به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرایط بحران شیوع کرونا شایعات مختلفی در ارتباط با این ویروس در فضای مجازی منتشر میشود که برخی از انها هیچ اصول علمی نداشته و حتی ممکن است سلامتی مردم را به خطر بیندازد.
یکی از شایعاتی که به تازگی منتشر شده است، کاهش احتمال ابتلا به کرونا با کشیدن سیگار به دلیل وجود نیکوتین درون آن است.
زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مبارزه با کرونا، با اشاره به این موضوع گفت: نیکوتین ماده سمی است که مژکهای سیستم تنفسی را فلج کرده و اثاری بر تحلیل سیستم ریوی دارد. هم چنین ظرفیت حیاتی ریهها را در مقابله با بیماریهای ویروسی تنفسی کاهش میدهد.
او افزود: این مسائل نه تنها پایه علمی ندارند بلکه میتوانند منجر به بروز مشکلاتی برای مردم شوند. نیکوتین نه تنها اثری در برابر کرونا ندارد، بلکه میتواند سیستم دفاعی موضعی و ساختار سیستم تنفسی را حتی تا سطح نایژهها دچار مشکل کند.
بیشتر بخوانید: از عوارض وحشتناک سيگار چه می دانيد؟
نیکوتین میتواند به دو شکل بر بدن تاثیر بگذارد؛ برخی اوقات اثر محرک داشته و بلافاصله پس از ورود به مغز باعث افزایش ناگهانی قند خون، ضربان قلب، فشار خون و ریتم تنفس میشود. در مقابل ممکن است در برخی افرد افراد تاثیر کند کننده یا مخدر داشته باشد. مشکلات دستگاه گوارش، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، مشکلات غدد درونریز و متابولیسم دفاع بدن از عوارض مصرف نیکوتین در بدن هستند.
یکی از اقداماتی که این روزها برای سلامت ریهها و کاهش ریسک ابتلا به کرونا بسیار به افراد توصیه میشود، قطع مصرف سیگار و قلیان است. با دوری از اقداماتی که ریهها و سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکنند، میتوان از ابتلا به این ویروس در امان ماند.
انتهای پیام/
موندم چه جوری بعضی ها سیگار می کشن
بیچاره ریه های افراد غیر سیگاری