بر اساس اعلام صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران، برای ۲ محصول مهم برنج و مرکبات سه طرح بیمه‌ای وجود دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، حمید رضوی نیا مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران ،گفت:  برای ۲ محصول مهم برنج و مرکبات سه طرح بیمه‌ای شامل بیمه عمومی، ترجیحی یک و ترجیحی ۲ وجود دارد که کشاورزان می‌توانند با انتخاب بیمه محصولات ترجیحی ۲ بیشترین میزان غرامت احتمالی را دریافت کنند.

او افزود:گسترش چتر حمایت بیمه‌ای برای بخش کشاورزی و باغی با توجه به ۲ برابر شدن سهم دولت در صندوق بیمه محصولات کشاورزی بر اساس بودجه سال ۹۹ این فرصت را در اختیار کشاورزان مازندران بویژه تولیدکنندگان ۲ محصول مهم و عمده استان یعنی برنج و مرکبات قرار داده است تا امسال از طریق بیمه کردن مزارع و باغات خود، ضریب آسیب پذیری در برابر بلایای طبیعی را کاهش دهند.

بیمه عمومی برنج

صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران کمترین تعرفه سهم کشاورزان در طرح بیمه عمومی برنج را برای هر هکتار ۵۲۱ هزار و ۸۴۰ ریال اعلام و تاکید کرده است که بر این اساس کشاورز خسارت دیده می‌تواند ۵۹ میلیون و ۹۹۴ هزار ریال غرامت دریافت کند.

همچنین بیشترین حق سهم در بیمه عمومی برنج هم ۱۴ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۹۹۷ ریال است که کشاورزان در صورت بروز خسارت می‌توانند ۱۴۶میلیون و ۶۰۳ هزار و ۵۲۰ ریال غرامت دریافت کنند.

بیمه ترجیحی ۱ برنج

کمترین سهم کشاورز در تعرفه طرح بیمه ترجیحی ۱ برای هر هکتار ۸۲۷ هزار و ۸۸۱ ریال است و کشاورز در صورت بروز خسارت و داشتن کمترین بیمه ترجیحی ۱ می‌تواند ۸۳ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۶۶۰ ریال غرامت دریافت کند.

بیشترین سهم کشاورز در این نوع بیمه هم ۳۴ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۱۸۹ ریال برای هر هکتار تعیین شده است که کشاورز در صورت وارد شدن خسارت می‌تواند ۲۰۳ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۸۹۳ ریال خسارت دریافت کند.

بیمه ترجیحی ۲ برنج

کمترین تعرفه سهم کشاورزان در طرح بیمه نرجیحی ۲ برنج برای هر هکتار یک میلیون و ۴۷ هزار و ۶۰۳ ریال است. کشاورزانی که این مبلغ از سهم بیمه را پرداخت می‌کنند در صورت بروز خسارت می‌توانند ۱۰۰ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۹۸۰ ریال غرامت دریافت کنند.

بیشترین تعرفه سهم کشاورزان در بیمه برنج هم ۴۸ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۹۱۶ ریال برای هر هکتار است و کشاورزانی که این نوع بیمه را انتخاب می‌کنند در صورت بروز خسارت ۲۶۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۶۶۶ ریال غرامت دریافت خواهند کرد.

مازندران دارای ۲۱۳ هزار هکتار اراضی شالیزاری است که طبق آمار رسمی سازمان جها کشاورزی استان در سال زراعی گذشته زیر کشت رفت و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ تن شالی از آن‌ها برداشت شد.

در حال حاضر شالیکاران مازندران در حال شخم و شیار، آب تخت کردن و خزانه گیری هستند که تا هفته آینده نشاکاری نیز شروع می‌شود.

مازندران ۴۲درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می‌کند، ولی یکی از مشکلات کشاورزان برنج کار این استان وقوع بلایای طبیعی اعم از سیل و سیلاب و خشکسالی است که همه ساله سبب وارد کردن خسارت به برنجکاران می‌شود.

تعرفه حمایتی دولت در بیمه مرکبات

صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران تعرفه حمایتی دولت برای باغداران مرکبات استان را نیز بی نظیر توصیف و اعلام کرد باغدران می‌توانند با انتخاب بیمه ترجیحی از پشتوانه دریافت خسارت احتمالی خوبی برخوردار شوند.

باغ‌های مرکبات مازندران آسیب پذیرترین بخش کشاورزی استان در برابر بلایای طبیعی بویژه سرما و شیوع آفات مختلف است و همه ساله به همین دلیل به باغداران استان در مناطق مختلف خسارت وارد می‌شود.

صندوق بیمه کشاورزی مازندران اعلام کرده است که باغداران استان می‌توانند با ۲ نوع بیمه شامل بیمه عمومی و تک خطر مرکبات و همچنین بیمه ترجیحی مرکبات باغ و محصولاتشان را در برابر بلایای طبیعی بیمه کنند.

بیمه عمومی و تک خطر مرکبات

کمترین تعرفه سهم باغدار در بیمه عمومی و تک خطر مرکبات ۳۶۱ هزار و ۸۴۵ ریال برای هر هکتار است که باغدار استفاده کننده از این بیمه در صورت وقوع بلایای طبیعی و خسارت می‌تواند ۴۱ میلیون و ۶۰۰ هزار رالد غرامت دریافت کند.

بیشترین حق سهم این نوع بیمه هم پرداخت پنج میلیون و ۱۰۱ هزار و ۶۳۵ رالع برای هر هکتار در صورت خسارت ناشی از برف سنگین، سرما و یخبندان، بارندگی مداوم، سیل، تکرگ و توفان است که باغدار در صورت وقوع خسارت می‌تواند ۱۳۱ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال غرامت دریافت کند.

بیمه ترجیحی مرکبات

کمترین تعرفه سهم باغدار در بیمه ترجیحی مرکبات که همه عوامل برف سنگین، سرما و یخبندان، بارندگی مداوم، سیل، تکرگ و توفان را در بر می‌گیرد برای هکتار ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۱۹۸ ریال است. باغدارانی که از این سطح از بیمه استفاده می‌کنند می‌توانند ۴۹ میلیون و ۹۲۰ هزار ریال غرامت دریافت کنند.

بیشترین تعرفه سهم باغدار در بیمه ترجیحی مرکبات هم ۱۷ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۶۲۷ ریال است که باغدار در صورت بروز بلایای طبیعی می‌تواند ۱۵۷ میلیون و ۵۶۰ هزار ریال غرامت دریافت کند.

استان مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ دارد که ۱۱۵ هزار هکتار آن مرکبات با تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است. ۷۰ درصد از محصولات مرکبات مازندران را پرتقال تشکیل می‌دهد.

کشاورزان از فرصت حمایت دولت استفاده کنند

حمید رضوی نیا مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران، گفت: انتظار داریم کشاورزان در بیمه زمین‌های کشاورزی از فرصت حمایتی دولت در سال زراعی جاری استفاده کنند.

او افزود: مهلت بیمه محصولات مرکبات و شالیزار‌های استان تا پایان اردیبهشت ماه است و کشاورزان تنها در این دوره زمانی می‌توانند برای بیمه محصولات کشاورزی اقدام کنند.

رضوی نیا با بیان این که کشاوزان با انتخاب نوع حق بیمه ترجیحی می‌توانند از دریافت بیشترین غرامت احتمالی استفاده کنند، گفت: با ۲ برابر شدن بودجه صندوق محصولات کشاورزی، دولت حمایت خوبی از کشاورزان کرده است

او با بیان این نکته که پوشش بیمه‌ای در تمامی بخش‌های کشاورزی استان در حال افزایش است، اما به نسبت اهمیت فعالیت‌های کشاورزی و خطرات طبیعی که هر ساله با آن مواجه هستیم، کم است، افزود: سال زراعی گذشته ۵۷ هزار بهره بردار تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان بودند که نسبت به سال قبل از آن یعنی سال ۹۷ حدود ۳۵ درصد بیشتر بود.

رضوی نیا با اشاره به مشارکت حدود ۸۰ درصدی دولت در بیمه کشاورزی، گفت: میانگین حق بیمه دریافتی از بهره برداران محصولات کشاورزی کمتر از ۳۵ درصد است و هم اکنون ۶۵ محصول کشاورزی در بخش‌های زراعی، باغی، دام، طیور، آبزیان گرمابی و سردابی، کرم ابریشم و زنبور عسل زیر پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان هستند.

طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران حدود ۴۲۰ هزار بهره بردار بخش‌های مختلف کشاورزی در استان هستند. همچنین ۷۶ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می‌شود که در ۱۵ نوع از جمله برنج با بیش از یک میلیون تن، مرکبات با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن، کیوی، گل و گیاه، دام و طیور و در حوزه شیلات رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران ۴۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی دارد که سالانه با تولید بیش از هفت میلیون تن حدود ۱۰ درصد ارزش اقتصادی بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.