استقلال در سال گذشته روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، استقلال طی سالیان اخیر هیچ گاه نتوانسته رنگ آرامش را به خود ببیند و همواره درگیر مسائل مختلفی در حوزه فنی و مدیریت بوده. مسائلی که جز تلاطم و ناآرامی چیزی به دنبال نداشته و همیشه هم به ضرر این تیم تمام شده است. سال ۱۳۹۸ هم برای آبی‌ها دقیقا به همین شکل پیش رفت و استقلال از ابتدا تا انتهای سال درگیر مسائل ریز و درشتی بود که هم باعث هدر رفتن منابع مالی تیم شد و هم روح و روان هواداران پرتعداد این تیم را به بازی گرفت.

در ادامه مروری خواهیم داشت بر ۱۰ اتفاق مهمی که استقلالی‌ها در سال ۹۸ از سر گذراندند:

۱) شروع سال با باخت دربی

استقلال در دهم فروردین ۱۳۹۸ در شرایطی پا به دربی تهران گذاشت که تا قبل از آن در لیگ برتر با وینفرد شفر نتایج خیلی خوبی گرفته بود و برد در مقابل پرسپولیس می‌توانست استقلال را پس از سال‌ها به صدر جدول لیگ بازگرداند و آن‌ها در نزدیک‌ترین حالت ممکن به قهرمانی قرار دهد. با این حال در آن روز هیچ چیز مطابق میل استقلالی‌ها پیش نرفت و در شرایطی که آن‌ها می‌توانستند با یک ضربه پنالتی حداقل یک امتیاز را در دربی به دست آورند، چیپ غیرمنتظره فرشید اسماعیلی آورده‌ای جز یک شکست تلخ برای آبی‌ها در شهرآورد تهران نداشت. باختی که جایگاه شفر را روی نیمکت استقلال از همیشه متزلزل‌تر کرد.

۲) خداحافظی با پیرمرد آلمانی

پس از باخت در دربی، استقلال یک بار دیگر توانست با برتری مقابل سپاهان و البته نتایج ضعیفی که سایر مدعیان گرفته بودند به کورس قهرمانی بازگردد، اما شکست مقابل شهرخودرو در مشهد، تمام رویا‌های قهرمانی آبی‌ها را بر باد داد. این باخت به قدری برای مسئولان استقلال گران تمام شد که آن‌ها بلافاصله و بدون توجه به مبلغ قرارداد شفر، حکم به اخراج این مربی آلمانی دادند تا او نتواند یک فصل کامل را روی نیمکت استقلال تجربه کند.

۳) فرهاد به آرزویش رسید

اخراج وینفرد شفر باعث شد تا دستیار او یعنی فرهاد مجیدی تا پایان فصل هدایت استقلال را برعهده بگیرد. فرهاد که همیشه آرزوی سرمربی گری در استقلال را داشت، خیلی ناگهانی به آرزویش رسید و در چند بازی باقی مانده از فصل گذشته نفر اول کادرفنی استقلال شد. او نتایج نسبتا خوبی هم گرفت و با دو برد مقابل استقلال خوزستان و سپیدرود و تساوی مقابل صنعت نفت آبادان در نهایت استقلال را در لیگ سوم کرد. او در لیگ قهرمانان آسیا هم از دو بازی ۴ امتیاز کسب کرد، اما در نهایت نتوانست به همراه استقلال راهی مرحله بعد شود.

۴) استراماچونی از ایتالیا آمد

با پایان لیگ هجدهم، بسیاری تصور می‌کردند با توجه به نتایج نسبتا خوبی که فرهاد مجیدی در هفته‌های پایانی لیگ قبلی با استقلال گرفته و همچنین طلب زیادی که شفر از استقلال دارد، آبی‌ها دیگر به سراغ گزینه خارجی نروند و با فرهاد مجیدی به کارشان ادامه دهند. با این حال شرایط به این شکل پیش نرفت و امیرحسین فتحی، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال خبر از حضور آندره آ استراماچونی، سرمربی اسبق تیم فوتبال اینترمیلان روی نیمکت استقلال داد. حضوری که استقلالی‌ها را به داشتن روز‌هایی خوب با این مربی جوان امیدوار می‌کرد.

۵) شروع ناامید کننده با استرا

پس از پیش فصلی امیدوار کننده برای آبی‌ها و حمایت همه جانبه هواداران این تیم از استراماچونی، استقلال شروع خوبی در لیگ نوزدهم نداشت. از باخت به ماشین سازی گرفته تا از دست دادن برد در آخرین ثانیه‌ها مقابل فولاد و ذوب آهن و از همه تلخ تر، شکست در دربی تهران بازهم با چاشنی پنالتی از دست رفته، دستاورد تیم استراماچونی در هفته‌های ابتدایی لیگ بود. استقلال علی رغم این که فوتبال قابل قبولی ارائه می‌داد، اما نمی‌توانست نتیجه لازم را بگیرد و همین مسئله هواداران این تیم را نسبت به آینده بدبین کرده بود.

۶) توفان ایتالیایی آغاز شد

حمایت‌ها از تیم متحول شده استقلال بالاخره نتیجه داد و استراماچونی توانست با تغییر سیستم تیمش به ۳، ۵، ۲ تمامی معادلات را بر هم بزند با کسب چند برد پیاپی از جمله مقابل تراکتور در تبریز و در استادیوم آزادی مقابل صنعت نفت آبادان، حتی استقلال را به صدر جدول هم برساند.

آبی‌ها هم روان و هجومی بازی می‌کردند و هم بازی‌های خود را پر گل می‌بردند تا اوضاع برای آن‌ها از همیشه بهتر باشد. اوج کار تیم استراماچونی هم در بازی هفته سیزدهم مقابل تیم شهرخودرو بود. دیداری که ۶۰ هزار استقلالی را به ورزشگاه آزادی کشاند و با تک گل شیخ دیاباته به سود آبی‌ها خاتمه یافت تا استقلال جدی‌تر از همیشه در قامت یک مدعی قهرمانی ظاهر شود.

۷) خداحافظی با روز‌های روشن

در پایان بازی با شهرخودرو، بدبین‌ترین هواداران استقلال هم تصور نمی‌کردند که دیگر آندره آ استراماچونی روی نیمکت آن‌ها ننشیند. این اتفاق، اما رخ داد و سرمربی ایتالیایی آبی‌ها چند روز پس از این دیدار و در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود، از سمت سرمربی گری استقلال استعفا داد و ایران را ترک کرد. پس از اعتراضات گسترده هواداران استقلال به مدیران این باشگاه، آن‌ها تلاش کردند تا با پرداخت مطالبات این مربی ایتالیایی او را یک بار دیگر به تهران بازگردانند و حتی استقلال سه بازی خود مقابل پیکان، شاهین بوشهر و ماشین سازی را بدون سرمربی جدید پشت سر گذاشت تا استراماچونی برگردد، اما او که رفته بود دیگر هیچوقت برنگشت تا خاطرات خوب هواداران استقلال با مربی خوشتیپ ایتالیایی خیلی زود به اتمام برسد.

۸) بازگشت فرهاد

با قطعی شدن جدایی آندره آ استراماچونی، گزینه دیگری جز فرهاد مجیدی برای نشستن روی نیمکت استقلال در دسترس نبود. او علی رغم این که در ابتدا این پیشنهاد را نپذیرفت، اما در نهایت قبول کرد که بعد از استرا هدایت استقلال را در دست بگیرد و برای دومین بار پس از یک مربی خارجی، سرمربی گری استقلال را عهده دار شود.

۹) کولاک آسیایی

فرهاد مجیدی در شروع کار خود روی نیمکت استقلال باید دو بازی پلی آف مهم را تجربه می‌کرد. بازی‌هایی که برد در آن‌ها برای صعود به مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا الزامی بود. استقلال در شرایطی سخت و غیرمنتظره که به قیمت از دست رفتن میزبانی اش مقابل الکویت به پایان رسید، ابتدا در دبی با ۳ گل این تیم را شکست داد و سپس به فاصله چند روز در قطر، دست به کار بزرگی زد و با ۵ گل تیم قدرتمند الریان را در هم کوبید تا هواداران استقلال به آینده تیم شان با فرهاد مجیدی بسیار امیدوار شوند.

۱۰) بحران مدیریتی

چیزی که استقلال را طی این سال‌ها بیشتر از همیشه با مشکل مواجه کرده، مسئله عدم ثبات در امر مدیریت این باشگاه است. تغییرات فراوان در پست مدیرعاملی و عدم حضور افراد کارآمد در هیئت مدیره باشگاه ثمره‌ای جز مشکلات ریز و درشت برای باشگاه نداشته. از نداشتن یک زمین تمرین باکیفیت گرفته تا بدهی‌های کم و زیاد داخلی و خارجی که استقلال را تا آستانه محرومیت‌ها و جرایمی سنگین پیش برده، همه ماحصل سیستم مدیریتی ناکارآمدی است که طی این سال‌ها بر استقلال حاکم بوده و بعید است که در سال جدید هم تغییری جدی در این حوزه اتفاق بیفتد.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.