با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور بانک‌ها جهت ارائه گسترده خدمات الکترونیک به مردم دست به کار شدند.

تلاش بانک‌ها در قطع زنجیره ویروس کرونابه گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود یک ماه از شیوع ویروس کرونا در کشورمان می گذرد که نهاد های مختلف از جمله بانک ها  به کمک کسب و کارها و مردم آسیب دیده شتافتند.

با وجود  آن که کرونا جان حدود ۲۰  نفر از کارمندان بانکی را گرفته و منجر به بستری شدن کارمندان و کارکنان بانکی شده است, بانک ها همچنان برای  کمک و تسلی خاطر مردم کشور  تلاش می کنند.

رشد ۳۷ درصد تراکنش‌های غیر حضوری بانکی در دوران شیوع ویروس کرونا

با توجه به اینکه بانک ها به عنوان یکی از مهم ترین مکان های انتقال ویروس کرونا به شمار می روند، تلاش هایی برای کاهش مراجعه حضوری به بانک ها و افزایش تراکنش های غیر حضوری انجام شد و تراکنش‌های غیرحضوری بانک‌ها حدود ۳۷ درصد رشد کرده است.

اولین قدم بانک‌ها برای از بین بردن حداقلی این ویروس، ارائه تسهیلات به  صاحبان کسب و کار و حمایت از آن هاست. به این صورت که وام یک تا ۲ میلیونی با سود چهاردرصدی به  چهارمیلیون نفر آن هم بدون ضامن تعلق بگیرد. این افراد کسانی هستند که کسب و کار آن‌ها به واسطه ویروس کرونا آسیب دیده است. همچنین  نظام بانکی پرداخت اقساط وام‌های مشاغل آسیب دیده را  تا ۳ ماه  به تاخیر انداخته است.

بانک مرکزی با با ابلاغ بخشنامه ای, مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه‌ها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه‌ها، اغذیه فروشی‌ها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت) را از شغل های آسیب دیده  متاثر از ویروس کرونا معرفی کرد.

مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائرسراها، مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بین راهی و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز جزو این گروه ها هستند.

از دیگر گروه های شغلی آسیب دیده می توان به حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوایی، جاده ای، ریلی و دریایی، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، مراکز تولید و توزیع پوشاک و مراکز تولید و توزیع کیف و کفش اشاره کرد.

همچنین مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه، مراکز و مجتمع های ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمع های فرهنگی و آموزشی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی نیز به عنوان دسته های شغلی محسوب شده اند که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند.

گفتنی است براساس تصمیمات گرفته شده توسط بانک مرکزی  این تعویق مشمول جریمه و کارمزد نمی شود.

همچنین  چک هایی که در ماه های اسفند, فروردین و اردیبهشت برگشت خورده اند, متوقف نخواهند شد و بانک ها در صورتی که چک کسی برگشت بخورد از ارائه خدمات به افراد سر باز نزده و به تصمیم دولت سه ماه به تعویق می افتد.

دومین اقدام بانک‌ها افزایش افزایش سقف برداشت از عابر بانک‌ها به ۵۰۰ هزار تومان  و سومین اقدام  تمدید خودکار تاریخ انقضاء کارت‌های بانکی است. لازم به ذکر است تا قبل از این در صورت  منقضی شدن، کارت‌های بانکی غیر فعال می‌شدند و برای  فعال کردن مجدد آن‌ها  نیاز بود مردم به بانک‌ها مراجعه کرده  و درخواست کارت جدید کنند، اما با شیوع این ویروس منحوس مسئولان بانکی تصمیم گرفتند تاریخ انقضای همه‌ی کارت‌های بانکی را  بدون نیاز به مراجعه حضوری به مدت ۳ ماه تمدید  کرد.

سومین اقدام بانک ها بالابردن  سقف کارت به کارت برای کاهش مراجعه حضوری به شعب بانک ها تا  ۱۰ میلیون تومان بود 

لازم به ذکر است قبل از این ویروس سقف عملیات کارت به کارت در ابزارهای خودپرداز، کیوسک، اینترنت بانک و همراه بانک سه میلیون تومان بود که در مرحله اول به روزانه پنج میلیون تومان و سپس ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

البته سقف کارت به کارت در نرم افزارهای پرداخت سازان همچنان سه میلیون تومان است.

چهارمین اقدام بانک ها افزایش شمار ورود ناموفق این رمزها به ۵ بار در روز افزایش یافت که قبل از آن اگر مشتریان رمز دوم خود را سه بار وارد می کردند  کارت مسدود می شد و مردم برای رفع انسداد باید به شعب بانکی مراجعه می کردند.

پنجمین اقدام بانک ها اجرای طرح ملی پذیرندگی جامع و یکپارچه پرداخت مبتنی بر کدهای QR برای مقابله با ویروس کرونا برای انجام عملیات پرداخت در فروشگاه‌ها بدون تماس با کارت بانکی و دستگاه کارتخوان که  بزودی عملیاتی شود.


بیشتربخوانید:سرگذشت سیستم بانکی در سال رونق تولید / بانک‌ها همچنان در مسیر بنگاه‌داری! 


بر اساس این طرح، مشتریان می توانند بدون استفاده از کارت بانکی با تلفن همراه و اسکن کردن یک بارکد، پرداخت‌های خود را انجام دهند که با توجه به عدم نیاز به استفاده از دستگاه کارتخوان و کارت بانکی نکات بهداشتی برای حفظ سلامت شهروندان رعایت می‌شود.

ششمین و آخرین اقدام بانک ها جهت ریشه کن کردن این ویروس اختصاص باجه مخصوص دریافت و پرداخت اسکناس در بانک‌هاست که این تصمیم با توجه  به خطر اسکناس در انتشار ویروس کرونا و با هدف کاهش مراجعه به شعب اتخاذ شده است.

بانک ها امید را در دل مردم زنده کردند

علی عباسی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار  بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اقدام بانک ها در این ایام اظهار کرد: در صورتی که کسب و کارها در روزهای پایانی سال با مشکلات بسیاری از جمله برهم خوردن بازارشان دست و پنجه نرم می کنند شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی امید را در دل های مردم روشن کرده اند و نیاز است دولت  هم همراهی بیشتری در این راستا داشته باشد.

وی  در پایان بیان کرد: بانک مرکزی با کمک های خود نشان داد به فکر جان ملت است. در همین راستا اقدامات بانک مرکزی نقش بسیار مهمی در قطع زنجیره کرونا دارد. همچنین توسعه خدمات بانک ها، باعث کاهش مراجعات حضوری به شعب، پایین آمدن حجم ترددهای غیرضروری در شهرها می شود.

در پایان هرکدام از بانک ها نقش مهمی در قطع زنجیره این ویروس دارند که هرکدام به طور مستقیم با عمل کردن به ابلاغیه بانک مرکزی می توانند ایفای نقش کنند.

حال انتظار می رود متقابل تک به تک افراد جامعه دست به دست هم دهند و برای ریشه کن کردن این ویروس خطرناک با بانک ها همکاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار