پریسا ارجمندی روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی گذراندن روزهای ایام نوروز در وضعیت شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، والدین برای بهبود شرایط موجود و خوش گذراندن ایام عید باید اقداماتی را انجام دهند.
وی با بیان اینکه والدین باید در این دوران صبوری و تاب آوری خود را افزایش دهند، افزود: گاهی از والدین میشنویم: «تا کی باید خونه بمونیم؟ از خونه کی بیاییم بیرون؟»، پس در درجه اول والدین باید آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند.
این روانشناس گفت: والدین در مورد ویروس کرونا و آنچه اتفاق میافتد به فرزندان حرفی نزنند، زیرا کودکان قدرت تحلیل ضعیفی دارند و توانایی کنترل ندارند و ترس روی بدن آنها مینشیند و باعث سردرد، دل درد و حالت تهوع و بروز رفتارهای غیرعادی در آنها میشود، حال اگر والدین توانایی مقابله ندارند، جنگ در خانه به وجود میآید.
ارجمندی با بیان اینکه به کودکان خود عنوان کنید که این ویروس مثل سرماخوردگی است و باید از خودمان مراقبت کنیم، اما نمیتواند خیلی خطرناک باشد، تصریح کرد: تصویری را که کودکتان از ویروس کرونا در ذهن دارد، کمرنگ کنید و احساس امنیت و اطمینان کلامی و جسمی به او دهید.
وی با بیان اینکه مدیریت هیجانات و خود مشاهده گری را به کودکان آموزش دهید، ادامه داد: خود مشاهده گری یعنی در لحظه حال وقتی فکری به سراغتان میآید چقدر به آن آگاهی دارید، احساسی که تجربه میکنید آیا به آن آگاه هستید یا خیر؟ و باید خود مشاهده گری را به کودکان هم آموزش دهید. آنها باید بدانند که ما انسانها چهار هیجان اصلی داریم: خشم، ناراحتی، ترس و خوشحالی. باید به آنها یاد دهید که هیجان چیست؟ باید اجازه دهید که بتوانند در مورد هیجاناتشان حرف بزنند و آنها را بشناسند و بیان کنند، البته میتوانید از طریق کاردستی و بازی در این زمینه به آنها آموزش دهید، به عنوان مثال؛ از بچه بپرسید و او پاسخ دهد: «الان تو چه احساسی داری؟ از اینکه ویروس هست، چه احساسی داری؟ کدام یک از ۴ هیجان را داری؟ باید با آنها همدلی کنید و وقتی همدلی بالا برود، خشونت پایین میآید و مهربانی بیشتر میشود.
ارجمندی تصریح کرد: احساسات طرف مقابل را بفهمید و بشناسید و بازتاب دهید، مثلاً کودکان از ویروس میترسند، به جای مسخره کردن فرزندتان که چرا میترسی؟ بگویید: «میفهمم تو از این ویروس میترسی» و در ادامه به او راهحل نشان دهید که چه کار کند، ساعت بازی در نظر بگیرید، البته مادران برای این کار وقت بیشتری دارند.
وی خاطرنشان کرد: سعی کنید کودکتان از طریق تلفن و یا به طور تصویری با با دوستان و همسالان خود حرف بزند و بخش کوچکی از زمان را از طریق بازی با همبازیهایش بگذراند، در قسمت بازی با کودکان بیشتر کاردستی و بازی آموزشی انجام دهید.
این روانشناس گفت: مشارکت کودکان در کارهای منزل از جمله آشپزی و کیک پزی و ... و در آخر در ایام عید مطالعه، دیدن فیلم و کار کردن روی خودتان را فراموش نکنید.
انتهای پیام/