به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، متخصصان عفونی معتقدند وسایل ارتباطی مانند گوشی موبایل، تلفن ثابت و کامپیوتر در صورت آلوده بودن به راحتی و تماس با دهان، بینی و چشمان باعث به خطر افتادن سلامتی و انتقال ویروس کرونا میشوند.
همچنین براساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته تفاوتی در نوع سطوح وجود ندارد و ویروس کرونا میتواند بین ۳ ساعت تا ۹ روز بر روی هر سطحی باقی بماند و انتشار پیدا کند.
مسعود مردانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته کشوری کرونا و آنفلوانزا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:گوشی موبایل و دیگر وسایل ارتباطی بر اساس مطالعات بالینی صورت گرفته در کل دنیا، یکی از عوامل انتقال عفونت به افراد محسوب میشوند؛ بنابراین در فصل اپیدمی کرونا، تاکید میشود از دست به دست کردن تلفنهای همراه به دیگر اعضای خانواده، دوستان و آشنایان خودداری کنید و حتی توصیه می شود اگر میخواهید از تلفن همراه دیگران استفاده کنید یا بعنوان مثال به تماشای فیلم بپردازید، تلفن همراه را در محلی قرار داده و بدون لمس آن از اسپیکر استفاده کنید به این دلیل که لمس تاچ و دست باعث اشاعه عفونت از تلفن آلوده به بقیه افراد میشود.
او افزود: توصیه میشود کار ضد عفونی کردن وسایل ارتباطی، حداقل ۱ مرتبه در روز با ژلهای ضدعفونی کننده حاوی الکل انجام شود تا پاکسازی این وسایل از عفونت و ویروس حدالامکان صورت بگیرد.
متخصص بیماریهای عفونی درباره حمل تلفنهای همراه مطرح کرد: با توجه به اینکه اکثر افراد تلفنهای همراه را در جیب خود قرار میدهند در واقع با انجام این کار جیب لباسهای خود را هم آلوده میکنند بنابراین ضد عفونی و تمیز کردن موبایل به شدت توصیه میشود و از دست به دست کردن آن جدا خود داری شود.
او در ادامه افزود: ژلهای حاوی الکل که در داروخانهها موجود است برای انجام کارضدعفونی کردن وسایل مناسب است و یا مخلوط آب و الکل که بعنوان مثال نحوه استفاده و انجام این کار برای گوشیهای موبایل در ادامه گزارش گفته میشود.
مسعود مردانی عضو کمیته کشوری کرونا گفت: توصیه اکید ما این است که در این مدت رد و بدل کردن پول، با توجه به اپیدمی ویروس کرونا انجام نشود و حدالامکان از کارتهای اعتباری استفاده گردد و به هیچ عنوان کارتهای اعتباری خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. همچنین بعد از انجام تمام این کارها شستشوی دستها با آب و صابون صورت بگیرد.
برای ضدعفونی کردن گوشی به محلولی که حاوی ۶۰ درصد آب و ۴۰ درصد الکل باشد نیاز دارید.
باید به این نکته توجه داشت باشید که محلول را مستقیم روی گوشی نریزید و حتما از پارچه نرم و تمیز استفاده کنید بنابراین
کمی از محلول را روی تکه پارچه بریزید و گوشی را کامل پاک کنید.
توصیه میشود برای بهداشت بیشتر از قابهای محافظ استفاده نکنید، ولی اگر قاب استفاده میکنید حتما آن را هم ضدعفونی کنید.
ضمنا توجه داشته باشید که تمام قسمتهای گوشی باید ضد عفونی شوند به همین منظور با گوش پاک کن آغشته به محلول نقاطی مانند اسپیکر، میکروفن و گوشههای قاب را کامل پاک کنید.کیبورد کامپیوتر را نیز با همین محلول ضد عفونی کنید.
فراموش نکنید که کرونا در سطوح مختلف میتواند زنده بماند و به سرعت انتشار پیدا کند بنابراین گوشی موبایل، تلفن ثابت، کیبورد کامپیوتر و کارتهای بانکی خود را در اختیار دیگران به خصوص کودکان قرار ندهید و بعد هر بار استفاده دستهای خود را با آب و صابون بشوئید.
انتهای پیام/
کی از بین می ره؟