به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس گزارشهای رسیده از کشور چین، یک مرد بر اثر ابتلا به ویروس هانتا جان خود را از دست داده است.
روزنامه دولتی گلوبال تایمز نوشت این مرد از استان یوننان در جنوب غربی چین در هنگام سفر به شاندونگبا اتوبوس در بین راه جان باخت.
براساس گزارشهای منتشرشده بعد از نمونهبرداری از جسد این مرد مشخص شده که وی مبتلا به ویروس هانتا است، به همین دلیل ۳۲ مسافری که همراه وی در اتوبوس بودند نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. هنوز نتایج آزمایش مسافران اتوبوس مشخص نشده است و این ویروس به ندرت از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، اعضای گروه پاتوژنهای ویروس هانتا اغلب از طریق جوندگان منتقل میشود و آلودگی از طریق هر کدام از انواع ویروسهای هانتا باعث بروز بیماریهای متفاوتی را در افراد می شود.
دانشمندان معتقدند که ویروس هانتا در جوندگان متفاوت وجود دارد و در بدن آنها تکثیر میشود. این ویروس وقتی از طریق ادرار، مدفوع و بزاق جونده از جوندگان خارج و در هوا پراکنده میشود به افراد منتقل شود و اگر جونده آلوده به ویروس هانتا فردی را گاز بگیرد به این عارضه مبتلا می شود.
متخصصان معتقدند اگر دست فردی به سطوح آلوده به ادرار، مدفوع یا بزاق جونده برخورد کند و سپس دهان یا بینی خود را با دست آلوده لمس کند ممکن است به این ویروس مبتلا شود.
در قاره آمریکا انواع متداول ویروس هانتا که عامل ایجاد سندروم ریوی (HPS) است. نوعی از ویروس هانتا تحت عنوان «دنیای کهن یا قدیم» Old World نامیده میشود و بیشتر در اروپا و آسیا است. میتواند باعث ایجاد سندروم کلیوی (HFRS) شود.
دانشمندان معتقدند که ویروس هانتا در آمریکا نمیتواند از انسان به انسان منتقل شود اما در مواردی در شیلی و آرژانتین انتقال از انسان به انیان دیگر گزارش شده است.
افرادی که در جنگلها، مراتع و زمینهای کشاوری که جوندههای زیادی حضور دارند، زندگی میکنند بیشتر در معرض ابتلا به ویروس هانتا هستند.
خستگی، تب، دردهای عضلانی مخصوصا در بخش رانها، کمر و باسن و گاهی شانهها است. احساس سرگیجه، سردرد، حالت استفراغ و لرز از علائم ویروس هانتا است که بین چهار تا ۱۰ روز پس از ابتلا به ویروس هانتا، افراد دچار تنگی نفس و سرفه شده و حدود ۳۸ درصد از بیماران جان خود را از دست میدهند.
امروزه دنیا در حال درگیری با ویروس کرونا است و مرگ این مرد چینی تا حدودی باعث دامن زدن به فضای ترس شده است اما بهنظر میرسد ویژگیهای ویروس هانتا متفاوتتر از ویروس کرونای جدید باشد و انتقال انسان به انسان در آن خیلی به ندرت اتفاق میافتد.
انتهای پیام/