معاون اجرایی مرکز بهداشت استان قم در جلسه هماهنگی اجرای دستورالعمل بسیج ملی مبارزه با کرونا استان قم از پایش ۱۳ هزار و ۶۱۴ هزار شهروند قمی در سامانه سلامت خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، محمد عزیزی‌فر معاون اجرایی مرکز بهداشت استان قم در جلسه هماهنگی اجرای دستورالعمل بسیج ملی مبارزه با کرونا در تالار معصومیه (س) فرمانداری، با اشاره به اهمیت ثبت اطلاعات در سامانه سلامت گفت: ارزیابی و غربالگری مردم از نظر ابتلا به کرونا دارای اهمیت زیادی است و نقش مهمی در پیشگیری و درمان دارد.

عزیزی فر تصریح کرد: با توجه به جمعیت یک‌میلیون و ۳۷۰ هزارنفری در قم بناداریم بخش زیادی از این جمعیت را مورد پایش قرار دهیم، ازاین‌رو اطلاع‌رسانی وسیعی آغاز شده تا خانواده‌ها نسبت به ثبت‌نام در سامانه سلامت اقدام کنند و اگر شرایط ثبت‌نام را داشتند از طریق کاربران حاضر در پایگاه‌ها ثبت‌نام انجام شود.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان قم افزود: تاکنون ۱۳ هزار و ۶۱۴ هزار شهروند قمی در سامانه سلامت در مورد پایش کرونا مورد ارزیابی قرار گرفتند.

عزیزی فر بیان کرد: ۸۹ پایگاه بهداشتی در سطح شهر آماده ارزیابی و پایش است و ۲۰ دانشجو و ۵۰ نفر بسیجی در این پایگاه‌ها مستقر هستند که با تماس با شهروندان، آن‌ها را جهت ثبت‌نام در سامانه ترغیب می‌کنند.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان قم یادآورشد: در مصوبه‌ای از آموزش و پرورش خواستار استفاده از ظرفیت فرهنگیان و معلمان در اجرای پایش شده‌ایم که هنوز پاسخی ارائه نشده است تا بتوانیم هر چه زودتر جمعیت کثیری از استان قم را از نظر سلامت مورد ارزیابی قرار دهیم.

جواد شاکرآرانی مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری قم نیز در این جلسه عنوان کرد: اگر آموزش و پرورش نیرو‌های خود را در اختیار مرکز بهداشت جهت پایش در پایگاه‌های مستقر قرار دهد در مدت ۵ روز این پایش به سرانجام می‌رسد و می‌توانیم تعداد افراد مشکوک به ویروس کرونا را تشخیص دهیم.

جواد شاکرآرانی یادآور شد: دیتای اطلاعات ما در خصوص شماره شهروندان و ارسال پیامک، از طریق مشترکین برق بوده و به‌زودی خانواده‌ها نسبت به اهمیت ثبت‌نام در سامانه سلامت اطلاع‌رسانی می‌شوند.

طالبی از گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت قم در این جلسه عنوان کرد: ۸ دستگاه برای گندزدایی در سطح شهر مورد استفاده قرار می‌گرفت که به ۳ دستگاه کاهش‌یافته است و ما تقاضای خود را به ارتش اعلام کرده‌ایم تا تجهیزات لازم برای گندزدایی در اختیار ما قرار دهد.

در ادامه این جلسه نماینده مرکز بهداشت بیان کرد: ما در دوره جنگ قرار داریم و باید مراقبت‌های ویژه‌ای از سلامت شهروندان داشته باشیم و مردم نیز موضوع رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه خانگی را جدی بگیرند.

محمدجواد زارع بیان کرد: باید در پیشگیری از ویروس کرونا موفق عمل کنیم تا با توجه به امکانات، ورودی‌های بیمارستانی کاهش یابد و تمرکز بر روی درمان بیماران باشد، همچنین پایش شهروندان برای تشخیص به موقع بیماری اهمیت زیادی دارد، به‌ویژه اینکه ۸۰ درصد از افرادی که مبتلا شده‌اند، علائم تب و سرفه را ندارند و این امر، تشخیص بیماری را دشوار می‌کند.

زارع یادآورشد: در تولید و توزیع اقلام بهداشتی تا حدی توانستیم به مدیریت بحران بپردازیم هرچند عدم نظارت‌های لازم و بازار سیاه موجب کمبود این اقلام شد، در حال حاضر نیز کمبود الکل داریم چراکه در قم تولید نمی‌شود و برای تأمین اقلام بهداشتی به ۸۱ هزار لیتر الکل نیاز است.

در بخش دیگری از این جلسه نماینده‌ای از معاونت پیشگیری مرکز بهداشت استان قم نیز عنوان کرد: وجود بروکراسی‌های اداری مانع از تحقق بسیاری از اهداف می‌شود، در حوزه پیشگیری باید از نیرو‌های پای کار و آشنا یا عرصه اجرایی استفاده کرد که در این زمینه با کمبود‌هایی جدی مواجه هستیم.

او گفت: سازمان صمت استان قم یک هفته مجوز تولید اقلام بهداشتی را به ما ارائه کرد که با آن ۱۵ مجوز صادر کردیم به‌شرط اینکه محصول تولیدشده در سطح استان به فروش برسد، البته ابلاغیه‌ای وجود دارد که می‌گوید تولیدکنندگان اقلام بهداشتی باید این تولیدات را به شرکت‌های توزیع‌کننده بدهند.

زارع بیان کرد: این سطح از تردد بالای شهروندان در شهر اصلاً معنا ندارد و مردم گویا از خطرات انتقال این ویروس اطلاعی ندارند و با اینکه اطلاع‌رسانی وسیعی از طریق رسانه‌ها انجام می‌شود بسیاری از مردم همچنان در تردد و خرید هستند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.