به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عسل طبیعی با وجود آنزیمها و ویتامین ها، برای درمان بسیاری از بیماریها مورد توجه افراد قرار گرفته است. عسل یک غذای کامل و یک هدیه ارزشمند طبیعت به انسان هاست که میتوانند از آن بسیار بهرهمند شوند.
در دنیا هیچ غذایی به اندازه عسل، دارای مواد غذایی و دارویی نیست، چراکه زنبورها از شهد و شکوفه گیاهان مختلفی تغذیه میکنند که این عسلها خواص دارویی آن گیاهان را به همراه دارند و طبق تغذیه زنبورها از پوشش گیاهی آن منطقه نام گذاری میشوند.
۱. درمان آسم
اگر به دنبال داروهای جایگزینی برای درمان آسم خود هستید، میتوانید عسل را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید. عسل برای آسم درمانی بسیار بهتر از سایر داروهای گران قیمت معمولی است. عسل به آرامی مخاط موجود در گلو را پاکسازی میکند. مواد معدنی مختلف و محتوای ویتامین عسل مانند منیزیم، منگنز، سلنیوم و اسیدهای آمینه به پاک سازی مجاری در ریهها و تسکین غشای لولههای برونش کمک میکند.
بهترین راههای استفاده از عسل برای درمان آسم ترکیب کردن آن با یکی از این عناصر است: آب- لیمو- دارچین-میخک.
۲. تقویت انرژی بدن
استفاده کردن از عسل به عنوان یک روش درمانی به نام "آپی تراپی" است که انرژی را بازیابی میکند، استقامت بدنی را تقویت میکند و سیستم ایمنی بدن را درمان میکند. به همین خاطر است که سال هاست متخصصان رژیمهای ورزشی توصیه میکنند ورزشکاران عسل خام را در وعدههای غذایی قبل از ورزش یا میان وعده خود استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: درمان تغذیهای بیماری ام اس
۳. درمان قند خون
در شرایطی که سیستم کار لوزالمعده مختل میشود و نمیتواند انسولین خوبی در بدن تولید کند فرد به دیابت مبتلا میشود. انسولین برای تنظیم سطح قند خون در بدن بسیار مفید است، زیرا مقدار زیاد قند در بدن اصلا خوب نیست. آزمایشهای مکرر اثبات کرده است که عسل طبیعی حاوی ماده اکسید کننده ای است که فرآیند جذب قند در خون را آسان میکند و نمیگذارد درصد قند در خون افزایش یابد.
۴. بهبود مشکلات پوستی
عسل یک مرطوب کننده پوست، لایه بردار، منبع آنتی اکسیدان، درمان طبیعی آکنه و جوان سازی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده دارای خاصیت ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است و به عنوان یک داروی طبیعی مراقبت از پوست به اثبات رسیده است.
۵. خواص عسل برای درمان سرفه
در بعضی موارد، سرفههای حاد در اثر سرماخوردگی یا ویروس آنفلوانزا یا برونشیت ایجاد میشود و حدود سه هفته ادامه خواهد داشت. از آنتی بیوتیکها میتوان برای درمان عفونتهای ناشی از باکتریها استفاده کرد. با این اوصاف، بیشتر سرفههای حاد، ناشی از ویروسهایی هستند که به آنتی بیوتیکها نیاز ندارند. محققان در سال ۲۰۱۲ ثابت کرده اند که عسل حاوی بیش از ۱۸۱ ماده طبیعی مختلف است و تاکید میکنند که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن دلیل اصلی کمک به تسکین سرفه است.
۶. درمان رفلاکس معده
بسیاری از متخصصین معتقدند که عسل به بهبود مری کمک میکند و علائم سوزش سر دل را کم میکند. هزاران سال از عسل در داروهای آیورودا (یک علم باستانی ) برای معالجه انواع بیماریها استفاده میشود. عسل آهوتا در درمان بیماریهای گوارشی مخصوص رفلاکس معده بسیار موفق عمل کرده است.
۷. خواص عسل برای زخمها
عسل باعث بهبود زخمها میشود، باکتریها را میکشد و pH زخم را کاهش داده، التهاب مزمن را کم میکند و باعث افزایش نفوذ فیبروبلاست میشود.
۸. کمک به رفع بی خوابی
دانشمندان بر این باورند که مصرف غذاهای سرشار از تریپتوفان و غذاهایی که به تولید طبیعی سروتونین و تریپتوفان بدن کمک میکنند ممکن است راه حلی برای رفع بی خوابی باشد. اهمیت هورمون سروتونین در همین است که هنگام خواب، مغز را آرام میکند. عسل در درمان بی خوابی بسیار مؤثر است، زیرا حاوی اسید آمینه تریپتوفان است که به مقابله با بی خوابی کمک میکند.
۹. مبارزه با عفونتها
در زمانهای بسیار قدیم از عسل به عنوان داروی ضد میکروبی و همچنین فعالیتهای بهبود زخم شناخته شده است. علل خاصیت درمانی عسل این است که فعالیت ضد باکتریایی را ارائه میدهد، باعث ایجاد شرایط مرطوب زخم میشود و ویسکوزیته بالای آن به تهیه یک سد محافظ برای جلوگیری از عفونت کمک میکند.
۱۰. پیشگیری از سرطان
سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است که سبک زندگی امروزه و رژیم غذایی در ابتلا به آن نقش بسیاری دارد. عسل منبع مهمی از ترکیبات فعالیت زیستی است که از گیاهان به دست میآید و در سالهای اخیر گزارشات زیادی بر روی خواص عسل برای پیشگیری از سرطان ارائه داده شده است.
۱۱. خواص عسل برای درمان آکنه
عسل سرشار از آنتی اکسیدان است که به مبارزه با التهاب ناشی از باکتریها کمک میکند. به همین دلیل است که در ساخت ماسک صورت خانگی برای مقابله با آکنه استفاده میشود. زیرا عسل خطری ندارد و مهمتر از همه، دقیقاً میدانید چه چیزی را در ماسک صورت قرار داده اید.
۱۲. جلوگیری از پیری زودرس
عسل یک مرطوب کننده بسیار طبیعی است که با خاصیت آب رسانی خود باعث جلوگیری از پیری زودرس میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین جایگزینهای شیرینی و شکلات عید
ضد باکتری: عسل با باکتریها در سطح پوست مبارزه میکند و برای جوشهای پوستی بسیار مناسب است.
لایه بردار: سلولهای مرده پوست را از بین میبرد و پوست درخشانتر میشود.
ضد التهاب: پوست را بهبود میبخشد و به مراتب زخمها از بین میرود.
۱۳. درمان ریزش مو
عسل میتواند موهای شما را درخشانتر کند و باعث نرمتر شدن و سالم ماندن موهای شما میشود. عسل رطوبت را در پوست سر نگه میدارد و با توجه به خواص ضد باکتری و ضد عفونی کننده باعث میشود پوست سر از عفونت یا پسوریازیس در امان بماند، و در نهایت از شوره و خارش سر دور میمانیم.
تنظیم کننده قند خون، درمان ناتوانی جنسی، خاصیت چربی سوزی، خواص آنتی باکتریال، بهبود مشکلات گوارشی، تقویت حافظه با عسل، درمان یبوست با عسل، بهبود بیماری قلبی، تسکین دندان درد، درمان روماتیسم، تقویت لثه، افزایش رشد در کودکان، رفع سنگ کلیه، بر طرف کردن پف زیر چشم و سرفه.
انتهای پیام/