به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سس ورستر شایر با نام اصلی Worcestershire sauce از سسهای بسیار کاربردی در پخت غذا به خصوص غذاهای دریایی و گوشتی و انواع سس و سالاد است. این سس را در ایران به نامهای ووستر شر، ورستر سایر، ورچستر، ووستاشر و تلفظهای دیگری نیز میشناسند. این سس طعم و مزه بسیار خاصی دارد.
این سس از ترکیب ادویههای زیادی که در هر کدام از کارخانهها کمی متفاوت است تهی میشود، پیاز و زنجبیل، سرکه، روغن، شکر، نمک، تمبر و ماهی آنچوی تهیه میشود. ماهی آنچوی یک ماهی ریز و کوچک است که در ایران با نام موتو یا حشینه شناخته میشود. در بازارهای جنوب ایران میتوی خشک شده عرضه میشود.
در برخی فروشگاههای عرضه محصولات غذایی خاص نیز این ماهی به شکل خشک شده به فروش میرسد. صید این ماهی در آبهای خلیج فارس است و در شهرهای جنوبی کشور به وفور عرضه میگردد. ماهی موتو را بعد از صید روی شن ساحل و زیر آفتاب سوزان پهن میکنند و ماهی زیر نور آفتاب و گرمای ساحل دریا خشک میشود و بعد از خشک شدن شنها را از روی ماهیها تکانده و آنها را برای عرضه آماده میکنند.
مدل کنسروی ماهی آنجوی نیز در فروشگاههای لوکس و بزرگ لوازم غذایی به فروش میرسد. مدل کنسروی در آب یا روغن نگهداری میشود. در واقع ماهی آنچوی اصلیترین ماده در تهیه سس ووستر شر است، اما اگر به آن دسترسی ندارید میتوان بدون ماهی سس را تهیه نمود.
در واقع سس ورستر شایر یک چاشنی و طعم دهنده عالی برای انواع گوشت و مرغ و ماهی است. به عنوان طعم دهنده سسها نیز بسیار استفاده میشود.
مواد لازم
سرکه سفید: ۱/۵ لیوان
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
ریشه زنجبیل: ۳ سانتیمتر
فلفل قرمز: ۱ عدد
لیمو ترش: ۱ عدد
تمر هندی: ۸۰ گرم
خرما: ۸ عدد
ماهی آنچوی: ۳ عدد
چوب دارچین: ۱ عدد
دانه هل: ۳ عدد
دانه تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
دانه میخک: ۴ عدد
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
فلفل سفید: نصف قاشق چایخوری
پودر خردل: ۱ قاشق چایخوری
پودر زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۲/۵ لیوان
مراحل پخت
مرحله ۱
ریشه زنجبیل، پیاز، سیر و فلفل تازه را درشت خرد کنید.
مرحله ۲
لیموها را با پوست برش بزنید.
مرحله ۳
تمبر هندی و خرما را داخل دو لیوان آب خیس کنید.
مرحله ۴
مواد بالا را به اضافه فلفل سیاه، فلفل سفید، خردل، زردچوبه، دانه میخک، چوب دارچین و تخمگشنیز داخل یک قابلمه ریخته و به آنها سرکه اضافه کنید.
مرحله ۵
ماهی آنچوی را نیز به مواد اضافه کنید.
مرحله ۶
تمر هندی و خرما را با دست چنگ بزنید تا به خوبی با آب مخلوط شوند.
مرحله ۷
آخرین ماده، نمک است که باید به میزان مورد نظر خود داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سس بجوش بیاید و غلیظ شود.
مرحله ۸
این زمان بین ۲ تا ۳ ساعت بسته به غلظتی که از سس انتظار دارید متفاوت است.
مرحله ۹
سس را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید سرد شود.
مرحله ۱۰
وقتی سس سرد شد، آن را از صافی رد میکنیم.
مرحله ۱۱
سسی که به این ترتیب به دست میآید از سس اماده غلیظتر است پس در نحوه استفاده آن دقت بیشتری بکنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/