خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،،همه ما این کارها را انجام داده ایم: بدون صابون یا حوله، با عجله زیر آب دستها را با یک تکان سریع شست و شو و خشک میکنیم. در واقع، بسیاری از ما فقط به طور خلاصه دست هایمان را خیس میکنیم.
محققان و متخصصان عفونی معتقدند شست میکروبها و عوامل بیماری زا همیشه انسانها را تهدید میکنند و شستشو و تکان دادن دست کافی نیست؛ به همین منظور رعایت بهداشت فردی و شستشوی اصولی دستها میتواند تا حدودی از بروز بیماریها جلوگیری کند، بنابراین با توجه به انتشار و انتقال ویروس کرونا از طریق تمام سطوح ولمس اشیای آلوده، به شدت توصیه میشود در طول شبانه روز دستهای خود را به طور مرتب شستشو دهید.
طبق نظر متخصصان، شستشوی مکرر و صحیح دستها با آب و صابون به مدت ۳۰ تا ۴۰ ثانیه در مواردی مانند: بعداز رفتن به دستشویی، پس ازبازگشت از یک مکان عمومی، پیش از غذا خوردن، لمس لوازم عمومی، بعداز تمیز کردن بینی، لمس اشیا آلوده، عطسه و سرفه انجام شود.
در مورد مواد شست و شو دهنده، اگر آب و صابون به راحتی در دسترس نیست از محلولهای بر پایه الکلی ضدعفونی دست استفاده کنید و از تماس دستهای شسته نشده با چشم ها، بینی و دهان، خودداری کنید.
در این قسمت نحوه صحیح شستن دست هارا آموزش میدهیم.
۱_ابتدا دست هارا خیس کرده و بعد آنهارا را صابونی کنید.
۲_دو کف دست هارا باهم بشویید.
۳_بین انگشتان را در قسمت پشت دست بشویید.
۴_بین انگشتان را از روبه رو بشویید.
۵_نوک انگشتان را درهم گره کرده و به خوبی بشویید.
۶_شست دست را جداگانه و به خوبی بشویید.
۷_خطوط کف دست را با نوک انگشتان بشویید.
۸_دور مچ معمولا فراموش می شود، در آخر شسته شود.
۹_دست را با دستمال خشک کنید.
۱۰_با همان دستمال شیر آب را ببندید و آن را درون سطل زباله درب دار بیندازید.
جالب است بدانید طبق تحقیقات صورت گرفته ۸۵ درصد از میکروبها از دستهای مرطوب منتقل میشوند و خشک کردن دستها بعداز شستشو بسیار مهم است.
استفاده از یک حوله و یا دستمال کاغذی، باعث میشود عمل خشک کردن هر گونه باکتری باقی مانده را از بین خواهد برد.
با توجه به انتشار ویروس کرونا وتوصیههایی مبنی بر استفاده نکردن از حوله مرطوب و مشترک برای خشک کردن دست ها، بنابراین دستمال کاغذی و در حد امکان خشک کنهای دستی اتوماتیک برای این کار مناسب است.
انتهای پیام/