به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، علی محمدیمقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اهمیت حفظ و حراست لاله های واژگون گفت: دشت لاله واژگون در منطقه بنواستکی شهرستان کوهرنگ قُرق میشود.
او افزود: اجرای طرح قُرق این منطقه پارسال پیشنهاد داده شد، اما به دلیل حضور گردشگران و دوستداران طبیعت به خوبی اجرایی نشد.
محمدی مقدم با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، کاهش سفر و اجرای طرح «در خانه بمانیم» اضافه کرد: کاهش حضور گردشگران و طبیعت دوستان در فصل رویش و شروع گل دهی لالههای واژگون، طرح قُرق این دشت در استان با موافقت معاون سیاسی امنیتی استاندار چهارمحال و بختیاری، دادستان و فرماندار شهرستان کوهرنگ اجرا میشود.
او با اشاره به اینکه وسعت دشت لالههای واژگون زمانی سه هزار و ۶۰۰ هکتار بود گفت: به دلیل چیدن گلها، خارج کردن پیاز گل از دل خاک و ورود دام به دشت لالههای واژگون، این وسعت رویشی در این رویشگاه کاهش پیدا کرده است.
محمدی مقدم افزود: هماکنون لاله واژگون در۷۵۰ هکتار از وسعت این منطقه که در ۱۲ کیلومتری چلگرد و در نزدیکی روستای بنواستکی شهرستان کوهرنگ و ۹۸ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده، رویش دارد.
او، بر ممنوعیت چرای دام و حضور مردم در این منطقه برای حفظ و حراست از این گونه نادر تاکید و اضافه کرد: رویش لاله واژگون از اواسط فرودین ماه آغار میشود و فصل گل دهی این گونه نادر از ۲۰ فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ماه است.
محمدی مقدم با تاکید بر اینکه این گیاه نادر گونه مرتعی نیست و بیشتر جنبه زینتی دارد افزود: با حمایت دستگاه متولی حوزه گردشگری از جمله اداره کل گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی و همچنین بخش خصوصی، میتوان برای سرمایهگذاری، حفاظت و حراست از این بخش استفاده کرد.
او ادامه داد: در راستای حفاظت از این گونه نادر امسال گروه یگان حفاظت منابع طبیعی در ورودی دشت لالههای واژگون مستقر و همچنین مبارزه با علفهای هرز این منطقه اجرایی شده است.
انتهای پیام/ف