عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار روند نزولی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۶ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۹ هزار تا ۱۰ هزار تومان است.
او افزود: هم اکنون قیمت مرغ زنده در برخی استانها به ۵ هزار تومان افت کرده که این نرخ برابر با قیمت یک قطعه جوجه در ماههای گذشته است.
بیشتر بخوانید: زیان ۶۰۰ میلیارد تومانی مرغداران طی یک ماه اخیر در بازار
حجت با اشاره به اینکه وضعیت بغرنجی در صنعت طیور رخ داده است، بیان کرد: اگر چه پشتیبانی امور دام خرید مرغ مازاد از مرغداران را آغاز کرده است، اما انتظار میرود که هر چه سریعتر خرید مرغ بر اساس سایز را حذف کنند چرا که به سبب نبود مشتری وزن مرغهای تولیدی افزایش یافته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مرغداران با کمبود شدید دان مواجه هستند، افزود: در حال حاضر قیمت نهادههای دامی در بازار آزاد به شدت متغیر است به طوری که فروشندگان با نرخهای دلخواه اقدام به عرضه میکنند.
او ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام وزن خرید لاشه را باید تا ۲.۲۰۰ گرم افزایش دهد تا مرغهای تولیدی در سالنها تلف نشوند چرا که بیش از ۶۰ روز است که مرغها در سالن ماندند و به وزن ۳.۲۰۰ گرم رسیده است.
حجت از افت ۲ هزار تومانی قیمت مرغ زنده از ابتدای سال در بازار خبر داد و گفت: با توجه به زیان چشمگیر مرغداران، مسئولان امر هر چه سریعتر باید تمهیداتی برای این صنعت بیندیشند به طوری که در پرداخت تسهیلات عقب افتاده و تأمین نهادهها تولیدکنندگان را یاری کند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار جوجه یکروزه تعریفی ندارد، بیان کرد: با توجه به کاهش استقبال مرغداران برای جوجهریزی، قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به ۵۰۰ تومان کاهش یافته است که اگر تصمیمات جدی گرفته نشود، واحدهای مرغ مادر و گوشتی زیان سنگینی را متحمل میشوند که با این وجود تأمین غذا از کشورهای دیگر به شدت سخت میشود.
او با اشاره به اینکه کاهش قیمت جوجه یکروزه و مرغ زنگ خطری برای صنعت طیور به شمار میرود، اظهار کرد: با توجه به گسترش ویروس کرونا، ارتباط با دیگر کشورها به شدت افت کرده که در صورت عدم تولید مرغ در داخل، تأمین غذا از کشورهای دیگر به شدت سخت میشود.
این مقاممسئول با اشاره به اینکه قیمتهای دولتی ذرت و سویا تفاوتی نکرده است، بیان کرد: قبل از عید قیمت هر کیلو کنجاله سویا با افزایش ۱۰ درصدی به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
وی ادامه داد: روزانه پشتیبانی امور دام یک هزار تن تا یک هزار و ۲۰۰ تن مرغ مازاد مرغداران را از سطح بازار جمع آوری میکند، در حالیکه انعقاد قرارداد مستقیم با مرغدار تاثیر بیشتری در کاهش زیان مرغداران دارد.
حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: عرضه با نرخ فعلی بیانگر زیان ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است که با احتساب میزان جوجه ریزی، مرغداران در طول یک ماه ۷۵۰ میلیارد تومان از محل فروش مرغ متضرر شدند.
به گفته وی، با استمرار روند فعلی قیمت پیش بینی میشود که نرخ مرغ به سبب کمبود عرضه از ۲۰ فروردین به بعد با روند افزایشی در بازار روبرو شود.
این مقام مسئول میزان جوجه ریزی در ماههای دی و بهمن را ۱۴ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به سالهای قبل حداقل ۱۵ میلیون قطعه بالاتر است که این امر در کنار فراگیر شدن کرونا، تعطیلی مهمانی و لغو سفر را عامل اصلی زیان انباشت مرغداران دانست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران با کمبود شدید نهاده ذرت روبرو هستند، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو ذرت به سبب کمبود عرضه ۲ هزار تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان است که امیدواریم هر چه سریعتر حواله ذرت از سوی پشتیبانی امور دام اعلام شود.
وی در پایان تصریح کرد: اگر پشتیبانی امور دام به صورت عاجل اقدام به توزیع ذرت و کنجاله سویا از طریق تشکلها کند و در کنار این موضوع به امرخرید تضمینی مرغ بپردازد، بحران فعلی مرتفع میشود.
انتهای پیام/
حجت در پایان تصریح کرد: بخش دولتی اعلام کرده که تنها به سن گلههای ۴۲ تا ۴۵ روز نهاده دولتی تعلق میگیرد، در حالی که به سبب نبود تقاضا سن گلهها به ۵۰ روز رسیده است که با این وجود انتظار میرود به صورت موقت سن گله تا ۴۵ روز حذف شود تا معضلات صنعت طیور مرتفع شود.
انتهای پیام/