به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حسن رحمانی مدیر طیور و پرورش کرم ابریشم و زنبور عسل چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: نوغانداری شغلی جانبی و راحت در کنار کار اصلی مردم میتواند درآمد کشاورزان را دوچندان کند و از این طریق هم موجب ایجاد اشتغال و همچنین رونق تولید در روستاهای شهرستان باشد.
او افزود: کرم ابریشم در زمانهایی از تاریخ، یکی از درآمدهای سبد خانوار برخی کشاورزان شهرستان طارم بود، ولی به مرور زمان و به دلایل متعددی رغبت کشاورزان برای پرورش کرم ابریشم کاسته شد.
رحمانی اضافه کرد: نوغانداری یا پرورش کرم ابریشم و تولید فرآوردههای ابریشمی از جمله فعالیتهای جانبی است که در کنار فعالیتهای اصلی کشاورزان میتواند طی یک دوره کوتاه مدت (حدود ۴۰ روز) ضمن ایجاد انگیزه اقتصادی و به کارگیری بخشی از نیروی کار روستاها، درآمد مناسبی را برای روستانشینان این شهرستان فراهم کند.
او ادامه داد: این شغل خانگی به دلیل سرمایه گذاری اندک، کوتاه بودن دوره پرورش و حضور همه افراد خانواده از کودکان تا میانسالان، دارای مزایای فراوانی است.
رحمانی گفت: برای اولین بار در استان چهارمحال و بختیاری چهار هزار اصله نهال توت به صورت رایگان در بین متقاضیان نوغانداری توزیع گردید.
او افزود: تأمین زیرساختها و مجوز پرداخت اعتبار برای تجهیز کارگاه، توزیع نهال اصلاح شده توت به مقدار کافی به طور کاملاً رایگان در اسفند ماه هر سال، توزیع لارو و تخم کرم ابریشم، ارائه مشاوره مقدماتی و تکمیلی، از جمله کارهای در دست اقدام سازمان جهاد کشاورزی در راستای توسعه نوغانداری به شمار میرود.
انتهای پیام/ف