در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.

طرز تهیه قیمه نثار

قیمه نثار یکی از غذا‌های مجلسی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی غذا‌های پلویی قرار می‌گیرد. اصالت این غذای خوشمزه و لذیذ مانند غذا‌هایی مثل شیرین پلو قزوینی و انار پلو قزوینی متعلق به شهر قزوین می‌باشد.


بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از سماق پلو و آرانچینی تا دوقوس و پیتزای شکلاتی + تصاویر


با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قیمه نثار تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

مواد لازم قیمه نثار

برنج ۳ پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
زرشک ۱۰۰ گرم
چوب دارچین ۳ عدد
پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام ۱۰۰ گرم
گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه قیمه نثار

برای تهیه قیمه نثار مجلسی ابتدا گوشت را روی تخته خرد می‌کنیم و پیاز را پوست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و روی تخته نگینی خرد می‌کنیم و قابلمه‌ای را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و کمی روغن داخل آن می‌ریزیم و کمی که داغ شد پیاز‌ها را در روغن می‌ریزیم

و تفت می‌دهیم تا نرم شوند و صبر می‌کنیم تا طلایی شوند. پس از طلایی شدن پیاز‌ها گوشت‌های خرد شده را اضافه می‌کنیم و کمی زردچوبه روی آن‌ها می‌پاشیم و صبر می‌کنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.

در شیر داغ کن کمی روغن مایع می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم تا رنگ روغن قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد و بوی خامی اش گرفته شود

و بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت تفت داده شده اضافه می‌کنیم و چوب‌های دارجین و زعفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنیم و ۲ لیوان آب روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را ملایم می‌کنیم تا گوشت‌ها خوب مغز پخت و طعم دار شوند.

ابتدا در قابلمه‌ای آب می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید. برنج را می‌شوییم و آب اضافه آن را بیرون می‌ریزیم و آب که در حال جوش زدن بود

برنج را داخل آب می‌ریزیم و یک هم می‌زنیم و دیگر به برنج دست نمی‌زنیم و اجازه می‌دهیم تا ۵ دقیقه بپزد. سپس کمی از برنج را بیرون می‌آوریم و زیر دندان تست می‌کنیم اگر اطرافش کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود برنج را باید آبکش کنیم.

برنج را در آبکش می‌ریزیم و آبکش را ۱ الی ۲ بار تکان می‌دهیم تا برنج‌های داخل آن جابجا شوند و آب اضافه آن‌ها خارج شود سپس قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا داخل آن خشک شود و روغن کف قابلمه می‌ریزیم

و اگر تمایل داشتید ته دیگ نان یا سیب زمینی روی روغن می‌چینیم و برنج را با کفتگیر کم کم داخل قابلمه می‌ریزیم و اگر خواستید چند قاشق آب و روغن روی برنج می‌ریزید (می توانید این کار را انجام ندهید و در مرحله آخر پخت زمانی که تست کردید

دیدید نپخته برنج می‌توانید این کار را انجام دهید) درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را زیاد می‌کنیم و قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را کم می‌کنیم و یا یک شعله پخش کن زیر قابلمه می‌گذاریم

و می‌گذاریم تا برنج پخته شود. در تابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم و خلال بادام، خلال پسته و زرشک را داخل روغن تفت می‌دهیم و کمی پودر قند به آن اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم.

دقت کنید همین که کمی زرشک نرم شود کافی است از روی شعله تابه را بر می‌داریم، چون ممکن است زرشک‌ها بسوزند. گوشت‌ها را جدا می‌کنیم و ریش ریش می‌کنیم و برنج که آماده شد کمی از آن را با زعفران دم کرده مخلوط می‌کنیم

و برنج سفید را در دیس می‌کشیم و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین می‌کنیم و روی برنج زعفرانی را با گوشت‌های ریش شده و مخلوط زرشک، بادام و پسته تزئین می‌کنیم و قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی سرو می‌کنیم.

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج چیست؟ خب یک خورشت خوشمزه و مجلسی ایرانی هست که مواد اصلی آن اسفناج، آلو برقانی و گوشت هستند. البته گاهی به جای گوشت از مرغ هم استفاده میکنند، ولی خورشت آلو اسفناج اصلی با گوشت تهیه میشود. بعضی‌ها در تهیه این خورش تنها از اسفناج استفاده میکنند، ولی اینجا از مقداری تره در کنارش استفاده شده که طعم خیلی خوبی به آلو اسفناج شما میدهد.

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

اسفناج خواص زیادی دارد. علاوه بر این که غنی از آهن است و آهن مورد نیاز بدن را تأمین میکند باعث تقویت بینایی هم میشود، چون سرشار از اسید فولیک است. در ضمن مصرف آب اسفناج باعث شادابی پوست و جلوگیری از آکنه هم میشود. پس از این خورشت مفید و خوشمزه غافل نمانید. این مطلب را دنبال کنید تا طرز تهیه خورشت آلو اسفناج خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله ببینید.

مواد لازم برای خورشت آلو اسفناج
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
اسفناج تازه ۷۰۰ گرم
تره ۳۰۰ گرم
آلو خورشتی ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر ۱ حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

مرحله اول:

گوشت‌ها را درشت خرد کنید و به همراه یک پیاز نصف شده، سیر و چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد (در زمان پخت گوشت نمک اضافه نکنید، چون باعث میشود زمان بیشتری برای پخت صرف شود).

مرحله دوم:

داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. یک پیاز باقی مانده را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس اسفناج و تره ساطوری شده (ریز خرد شده) را اضافه کنید. مجدد چند دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم:

پس از اینکه گوشت نیم پز شد پیاز و سیر را از قابلمه خارج کنید. مخلوط اسفناج تفت داده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه نمایید و اجازه دهید خورشت حدود ۳-۲ ساعت با حرارت ملایم جا بیافتد (به روغن بیفتد). در دقایق آخر پخت نیز آلو‌ها را اضافه کنید.

پس از جا افتادن خورشت آلو اسفناج را به همراه برنج و مخلفات دلخواه سرو کنید.

نکته‌ها:

– آلو‌ها را پیش از اضافه کردن به خورشت نیم ساعت درون آب خیس دهید.

– میتوانید بجای گوشت از مرغ هم استفاده کنید (طعم این خورشت با مرغ هم عالی میباشد).

– در صورت تمایل مقداری آبلیمو یا آب نارنج به خورشت اضافه کنید تا طعم ترش‌تری داشته باشید.

– میتوانید برای خوشرنگ شدن یک قاشق رب هم با پیاز تفت بدهید.

طرز تهیه کامل «ته چین مرغ» خوشمزه و پرطرفدار

“ته چین مرغ” طرز تهیه ساده، اما به شدت خوشمزه‌ای دارد همراه ما باشید تا شما را با نکات پخت آن که شاید هرگز نمیدانستید آشنا کنیم.

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

طرز پخت ته چین مرغ با نکات اصولی درست کردن

معمولا ته چین با مرغ یا گوشت طبخ می‌شود که یک غذای اصیل ایرانی فوق العاده برای میهمانی‌ها می‌باشد، دستور پخت ته چین مرغ مانند ته چین گوشت پیچدگی خاصی ندارد، اما اگر به نکات ذکر شده در این مطلب دقت نکنید این احتمال وجود دارد چیزی که انتظار دارید از آب در نیاید.

مواد لازم ته چین مرغ

مرغ کامل پاک کرده:۱ و نیم کیلو (سینه مرغ ۱ کیلو)
پیاز متوسط:۱ عدد
برنج:۱ کیلو
ماست کیسه‌ای ترش:۸۵۰ گرم
زرده تخم مرغ:۶ تا ۷ عدد
زعفران سائیده:۱ ق چ
کره:۱۰۰ گرم
روغن مایع:۱/۲ پیمانه
زرشک:۱۰۰ گرم
شکر:۲ ق سوپخوری
نمک:به میزان لازم
خلال پسته:به میزان لازم

طرز تهیه ته چین مرغ

برای شروع کار ابتدا مرغ را با کمی آب، نمک و پیاز میپزیم تا کاملا مغز پخت و خوش نمک شود و ۱/۴ پیمانه آب مرغ باقی بماند.

آب مرغ را صاف کنید و مرغ پخته شده را بعد از اینکه سرد شد به تکه‌های یک اندازه برش میزنیم. برنج را هم که از قبل شسته و خیس کردیم آبکش میکنیم و در حین پخت آن را زنده‌تر یا به اصطلاح دون برمیداریم.

دقت کنید!

بعد از آماده سازی این مراحل در یک ظرف مناسب و بزرگ با توجه به اینکه برنج در آن ریخته میشود و نباید به برنج به خاطر گنجایش ظرف فشار بیاید انتخاب می‌کنیم و ماست را با زرده تخم مرغ، روغن مایع، زعفران، آب مرغ صاف شده و نیمی از کره را با کمی نمک مخلوط میکنیم و هم میزنیم سپس برنج را به مخلوط اضافه میکنیم البته برنج را کم کم اضافه کنید تا یکدست شود و مواد سفت نشود.

یک ربع قبل از قرار دادن ته چین فر را با حرارت ۱۸۰ در جه سانتی گراد روشن کنید.

نیمی از مواد ته چین (TAHCHEEN) را داخل قالبی که کاملا چرب شده میریزیم و با پشت قاشق برنج‌ها را تخت میکنیم و بعد مرغ‌ها را روی برنج میچینیم و اگر کمی مرغ‌ها را با فاصله بچینیم از بیرون قالب دیده نمیشود و زیباتر نشان داده خواهد شد.

مابقی مواد برنج را روی تکه‌های مرغ‌ها ریخته و با پشت قاشق آن را منسجم میکنیم تا شکل بگیرد و در آخر مابقی کره آب شده را روی برنج میریزیم و روی قالب را فویل میکشیم. روی فویل را هم با چنگال چند سوراخ کنید و در طبقه وسط فر به مدت ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت، بستگی به حرارت فر دارد. قرار میدهیم.

بهترین حالت پخت این غذا این است که در قالب‌های پیرکس پخته شود تا اینکه دورو اطراف برنج پخته شد بتوانید در داخل فر ببینید.

بعد از اینکه ته چین پخت منتظر شوید ۱ الی ۲ دقیقه از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.

زرشک راهم میشویم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن گرفته شود و با کمی روغن مایع و شکر تفت میدهیم و به همراه خلال پسته روی ته چین را تزیین میکنیم.

نیمی از مواد ته چین (TAHCHEEN) را داخل قالبی که کاملا چرب شده میریزیم و با پشت قاشق برنج‌ها را تخت میکنیم و بعد مرغ‌ها را روی برنج میچینیم و اگر کمی مرغ‌ها را با فاصله بچینیم از بیرون قالب دیده نمیشود و زیباتر نشان داده خواهد شد.

مابقی مواد برنج را روی تکه‌های مرغ‌ها ریخته و با پشت قاشق آن را منسجم میکنیم تا شکل بگیرد و در آخر مابقی کره آب شده را روی برنج میریزیم و روی قالب را فویل میکشیم. روی فویل را هم با چنگال چند سوراخ کنید و در طبقه وسط فر به مدت ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت، بستگی به حرارت فر دارد. قرار میدهیم.

بهترین حالت پخت این غذا این است که در قالب‌های پیرکس پخته شود تا اینکه دورو اطراف برنج پخته شد بتوانید در داخل فر ببینید.

بعد از اینکه ته چین پخت منتظر شوید ۱ الی ۲ دقیقه از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.

زرشک راهم میشویم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن گرفته شود و با کمی روغن مایع و شکر تفت میدهیم و به همراه خلال پسته روی ته چین را تزیین میکنیم.

طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی

دستپخت مامان‌ها همیشه خوردن دارد. با اینکه هنوز اکثرا غذا‌های سنتی درست می‌کنند، اما غذاهایشان هیچ وقت تکراری نمی‌شود و همیشه طرفدار دارد. مثلا همین کتلت گوشت و سیب زمینی که از زمانی که یادمان می‌آید در برنامه غذایی شان بوده و هنوز هم هست.



آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

مواد اولیه:

روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی ۵ عدد
سیب زمینی ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده ۲ عدد بزرگ
سیر رنده شده ۳ حبه
تخم مرغ ۱ عدد
آرد نخودچی سه قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده سه قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
پودر زیره سبز یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

۱. ابتدا پیاز و سیب زمینی و سیر را رنده کرده و بعد گوشت چرخ کرده و تخم مرغ و ادویه را به مواد اضافه می‌کنیم و حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه مواد را خوب ورز می‌دهیم.

۲. جعفری و پودر زیره را هم اضافه می‌کنیم، در مرحله آخر آرد نخود چی را به مواد اضافه می‌کنیم.

۳. مواد را ورز می‌دهیم، تابه را روی حرارت می‌گذاریم و داخل آن روغن میریزیم وقتی که روغن داغ شد حرارت را کم می‌کنیم و از مواد به اندازه دو قاشق غذاخوری کف دست ریخته و به شکل بیضی درآورده و در روغن سرخ می‌کنیم.

۴. یک طرف که طلایی شد طرف بعد را هم سرخ می‌کنیم.

۵. در آخر هم گوجه فرنگی را حلقه حلقه کرده و در روغن سرخ می‌کنیم و همراه کتلت سرو می‌کنیم.

آموزش آشپزی/ به آشپزخانه مجازی خوش آمدید

در ادامه طرز تهیه چند غذای خاص و خوشمزه دیگر را نیز مشاهده می کنید.


نان

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

طرز تهیه نان تافتون در خانه؛ از وقتی که می‌گذارید لذت ببرید

طرز تهیه شلکینه نان محلی خوشمزه

طرز تهیه‌ نان بربری خانگی؛ با خیال‌راحت میل کنید

طرز تهیه نان سیمیت


غذا

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

بامادور آشی

طرز تهیه خورش چغرتمه

طرز تهیه فسیلی کربونارا

طرز تهیه راگو مرغ

طرز تهیه آش دوغ اردبیل

نکاتی برای تهیه سالاد الویه که باید بدانید

طرز تهیه یک نوع پاستا محبوب و پرطرفدار ایتالیایی

ترکیبی‌های عجیب غذاهای ایرانی/ ارزش یک بار امتحان را دارد


ترشی و مربا

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

طرز تهیه مربای خوشمزه لیمو شیرین

طرز تهیه خورش ترشی گورما


کیک و شیرینی

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

طرز تهیه کیک انجیر

طرز تهیه کلوچه آویشن

طرز تهیه کیک ارده

طرز تهیه باسلوق


سُس

آموزش آشپزی؛ از طرز تهیه قیمه نثار تا خورشت آلو اسفناج + تصاویر

طرز تهیه سس ورستر شایر

منابع: پارسی دی، ایران کوک، نمناک، سوران

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Mona
۱۹:۵۴ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
دلتون خوشه مردم نونه شب ندارن بخورن تحریموکورناوهزارتامشکل اقتصادی دیگه هست بعداین غذاهای رنگارنگ روباچی درست کنن مثلااا؟؟؟؟!!!!
Spain
پژمان تورک
۰۲:۵۳ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
چغرتمه خخخخخ
چغرتما درسته خخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۱ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
آلو اسفناج عالیه