سنت حسنه زیارت اهل قبور را امروز با قرائت فاتحه از منزل برای تمام درگذشتگان به انجام رسانیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،امروز پنجشنبه پایان سال است  روزی که بازماندگان بر سر مزار عزیزان از دست رفته شان می روند و با نثار فاتحه ای و ارسال هدیه ای به یاد آن عزیزان، خاطراتشان را مرور می کنند،زیارت اهل قبور یکی آداب مستحبی است که بازماندگان به دیدار خانه ابدی اموات خود می روند  با آنها ساعتی را هم‌صحبت می‌شوند.

پنجشنبه ترین آخر سال/اهل قبور تا اطلاع ثانوی کسی را در خانه ابدی شان نمی پذیرند

امسال گرچه ما به واسطه اعتقادمان همواره برای رفتگان و اهل قبور احترام خاصی قائل هستیم و هر ساله مردم با خویشان خود که از دنیا رفتند تجدید دیدار می‌کنند و آن‌ها را در شادی شروع سال جدید شریک می‌کنند، اما  به دلیل شرایط خاصی که کرونا با خود به همراه داشته  برای حفظ سلامت خود و دیگران می بایست رویه‌ها و سنت‌های متداول را کنار بگذاریم و در مراسم پنجشنبه آخر سال در آرامستان‌هاحضور پیدا نکنیم.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

به سراغ مردم رفتیم و از حس و حالشان در پنجشتبه‌ترین آخر سال پرسیدیم، از عزیزانی که جایشان در زندگی خالی است و امروز بیشتر از هر زمان دیگری  دلمان برایشان تنگ است، رسمی قدیمی که  امروز  رنگ و بوی گذشته‌ را ندارد، اما همچنان باقی است چرا که این بار با دل هایمان به زیارتشان می رویم.

یک شهروند در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،گفت: آخرین باری که سر مزار مادرم رفتم تولد حضرت زهرا(س) و روز مادر بود شاید آن باری که رفتم فکر نمی کردم که حالا حالاها  دیگر قرار نیست بر سر مزار مادرم بروم خیلی برام دردناک امسال دومین سالی است که مادرم  سفر کرده است، روزهایی که به نزدیک عید می شد یا ایام و مناسبت هایی که بود شاخه گلی می گرفتم و بر سر مزارش می رفتم و یه جورایی احساس می کردم که بهش نزدیک شدم اما این چند وقت با صحبت هایی که در مورد کرونا  شد بهتر است که در خانه بمونیم تا برای سلامتی هم ارزش قائل باشیم.

یک آقایی میانسال گفت:فقط نباید حضور فیزیکی داشته باشیم، خیلی دلم می خواد که برم سر مزار عزیزانم بروم نه من خیلی از عزیزانی که به تازگی  عزیزانشان  را از دست دادند ولی ترجیح می دهند در منزل باشند  تا بقیه آسیب نبینند.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

او گفت:بهترین واکسن در مقابل کرونا همین ماندن در خانه است با یک ماه دو ماه سه ماه نرفتن سر خاک عزیزان نرفتن به آرامستان چیزی از مهر و محبت ما به آن ها کم نمی شود اما با رفتن و ناقل شدن کرونا شاید باعث مرگ خیلی از عزیزانمان بشویم.

یک شهروند دیگر گفت: پنج شنبه که می شود دلم هوایی می شود یه جورایی سردرگم می شوم چون با مادرم خیلی دوست بودیم مثل  یک روح در دو بدن، پنج شنبه که می شود سرکارم که باشم  کارم را رها می کنم و موکولش می کنم به روز بعد، سریعا خودم را به خانه می رسانم و با خانواده آماده رفتن به سر خاک می شوم آخرین بار به همراه خانواده همان هفته قبل رفتیم و یک فاتحه و قرآن برای مادر هدیه کردیم.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند


او ادامه داد:بله تجمع با این اوضاع درست نیست  اما  به نظر من درست نیست که پنج شنبه آخر سال به مزار نرفت، چون اموات چشم انتظارند از طرفی مدت زمان ماندن در آرامگاه معمولا  به اندازه فرستادن یک فاتحه و تلاوت سوره ای از قرآن به اموات و یک درد و دل با آن ها است.

برای حفظ جان خود و دیگران به آرمستان ها نروید

موسوی نیارکی،مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری قم در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،با تاکید بر اینکه بسته شدن درهای بهشت معصومه (س) و دیگر آرامستان‌های شهر در پنج شنبه پایان سال طبق نظر شورای تأمین و نهادهای مرتبط خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه تجمعات باعث افزایش درصد شیوع مردم به کرونا می‌شود از مردم خواهشمندیم از حضور در آرامستان‌ها خودداری کنند تا نیازی به بستن درها یا دیگر مسائل نباشد. 

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند


او  با اشاره به لغو ویژه‌ برنامه پنج‌شنبه پایان سال و حضور هرساله مردم در آرامستان‌های شهر، گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا در سطح شهر و کشور و ابلاغیه جلوگیری از تشکیل تجمعات برای کاهش نرخ شیوع بیماری سازمان آرامستان‌ها نیز برنامه‌هایی را جهت تحقق این امر در دستور کار خود قرار داده است.

موسوی نیارکی از مردم نیز خواست تا در پنج‌شنبه پایانی امسال جهت حفظ سلامت و بهداشت عمومی، برای زیارت قبور اموات به آرامستان‌ها خصوصا آرامستان بهشت معصومه(س) مراجعه نکنند و افزود: با توجه به ضرورت حفظ سلامتی و جلوگیری از افزایش زنجیره شیوع کروناویروس شهروندان از منازل خود نسبت به قرائت فاتحه برای درگذشتگان اقدام کنند.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری قم با تاکید بر اینکه مردم زیارت اهل قبور را به بعد از این شرایط موکول کنند تصریح کرد: امسال با توجه به ضرورت حفظ سلامت و بهداشت عمومی هیچ‌گونه برنامه‌ای در بهشت معصومه(س) قم برگزار نخواهد شد.

موسوی نیارکی با اذعان به اینکه در روز‌های اخیر با توجه به انجام امور مرتبط با تغسیل و تدفین متوفیان کرونا در بهشت معصومه(س) شاهد افزایش حضور در این آرامستان بوده‌ایم، بیان کرد: به همین خاطر تمام تدابیر بهداشتی اعم از ضدعفونی مستمر مکان‌های محل حضور مردم و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی برای کارکنان آرامستان اندیشیده شده است.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری قم عنوان کرد: تمام الزامات و موارد شرعی و بهداشتی در روند انتقال، تغسیل و تدفین اموات در بهشت معصومه رعایت شده و با حضور بستگان نزدیک متوفی انجام می‌شود.

زیارت اهل قبور 

همواره براین باور هستیم که مردگان تا روز محشر زنده‌اند و بر اعمال و خیراتی که برای آن‌ها فرستاده می‌شود آگاه هستند،اما در این پنجشنبه آخر سال با وجود کرونا چگونه با پای دل به زیارت اهل قبور برویم؟

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

حجت الاسلام قاسمی نیا،کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،گفت: درپنج شنبه آخر سال ۱۳۹۸ به دلیل بروز کرونا ویروس منحوس وجلوگیری از شیوع وآلودگی بیشتر مردم عزیز قراربر این شده که برای رعایت اصل درخانه بمانیم، حضور در آرامستان ها و مزار اموات و گذشتگان خودرا نداشته باشیم چون پیش گیری از اضرار به نفس و حفظ سلامتی جسم انسان ها از واجبات است.

او ادامه داد: سنت پسندیده ای هست که درپنج شنبه آخر سال مردم به آرامستان ها برای زیارت اهل قبورمی روند که باخواندن فاتحه وسوره ای از قرآن کریم و ادعیه ونیز خیرات باعث شادی ارواح مردگان می شویم اما امسال که نمی توانیم درقبرستان ها حاضر شویم شایسته است با ماندن درخانه به انجام خیرات و ادعیه و خواندن نماز های مستحبی به یاد اموات و شادی روحشان باشیم .

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند


او ادامه داد: البته باید از اهداف اصلی ما برای رفتن به زیارت اموات، بیداری و تنبه باشد که روزی  مرگ توسط فرشته الهی و حضرت عزرائیل بر همه انسان ها مستولی می شود و از این دنیا رخت برمی بندیم!ومرگ برای همه حق است و حتی خداوند قادر متعال خطاب به پیامبرش حضرت محمد صلی الله علیه وآله می فرماید تو می میری وهمه انسان ها می میرند!و درسی برای تمام آدمیزاد است که خود را برای آن روز و آن لحظه مهیا کند و راه مهیا شدن داشتن ایمان و انجام اعمال صالح وپیروی از آیات و دستورات قرآن کریم و حضرات معصومین علیهم السلام ومحبت قلبی وزبانی به آنان است.

حجت الاسلام قاسمی نیا گفت: در ماه مبارک رجب و آن هم در روز پنج شنبه دعا برای اموات توصیه شده و امام صادق علیه السلام می فرمایند:هرکس در شب جمعه برای ده نفر ازبرادران مرده اش دعا کند خداوند بهشت رابرایش واجب می کند. و هرمسلمانی عمل صالحی را به نیابت از میتی انجام دهد پاداش آن برای او دو چندان می شود و خدا میت را هم از این عمل بهره مند می سازد.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند


او تاکید کرد:به بازماندگان، فامیل، فرزندان، همسر، خواهران، برادران و دوستان اموات تاکید می شود و انتظار می رود تا با احسان، دعا و خیرات اموات خود را فراموش نکنند زیرا آنان دستشان از این دنیا و کارهای خیر کوتاه است.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد:در روایتی از پیامبر خدا حضرت محمد صلی الله علیه وآله آمده است که: برای مردگان خود هدیه بفرستید، هدیه برای آنان چیست؟ فرمودند: صدقه ودعا!

او ادامه داد: حضرت می فرمایند:هر صدقه ای که برای میت داده می شود فرشته ای آن را به مانتد طبقی از نورمی گیرد و به کنار قبر می آورد و می گوید: السلام علیکم یااهل القبور این هدیه را خانواده شما برای شما فرستاده اند آن گاه ،میت هدیه را تحویل می گیرد و وارد قبرش می کند که همین سبب فراخی قبرش (و آسایش وآسودگی او) می شود.!

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

حجت الاسلام قاسمی نیا گفت: چه خوب است باتوجه به وجود مشکلات اقتصادی و مالی وهزینه هایی که بسیاری از خانواده ها وسرپرست خانواده ها دارند و دربرآورده کردن نیاز های اولیه گرفتارهستند؛ بیاییم به نیابت از اموات به کمک نیازمندان بشتابیم و با انجام صدقات و کمک های مالی وغیرمالی اعم از مسکن ،ازدواج، ایجادشغل؛ هزینه های درمان بیماران ؛ قربانی؛ خوراک وپوشاک و البسه و مایحتاج زندگی به صورت آبرومندانه به آنان کمک کنیم و ثواب آن ها را به ارواح اموات وگذشتگان هدیه کنیم که به یقین پاداش آن ها به خود ما هم می رسد و بهره مند می شویم.

او گفت:درحدیث صحیحی آمده است که امام صادق علیه السلام درهرشب برای فرزند خود و در هر روز برای پدر ومادرخود دو رکعت نماز می خواندند وبه روح آن ها هدیه می کردند در رکعت اول بعداز سوره حمد سوره قدر و در رکعت دوم سوره کوثر را می خواندند.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

این کارشناس مذهبی بیان کرد:اموات همیشه به یاد کردنشان توسط زندگان نیاز دارند! وچشم به را هدیه وکارهای حسنه و خیر از طرف ما هستند! پس به هرمقدار هم بتوانیم تلاوت آیات قرآن کریم داشته باشیم وثوابش را به روح میت و گذشتگان هدیه کنیم. وحتی با انجام وقفیات روح خود و آنان را شاد سازیم.

حجت الاسلام قاسمی نیا گفت: بیاییم حال که در این ماه آخر امسال بر اثر کروناویروس خیلی از مشاغل ساده و کارگری و روزمزد کساد شد و درآمدی برای مردم نداشته است به جای رفتن به زیارت قبور با انجام کمک های مالی وجبران خسارت ها به این گونه افراد ؛ دلشان را شاد کنیم و جلو فرزندان و اهل خانواده آبرویشان راحفظ کنیم. و شکی نداشته باشیم که ارواح اموات ما و اهل قبور ؛ از این حرکت خداپسندانه مسرور می شوند.

جولان کرونا در قم

به گفته ابرازه،قائم‌مقام دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تا ساعت ۱۴ دیروز (۲۸ اسفند) ۷۷۰ نفر در بیمارستان‌های کامکار، فرقانی، امام رضا (ع)، علی‌ابن‌ابیطالب (ع) و شهید بهشتی شهر قم بستری هستند. همچنین در شیفت صبح امروز ۵۱ تن ترخیص شدند.

او اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۲ تن به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و آزمایش آن‌ها مثبت اعلام شده است که با آمار امروز، تعداد افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و ثابت شده است، در این استان ۱۰۷۴ تن هستند.

قائم‌مقام دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: نگران پیک دوم بیماری کرونا و عدم رعایت مردم در ایام عید نوروز هستیم و درخواست می‌کنیم که همه مردم رعایت کنند و تبریک عید را به‌صورت مجازی انجام دهند.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

براساس اعلام معاون وزیر بهداشت، تاکنون ۱۷ هزار و ۳۶۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و هزار و ۱۳۵ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۵ هزار و ۷۱۰ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

 از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۱۹۲ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد. متاسفانه با جان باختن ۱۴۷ نفر از بیماران، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به ۱۱۳۵ نفر رسید.

چه بخواهیم چه نخواهیم این ویروس وارد زندگی مان شده کرونا یک سبک زندگی جدید به دور از هر گونه اجتماع ر ا با خود به همراه آورده است در این پنجشنبه آخر سال اهل قبور هم دلشان هیچگاه راضی نمی شود عزیزانشان به این ویروس مبتلا و زندگیشان به خطر بیفتد،اهل قبور در این شرایط کرونا تا اطلاع ثانوی کسی را در خانه ابدی شان نمی‌پذیرند در این روزهای کرونایی سنت حسنه زیارت اهل قبور را با قرائت فاتحه از منزل برای تمام درگذشتگان به انجام رسانیم.

پنجشنبه ترین آخر سال/ رفتگانی که میزبان نیستند

ویروس کرونا یا به شکل د‌قیق‌تر کووید-۱۹ به جامعه بشری تهدید و شوک اساسی وارد کرد و شهروندان و دولت‌ها همه توان خویش را به کار می‌گیرند تا کمترین آمار را از ضرر و زیان داشته باشند. سیاست‌های قرنطینه، خودمراقبتی و رعایت بهداشت اهمیت یافته است.

در این پنجشنبه آخر سال در خانه، یاد رفتگان را با قرائت قرآن و فاتحه گرامی بداریم تا اینکه با حضور در آرامستان، خود و سایر افراد را در معرض خطر قرار دهیم، مردم بایستی در خانه بمانند تا با همکاری خویش این روزهای سخت را پشت بگذاریم.

هر شهروندی می‌تواند یک حلقه‌ای از زنجیر باشد و مادامی که این حلقه‌ها به هم متصل باشند این زنجیره می‌تواند به راحتی ادامه پیدا کند و تعداد بیماران دائم افزایش یابد و شیوع این ویروس سرعت بگیرد.

بنابراین هر شهروندی باید حلقه‌ای از زنجیر را پاره کند. قطع و پاره کردن زنجیر با در خانه ماندن، در شهر نبودن و در فضا‌های عمومی حضور نداشتن اتفاق می‌افتد.

گزارش از زهره شعبانی

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.