به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید برایتان کمی تعجب آور باشد که بگوییم یکی از برترین مرباها و خوش طعمترین مرباها در وعده صبحانه، میتواند مربا انار باشد. انار به عنوان یک میوه پاییزی و خوشمزه میتواند برای کیک، دسر، مربا و … مورد استفاده قرار گیرد و طعم جذابی به غذا یا دسر شما بدهد.
انار میوهای با طبع سرد و خشک است که در فصول سرد سال به رشد میرسد. میوه انار طعمی ترش دارد و به صورت پخته شده در پلوها و خورشها نیز استفاده میشود. علاوه بر این انار را به صورت مارمالاد و مربا نیز میتوان میل کرد. این مربا به جهت داشتن طعم ترش و ملس توانسته از محبوبترین مرباها برای وعده صبحانه باشد.
انار به جهت داشتن فیبر، پتاسیم و پروتئین مناسبی که دارد، دارای ارزش خوراکی و دارویی فراوانی میباشد. در هر لیوان انار مقدار۱۴۰ تا ۱۶۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد. وجود آنتی اکسیدانهای مفید در میوه انار و همچنین پوست انار موجب شده تا پوست این میوه نیز دارای ارزش غذایی باشد؛ به همین دلیل از آن در تهیه و پخت مربا استفاده میشود.
از برترین و برجستهترین خواص انار میتوان به هضم سریع غذا، کاهش فشار خون، درمان ورم و درد مفاصل و ماهیچه ها، افزایش جریان خون، حفظ سلامت لثهها و دندان ها، کاهش مناسب وزن و سلامت و شادابی پوست اشاره داشت. باید به این نکته توجه داشته باشید که انار مناسب برای تهیه مربا باید کاملا شیرین و رسیده باشد و به هیچ وجه ترش و نارس نباشد. استفاده از انار شیرین در پخت مربا موجب خوش طعم شدن مربا و استفاده کمتر از شکر میشود.
مواد لازم
آب انار: ۳/۵ پیمانه
دانه انار: ۱ پیمانه
شکر: ۳ پیمانه
آب لیمو: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا یک بشقاب را داخل یخچال بگذارید تا سرد شود. این ترفند روشی برای تعیین غلظت مناسب مربای انار شیرین و مجلسی است.
مرحله ۲
چند عدد انار را آب بگیرید تا ۳ و نیم پیمانه آب انار به دست بیاورید.
مرحله ۳
در یک قابلمه بزرگ آب انار تهیه شده و شکر را با هم مخلوط کنید.
مرحله ۴
مخلوط آب انار و شکر را روی شعله ملایم گاز بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید.
مرحله ۵
بعد از ۳۰ دقیقه دانههای انار را که قبلا دان کرده اید و آبلیمو را به مخلوط شکر و آب انار اضافه کنید.
مرحله ۶
بعد از اضافه کردن دانههای انار اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر مواد داخل قابلمه با هم بجوشد.
مرحله ۷
بعد از نیم ساعت با استفاده از بشقابی که در یخچال سرد کرده بودید غلظت مربا را بسنجید.
مرحله ۸
برای این کار یک قاشق مربا روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید. اگر مربا به حدی غلیظ بود که از روی بشقاب سُر نخورد و نریخت غلظت مربا در حد معقول است. اما اگر نبود نیاز به پخت بیشتر دارد.
مرحله ۹
اگر هسته انار را در مربا نمیپسندید میتوانید یک روش دیگر را امتحان کنید و در حقیقت مارمالاد انار تهیه کنید.
مرحله ۱۰
به همین منظور یک لیوان آب انار، یک لیوان شکر و یک قاشق مریاخوری سر صاف پودر ژلاتین نیاز دارید.
مرحله ۱۱
برای تهیه مارمالاد انار به آب اناری نیاز داریم که حاوی گوشت دانههای انار هم باشد. پس چند عدد انار را دان کنید و در مخلوط کن یا غذاساز بریزید. چند پالس مخلوط کنید و سپس آب انار به دست آمده را از صافی بگذرانید.
مرحله ۱۲
پس از آنکه این مراحل را انجام دادید و آب انار را از صافی رد کردید آن را مانند بالا روی گاز بگذارید و اجازه دهید تا خوب پخته شود.
مرحله ۱۳
پس از آنکه به غلظت مناسب رسید زیر آن را خاموش کرده و اجازه دهید سرد شود تا بتوانید داخل شیشه بریزید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/