در ماشین ظرفشویی اولیهٔ از قفسه‌های سیمی استفاده می‌شد که ظرف‌ها را درون چرخی نگه می‌داشت که درون دیگ جوشان مسی می‌چرخیدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ژوزفین گریس کوچرن (Josephine garis cochrane) از دست خدمه‌اش عصبانی و ناراضی بود. او فکر می‌کرد آن‌ها هنگام شستشوی ظرف‌های چینی ظریف وگران قیمتش٬ دقت و توجه نمی‌کنند.

او و همسرش اغلب در خانه مهمانان زیادی داشتند و برخی از با ارزش‌ترین ظروفشان بر اثر بی دقتی خدمه٬ لب پر شده بود٬ برای همین٬ این زن معاشرتی و اجتماعی اهل شلبی ویل ایلی نویز تصمیم گرفت خودش ظروف چینی‌اش را بشوید.

این کار هم دیری نپایید.

ژوزفین که از این کار نفرت انگیز سخت سر خورده شده بود٬ از آشپزخانه بیرون آمد و به اتاق مطالعه رفت. روی مبلی نشست و به فکر فرو رفت. در آن جا فکر اختراع ماشینی به ذهنش خطور کرد که به طور خودکار ظرف‌ها را با افشاندن آب داغ بشوید.

ژوزفین از این فکر چنان به هیجان آمد و دلگرم شد که ساخت ماشین ظرفشویی را در انباری پشت خانه‌اش شروع کرد. کمی بعد٬ شوهرش فوت کرد و ژوزفین که با بدهی‌های او مواجه شده بود٬ مجبور شد سخت‌تر کار کند. یک بار که نمونهٔ اصلی را ساخته بود٬ مجبور شد با مکانیک‌های حرفه‌ای در کارخانهٔ تولیدی جر و بحث و مبارزه کند. آن‌ها تنها به این دلیل که ژوزفین زن بود٬ نظر‌های او را قبول نمی‌کردند.

اما او همچنان پافشاری می‌کرد.

ماشین ظرفشویی گریس کوچرن در سال ۱۸۸۶ جواز حق اختراع را کسب کرد و اولین ماشین ظرفشویی موفق تجاری در جهان شد. کوچرن ابتدا فکر می‌کرد این ماشین با استقبال بسیار زنان خانه‌دار مواجه شود٬، اما این هتل‌ها و رستوران‌ها بودند که بهترین مشتریانش شدند. ژوزفین در سال ۱۹۱۲ درگذشت و بیش از چهل سال بعد شرکتش که اکنون کیچ‌اید (kitchenAid: یار آشپزخانه) نامید می‌شود٬ توانست به رویای او جامهٔ عمل بپوشاند و ماشین ظرفشویی را یکی از رایج‌ترین وسایل آشپزخانه کند.

“من به هر زنی که می‌خواهد با تلاش خودش ثروتمند شود٬ توصیه نمی‌کنم ماشین ظرفشویی اختراع کند. ”

– ژوزفین کوچرن

در ماشین اولیهٔ کوچرن از قفسه‌های سیمی استفاده می‌شد که ظرف‌ها را درون چرخی نگه می‌داشت که درون دیگ جوشان مسی می‌چرخیدند. این وسیله را می‌شد با دست یا به کمک موتوری به کار انداخت.

اختراع بزرگ کوچرن در نمایشگاه کلمبیای شیکاگو در سال ۱۸۹۳ به نمایش درآمد و میلیون‌ها تماشاچی را به سوی خود جلب کرد. نه عدد از ماشین‌هایش در نمایشگاه هزاران ظرف کثیف را هر روز می‌شست٬ همچنین اختراعش برترین و بالاترین جایزهٔ هیئت داوران را در تالاری که دستگاه‌ها و وسایل به نمایش درآمده را ارزیابی می‌کردند به دست آورد.

منبع: ۱ پزشک

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نگار قیصری
۱۱:۲۳ ۰۳ دی ۱۳۹۹
خوب بود