین دلیل، خوردن آن به عنوان میان وعده در فصل سرما به اندازه خوردن پرتقال و نوشیدن چای زنجبیل با لیمو است.
نکات و توصیههایی درباره توت خشک
۱. بهترین شیوه و شرایط برای نگهداری این ماده خوراکی خوش طعم، قرار دادن در ظروف مناسب و نگهداری در یخچال یا فریزر برای مصارف بعدی میباشد.
۲. توت خشک یک ماده غذایی واقعا سالم است، اما نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
۳. توتهای سفید در اوج رسیده بودن برای خشک کردن مناسب هستند.
امیدواریم به کمک روشها و توضیحات ارائه شده در این مطلب بتوانید خودتان توت خشک را در خانه تهیه کرده و از خوردن آن لذت و خواص آن بهرهمند شوید. چنانچه نظر یا تجربهای در این باره دارید میتوانید از بخش ارسال نظر آن را با ما و دیگر مخاطبان عزیز سایت رنگ وارنگ در میان بگذارید.
منبع: رنگ وارنگ
انتهای پیام/