به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران در برنامه صبح بخیر ایران اظهار کرد: آمار مرگ و میر در ایتالیا ۱۰ درصد و ۷،۹ درصد در کره جنوبی گزارش شده است این آمار با ۳.۴ و ۲.۷ درصدی که در روزهای اول در چین گزارش شد متفاوت است.
او افزود: ریتم زندگی ما در تهران با شرایط اپیدمی همخوانی ندارد. این نشان میدهد که هنوز نه مردم و نه مسئولان اهمیت موضوع را درک نکرده اند. اپیدمی تعارف ندارد، فقیر و غنی نمیشناسد و شوخی هم ندارد. هشت تا ده روز بعد متوجه پیک این بیماری بر اثر این اقدام مردم تهران خواهیم شد.
فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران درباره زمان به پایان رسیدن بحران اپیدمی گفت: این زمان بستگی به سطح مداخلات دارد و اگر مداخلات در سطح کنونی باقی بماند؛ تا اواخر خرداد این اپیدمی ادامه دارد.
او ادامه داد: سه هفته پیش در تهران تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد که بخشی از آن اجرایی نشد. در مورد ادارات پیشنهاد ما این بود که ۱۵ گروه از جمله زنان سرپرست خانواده، زنان باردار، افرادی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند معاف شوند، اما خیلیها با ما تماس گرفتند و گفتند مسئولان ما در ادارات با مرخصی استعلاجی موافقت نمیکنند.
زالی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم تصور میکنند این بیماری تنها افراد خاصی را قربانی میکند، تصریح کرد: واقعا این طور نیست و حتی اگر یک فرد سالخورده هم بر اثر این بیماری فوت کند، تاسف انگیز است و چه کسی میخواهد پدر یا مادرش که ذخیره معنوی خانواده است بر اثر کووید ۱۹ فوت کند.