به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جوجه کباب یک غذای بین المللی است، نه ایرانی. به طوری که مردم هر کشور با خواباندن مرغ در مایهای مخصوص و کباب کردن تکههای آن روی آتش، جوجهکباب مخصوص خود را تهیه میکنند. اما نکته اینجاست که چه مایهای. مثلاً هندیها به تکههای مرغ شان ادویه تندوری میزنند و آنها را در تنور کباب میکنند به طوری که پس از پخت، جوجه کبابشان رنگی کاملاً قرمز پیدا میکند.
مردم مدیترانه مایه جوجه کباب را با زیتون چرخ شده و فلفل دلمهای کبابی و له شده تهیه میکنند.
ژاپنیها از سس تریاکی و آمریکاییها از سس مخصوص باربیکیو استفاده و پس از گذاشتن چند ساعته تکههای مرغ در این مایه، آنها را کباب میکنند.
برای تهیه جوجهکباب ایرانی، تکههای مرغ حتماً در زعفران خوابانده میشوند. البته طرز تهیه این غذا بسیار سلیقهای است.
برای تهیه جوجه کباب، فقط از سینه مرغ استفاده نکنید بلکه مخلوط تمام قسمتها میتواند طعم بهتری به این غذا بدهد. مخلوط ران و سینه انتخاب بهتری خواهد بود.
همین طور که میدانید سس جوجه کباب از مواد متفاوتی تشکیل شده است. هر کدام از مواد خواباندن جوجه کباب خوشمزگی خودش را دارد. در این مطلب چند نمونه از مواد جوجه کباب را آورده ایم.
تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز (هر یک به تنهایی) در مایه جوجه کباب، طعمی منحصر به فرد ایجاد میکند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد برای طعم دادن به تکههای مرغ، پیاز و فلفل دلمهای را خرد میکنند و تکههای گوشت را در آنها میخوابانند در حالی که بهتر است آنها را رنده کنید تا مزه واقعی شان به خورد گوشت برود.
مواد لازم برای جوجه کباب:
فیله مرغ ۱/۵ کیلو گرم
سس خردل ۲ قاشق غذاخوری
سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
ماست ۲ قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۳ عدد
زعفران دمکرده به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه جوجه کباب با سس مایونز:
ابتدا فیلههای مرغ را خرد کنید و بشویید سپس با زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی ظرف سلفون بکشید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار بدهید.
فیلهها را از یخچال بیرون آورده و با روغن مایع مخلوط کنید، برای خواباندن مرغ در سس مایونز، ابتدا سس آن را آماده کنید به این صورت که: سس خردل، سس مایونز، ماست، آب لیموترش، نمک و فلفل سیاه را اضافه و هم بزنید و در انتها پیازهای خلالی ریز شده را اضافه کنید و دوباره برای چند ساعت داخل یخچال میبگذارید.
بعد از به سیخ کشیدن، فیلهها به آرامی روی ذغال کباب کنید.
نکاتی برای تهیه جوجه کباب با سس مایونز:
زعفران دم کرده را همان ابتدا به فیلهها اضافه کنید تا طعم و رنگ زعفران به خاطر پیاز و بقیه مواد از بین نرود.
روغن مایع را بعد از زعفران اضافه کنید تا روی فیلهها را کاور کند و چرا که آبلیمو و نمک زمان استراحت در یخچال، بافت فیلهها زا سفت میکند.
با توجه به ذائقه همراه با پیاز، فلفل دلمهای هم میتوانید اضافه کنید.
برای انواع جوجه کباب؛ مثل بال کباب، جوجه با استخوان و یا قسمتهای دیگر مرغ میتوانید از این مواد استفاده کنید.
خواباندن مرغ در سس مایونز هم طعم آن را دلپذیرتر میکند و هم بافت آن را نرم تر!
به جای زردچوبه در جوجه کباب از زعفران استفاده کنید.
برای سس جوجه کباب:
برای سس جوجه از ترکیب رب گوجه و روغن زیتون و سیر له شده و نمک و فلفل و پاپریکا و آویشن و پودرچیلی استفاده کنید.
جوجه را هر چه بیشتر داخل این سس قرار دهید طعم بهتری پیدا میکند.
موقع کباب کردن از سس باقیمانده روی جوجهها بزنید.
هنگام سرو سماق و پیاز و گوجه فرنگی و فلفل کبابی فراموش نشود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/