به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه اجتماعی اینستاگرام به طور عمده برای سلفیهای شیک و تصاویر مسافرتی معروف است. اما آیا میتوان از سرویس اشتراک عکس نیز برای ردیابی شیوع ویروس همهگیر کرونا استفاده کرد؟
از آنجا که دولتها و ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان پیگیر مشکوک شدن ناهنجاریهای جدید کروناویروس هستند، شبکه اجتماعی محبوب که مردم برای به اشتراک گذاشتن تصاویر و فیلمهایی از مکانهایی که بازدید میکنند و عموماً برای معاشرت استفاده میکنند، میتواند برای ردیابی مسیر شیوع ویروس مهم باشد. بستر رسانههای اجتماعی ممکن است ابزاری عجیب و غریب برای مطالعه شیوع ویروس کرونا به نظر برسد اما بررسیها نشان میدهد این شبکهها در جمعآوری دادههای ارزشمند در مرکز شیوع ویروس از اهمیت ویژهای برخوردارند.
طبق اظهارات متخصصان و بر مبنای آمار جانباختگان و مبتلایان، افراد مسن در برابر این ویروس آسیب پذیرتر هستند، بنابراین این تصور به وجود میآید که شاید درصد ابتلا در جوانان کمتر باشد، اما با توجه به اینکه بیشتر کاربران اینستاگرام زیر ۳۵ سال سن دارند، این فرضیه رد شده و گفته میشود که افراد جوان میتوانند حامل قدرتمند بیماری باشند.
از آنجا که آنها اغلب علائم خفیفی را تجربه میکنند، ممکن است جوانان آلوده، از بیماری خود اطلاع نداشته باشند و به مسافرت بروند؛ از این رو ممکن است سفرهای آنها از یک نقطه پرشیوع بوده و باعث آلوده شدن افراد در طول مسیر شود.
برای بررسی چگونگی استفاده از شبکههای اجتماعی برای ردیابی همهگیری، اکونومیست بیش از ۲۰ هزار کاربر اینستاگرام را در شهرهای مختلف جهان شناسایی کرد که در آن زمان حداقل ۵۰ مورد از کووید ۱۹ تأیید شده بود. بعد از بازدید از این نقاط مهم، بر اساس پستهای بعدی که در آن مکانهای خود مانند شهر یا رستوران را نشانه گذاری کردهاند، مشخص شد که این کاربران پس از بازدید از این نقاط مهم به کدام مکان سفر کردهاند.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا از چه زمانی وارد ایران شد؟
گرچه همه این کاربران به ویروس آلوده نشدند، اما با این حال آنها حامل بالقوه آن بودند؛ بانک اطلاعاتی حاصل، شامل حدود ۶۴ هزار پست اینستاگرام است، اما همه آنها مربوط به تحلیل اکونومیست نبودند. برخی از کاربران ووهان، منبع احتمالی شیوع این بیماری بودند.
بر اساس این بررسی حدود ۵۳ هزار مشاهده، در بیش از ۲ هزار شهر در ۱۲۵ کشور جهان، منتشر شد. بررسیها نشان داد که برخی از کاربران به مکانهای عاری از ویروس سفر کردهاند که متعاقباً با شیوع آن روبهرو شدهاند و احتمال اینکه ویروس را با خود برده باشند، افزایش مییابد.
این تحقیق همچنین سرنخهایی در مورد مسیرهای احتمال انتقال ارائه میدهد؛ همانطور که مقامات بهداشت عمومی سعی در جلوگیری از گسترش ویروس جدید دارند، دسترسی به دادههای دقیق و واقعی در مورد حرکت افرادی که ممکن است آلوده باشند، میتواند نجات دهنده زندگی باشد. اینستاگرام و دیگر سیستمعاملهای رسانههای اجتماعی منبع ثابتی از اطلاعات را ارائه میدهند که میتواند در نقشه برداری از بیماری همه گیر و شاید محدود کردن انتقال آن مفید باشد. تصویری که در زیر ارائه شده است مربوط به این تحقیق است و همانطور که مشاهده میشود چین در رأس چرخه انتقال قرار دارد و جوسازی برخی از رسانههای معاند در مقصر نشان دادن ایران در انتقال کووید ۱۹ را صراحتا رد میکند.
انتهای پیام/
احسنت احسنت احسنت و دورد و خداقوت بر فرماندهی خردمند مقتدر قدرتمند و بصیر مدافعان سلامت ملی کشور عزیزمان ایران سرافراز جناب وزیر بهداشت و سلامت دکتر نمکی محترم و فهیم انشاءالله با خردورزی همگانی و هماهنگی و اتحاد و با صبر و حلم و گوش کردن و اطاعت کردن از فرامین دلسوزانه و خردمندانه فرماندهی نظام بهداشت و سلامت ( مدافعان ملی سلامت ) و رعایت تمامی موارد ایمنی بهداشتی فردی و امنیت اجتماعی و در خانه ماندن و کمکهای همه جانبه دولت به ملت و کمکهای مردمی و دولتی به نظام مقدس سلامت مردمی جمهوری اسلامی ایران سرافراز مظلوم و عزیز انشاءالله بر ویروس منحوس تروریستی کرونا پیروز شویم . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر . و من الله توفیق .
اگه ایران تحریم نبود یا دنیا در زمان شیوع این بیماری به ایران کمک میکرند، الان خودشون دچار این اپیدمی نمی شدند!
اگر دو متر فاصله را رعایت نکنی 1000 دلار
و 100 هزار دلار ک یکسال زندان اگر به قوانین کرونا بی اعتنایی کنی
مگه اینطور نیست؟