به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا فرقی نمیکند که یک دانشآموز باشید یا مدیر کسب و کار کوچک و یا حتی دستفروشی در خیابان انقلاب! تبعات شیوع ویروس کرونا (CoVID-19) که از 30 دسامبر 2019، در چین آغاز شد و در حال حاضر در بیش از 50 کشور دنیا قربانی میگیرد، در حوزههای مختلف آموزشی و اقتصادی، به شدت مخرب بوده است و شاید تاثیرات آن بر ما ایرانیها که در شرایط نه چندان مطلوب اقتصادی به سر میبریم، به مراتب بیشتر و حتی ترسناکتر باشد.
مقاله پیش رو، تلاش میکند وجهههای مختلف تاثیر این ویروس بر اقتصاد ایران را ترسیم کند. با ما همراه باشید.
همه ما در دورههای مختلف زمانی بیماریهایی را تجربه کردهایم و هربار نیز به این نتیجه رسیدهایم که سلامتی، مهمترین نعمتی است که به انسان داده شده است. پس اگر احساس میکنید علائم ویروس کرونا را دارید، باید هر چه زودتر متوجه این موضوع شوید تا در موارد ملایم خود را قرنطینه کنید و در موارد شدیدتر، در بیمارستان بستری شوید. این بیماری شوخی بردار نیست و حتی اگر در خود شما چندان اثرات بیماری ایجاد نکند، ممکن است منجر به آلوده شدن اطرافیان و در نهایت مرگ آنها شود.
تقریبا هر نوجوان 15 سالهای هم شرایط پیش رو را درک میکند؛ شیوع کرونا در ایران، دقیقا در زمانی شدت گرفت که به رسم هزارساله، ایرانیان خود را برای مراسم نوروز آماده میکردند و این به آن معنی است که بسیاری از کسب و کارهای فردی مانند دستفروشی تا کسب و کارهای کوچک و بزرگ، بخش مهمی از درآمد سالانه خود را به این ایام وابسته میدانستند.
با این حال، ایجاد ترس عمومی، خلوت شدن خیابانها، فروشگاهها و احتمال عدم برگزاری مراسم عید سال 99، تمام برنامههای کسب درآمدی و حتی زندگی معمولی و روتین، به دوران پسا کرونایی، منتهی شده است. با این حال، در ادامه، تلاش کردهایم لیست کوچکی از این تاثیرات را گردآوری کنیم:
احتمالا شما میتوانید به این لیست، موارد دیگری را نیز اضافه کنید. با این حال، هنوز آمارهای اسفند ماه کسب و کار منتشر نشده و به اعتقاد بسیاری از متخصصین حوزه اقتصادی، ایران رکود اقتصادی بیشتری را تجربه خواهد کرد که این موضوع متاسفانه منجر به ورشگستگی بسیاری از کسب و کارها و بیکاری افراد بسیار زیادی خواهد شد.
با توجه به شیوع کرونا در سطح بین الملی، تاثیرات آن نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا نیز بسیار مشهود بوده است. زندگی، کار و آینده بسیاری از مردم کشورهای پیشرفته نیز به طور مستقیم تحت تاثیر قرار گرفته و عده زیادی شغل خود را از دست داده اند، بسیاری از مشاغل کوچک بعد از اتمام بحران، قادر به ادامه نخواهند بود و بازارهای اقتصادی به شدت دچار ریزش و تحول ساختاری شده اند. در صورتی که علاقه مندید بیشتر در خصوص این اتفاقات در سطح بین المللی بخوانید می توانید این مطلب را مطالعه کنید.
با توجه به همگی این موضوعات، شرایط بحرانیتر از همیشه خواهد بود و تغییر آن، نیاز به رویکردهای صحیح بعد از کاهش شیوع کرونا و تمام شدن قرنطینه خواهد داشت.
همانطور که در آمارهای رسمی دنیا به صورت روزانه اعلام میشود، کشور چین توانسته شیوع این بیماری را در یک روند نزولی قرار دهد، اما با توجه به تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در ایران و روند به شدت صعودی آن، انتظار میرود شرایط قرنطینه و بالطبع آن رکود اقتصادی، حداقل تا پایان فرودین ماه 99 ادامه داشته باشد و پیشبینیهای وضعیت اقتصادی به آمارهای اسفند ماه و زمان اتمام قرنطینه و روند بهبود بیماری نیاز دارد.
به این ترتیب، برای تک تک مردم ایران بهترین شرایط برای کاهش روند نزول اقتصادی، رعایت اصولی است که روزانه در تمام خبرگزاریها گفته میشود: رعایت کردن تمام و کمال شرایط قرنطینه و بهداشت فردی و البته در کنار آن مدیریت بحران بهتر توسط مسئولین!
انتهای پیام/