به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، سمانه یوسفی مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند در
پیشگیری از کرونا مفید باشد.
او با بیان این موضوع که درشرایط اضطراری مانند شرایط عادی لازم است تعادل و تنوع در مصرف کلیه مواد غذایی رعایت شود، ادامه داد: دریافت کلیه ویتامینهای مورد نیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با کرونا و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تامین شود همچنین منابع غذایی حاوی ویتامینها و املاح هیچ گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند.
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شدهای در پیشگیری از بیماریهای عفونی ندارد.
یوسفی توصیههای تغذیهای در پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا را به شرح زیر اعلام کرد:
رعایت دو اصل تعادل و تنوع، تعادل یعنی مصرف مقدار کافی و مورد نیاز بدن از مواد غذایی و تنوع یعنی مصرف روزانه تمام گروههای غذایی «نان و غلات، سبزیها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت هاو تخم مرغ، حبوبات و مغزها» در پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا ضروری است.
به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از مواد غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوهها وسبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز تیره، انواع سبزی خوردن، کلمها، گوجه فرنگی، جوانههای گندم و ماش، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوهها، استفاده نمایید.
نقش مهم ویتامین A و E کاملا شناخته شده است و لازم است از منابع غنی این ویتامینها روزانه استفاده کنیم. منابع ویتامین A شامل انواع میوهها وسبزیهای زرد و نارنجی مانند هویچ، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند لبنیات و زرده تخم مرغ و منابع ویتامین E شامل روغنهای مایع، انواع مغزها خصوصا بادام شیرین میباشد.
از خوردن غذاهای چرب و شورمانند تنقلات شور، کنسروها، سوسیس و کالباس پرهیز کنید. چرا که کارکرد سیستم ایمنی بدن را مختل میکند.
مصرف روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند انواع گوشتها، تخم مرغ، انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و نانهای سبوس دار به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
استفاده روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامینهای گروه B مانند انواع نان وغلات سبوس دار، حبوبات، انواع سبزیها، میوهها و مغزها نقش مهمی در ارتقاء سیستم ایمنی بدن دارند.
ویتامین D هم نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد و منابع غذایی آن عبارتند از لبنیات، زرده تخم مرغ و ماهیهای پرچرب، مهمترین راه تأمین ویتامین D قرار گرفتن دستها و پاها در معرض آفتاب است که بدن به واسطه نور آفتاب این ویتامین را میسازد.
مصرف مقدار مناسب آب و مایعات حداقل ۶ تا ۸ لیوان در طول روز بسیار مهم است. نوشیدن مایعات به اندازه کافی در حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن لازم است.
انتهای پیام//ا.غ