ویروس مخوف کرونا، دشمنی که راه مقابله با آن جمع شدن و مبارزه کردن نیست بلکه رعایت بهداشت فردی در خانه نشستن و مراقبت کردن و خود قرنطینگی است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،ویروس مخوف کرونا حدود یک ماه است سلامت مردم ما را به مخاطره انداخته، دشمنی که راه مقابله با آن جمع شدن و مبارزه کردن نیست بلکه رعایت بهداشت فردی در خانه نشستن و مراقبت کردن و خود قرنطینگی است.

متخصصان بیماری‌های ایپدمی تاکید می‌کنند که برای قطع زنجیره انتشار ویروس کرونا همکاری مردم ضروری است و مردم جز در مواقع ضروری نباید از منزل خارج نشوند؛ بنابراین ضروری است تا همه ما با رعایت بهداشت فردی همکاری‌های لازم را داشته توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفته و با حذف فعالیت‌های اجتماعی غیرضروری و ماندن در منزل و کاهش ازدحام در شهر‌ها و مراکز خرید و اماکن پرتردد سهم مان را برای از بین رفتن این بیماری ایفا کنیم.

استادان دانشگاه مرجع جامعه

جمعی از اساتید دانشگاه‌های گیلان با بیان اینکه هر کدام از ما به عنوان شهروند وظیفه‌ای برای قطع زنجیره انتشار ویروس در جامعه داریم اظهار داشتند: در کلاس‌های مجازی و از طریق ارتباطاتی که با دانشجویان داریم از آنان خواستیم که در این ایام به توصیه‌ها توجه جدی داشته باشند و از منزل خارج نشوند.

استاد دانشگاه و دکترای تخصصی روانشناسی تربیتی در حوزه کودک و نوجوان گفت: ما اساتید به سبب ارتباطی که با دانشجویان داریم می‌توانیم نقش مان را در ارتقاء آگاهی دانشجویان درباره ویروس کرونا ایفا کنیم.

دکتر فاطمه پورآقا اظهار داشت: دانشجویان معمولا ارتباط خوبی با استادانشان دارند، بنابراین ما می‌توانیم از این فرصت استفاده کرده و از طریق فضای مجازی در آگاه سازی آنان و ترغیب شان برای ماندن در خانه به قطع زنجیره ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم کمک کنیم.

او با بیان اینکه دانشجویان با دریافت توصیه‌ها و هشداری‌ها درباره ویروس کرونا می‌توانند آن را به خانواده هایشان منتقل کنند، اظهار داشت: بنابراین سهم هر یک از ما اساتید این است که از دانشجویان بخواهیم تا در منزل بمانند و در تجمع‌ها نروند و این توصیه‌ها را به خانواده هایشان منتقل کنند.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: در این ایام به سبب تعطیلی دانشگاه ها، از طریق صوتی به دانشجویان خود درس می‌دهم که اول و آخر درس توصیه‌هایی را به دانشجویان درباره ویروس کرونا، رعایت بهداشت فردی و اینکه در خانه بمانند را بیان می‌کنم.

او بیان داشت: به دانشجویان می‌گویم که به عنوان قشر تحصیلکرده به شایعات دامن نزنند و منبع خوبی برای خبر‌های درست داشته باشند و مردم را نیز آگاه کنند که به شایعات توجه نکنند.

پورآقا با تاکید بر اینکه ضروریست تا مردم به توصیه‌های مسئولان درباره پیشگیری از انتشار ویروس کرونا اینکه "در خانه بمانند" توجه کنند، خاطر نشان کرد: هر یک از ما به سبب مسئولیت اجتماعی و حس نوعدوستی باید در بمانیم و جز در مواقع اضطرار از منزل خارج نشویم.

او بیان داشت: هر یک از افراد در بحران‌های اجتماعی باید نقش آفرینی کنند، باید با پرورش حس نوعدوستی و همدلی جای خود را به جای دیگران بگذاریم و به این مهم بیندیشیم که هر کدام از ما با توجه به توصیه‌ها و در خانه ماندن می‌توانیم در این ایام پرتنش به یکدیگر کمک کنیم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه این حسن نوعدوستی و همدلی برای مقابله با ویروس کرونا باید در تک تک افراد جامعه ایجاد شود، بیان داشت: رفتن به سفر در این ایام که جای جای استان‌های مختلف کشور آلوده است، کار درستی نیست.

دشمن را تنها بگذاریم

استاد علوم اجتماعی و تاریخ نیز با بیان اینکه کرونا بیماری مسری و کشنده است، گفت: باید با یادآوری دوران جنگ این تصور در مردم ایجاد شود که خرمشهر به تصرف درآمده و اینکه ویروس کرونا به مراتب خطرناک‌تر از دشمن است، در جنگ دشمن قابل رویت بود، اما ویروس کرونا قابل مشاهده نیست.

دکتر رفعت الله شریفی افزود: مردم باید به این احساس که چه میزان آسیب ویروس کرونا جدی است، برسند، سرایت این ویروس شوخی بردار نیست، بنابراین مردم باید با رعایت توصیه‌ها زنجیره انتشار آن را در جامعه قطع کنیم.

او با بیان اینکه مردم باید به توصیه‌ها از طریق رسانه ها، نخبگان، هنرمندان و ... توجه داشته باشند، اظهار داشت: متاسفانه ما جامعه‌ای سنتی داریم و افراد سنتی به سختی تغییر را می‌پذیرند.

شریفی با تاکید بر این مطلب که من به عنوان استاد دانشگاه جزء در مواقع ضروری از منزل خارج نمی‌شوم، خاطر نشان کرد: از دانشجویان نیز خواستم تا به توصیه‌های در خانه ماندن توجه کنند و این مهم را جدی بگیرند تا هر چه زودتر زنجیره انتشار ویروس در جامعه قطع شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا تنها تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها کافی نیست، اضافه کرد: بازار باید تعطیل شود، ورودی‌ها و خروجی شهر‌ها برای جلوگیری از مسافرت مردم باید بسته شود و خلاصه اینکه تدابیری جدی اتخاذ شود.

او بیان داشت: همه ما به عنوان شهروند و با توجه به مسئولیت اجتماعی که در قابل یکدیگر داریم باید برای پیشگیری از انتشار این ویروس همکاری و عزم همگانی داشته باشیم.

زحمات کادر پزشکی را بکاهیم

دکتری جامعه شناسی و استاد دانشگاه با بیان اینکه هر یک از ما شهروندان تا جایی که امکان دارد باید از زحمات کادرپزشکی بکاهیم، گفت: باید از طریق رعایت نکات فردی، بهداشتی و کمتر حاضر شدن در مجامع و کم کردن ارتباطات از انتشار ویروس کرونا پیشگیری کنیم.

دکتر مرتضی جعفری اظهار داشت: باید به این مهم توجه کنیم که با کاهش ارتباطات فردی با یکدیگر و در خانه ماندن می‌توانیم زنجیره سرایت بیماری کرونا را کاهش داده و در نهایت قطع کنیم بنابراین وظیفه تک تک ما این است که کمتر از منزل خارج شویم.

او با اشاره به برگزاری کلاس مجازی از سوی برخی اساتید دانشگاه‌ها افزود: ما نیز با برگزاری کلاس‌های مجازی برای دانشجویان تلاش کردیم تا به نحوی از انتشار ویروس کرونا پیشگیری کنیم و به دانشجویان نیز همواره توصیه‌هایی داشته ام که جز در مواقع ضروری از منزل خارج نشوند.

این استاد دانشگاه اطلاع رسانی درست و دقیق درباره انتشار ویروس کرونا و حساس کردن مردم را بسیار حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: باید واقعیت‌ها و خطرات ویروس کرونا به مردم بیشتر گفته شود تا حساسیت آنان بیشتر شود.

او از مردم خواست تا برای حفظ سلامتی خود، خانواده و هم نوعانشان از منزل خارج نشوند، مسافرت نروند و به توصیه‌های پیشگیری از انتشار ویروس کرونا توجه جدی داشته باشند تا هر چه سریعتر این بیماری رخت بر بندد.

 

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.