به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه آمریکا مواضع خود را در مورد فروش احتمالی سامانههای دفاع موشکی پاتریوت به ترکیه ملایمتر میکند، گفت «واشنگتن از آنکارا خواسته است تضمین کند که سامانههای دفاعی S-۴۰۰ روسی را فعال نخواهد کرد».
او در مسیر بازگشت از بروکسل در جمع خبرنگاران گفت: ما پیشنهاد خود را درباره پاتریوت به آمریکا داده ایم. اگر میخواهید به ما پاتریوت بدهید، پس این کار را انجام بدهید. ما حتی میتوانیم پاتریوت را از شما بخریم.
اردوغان ادامه داد: آنها [آمریکا] در خصوص مسئله سامانه پاتریوت موضع نرم و ملایمی نشان داده اند فقط منتظر تضمین ما هستند که اس-۴۰۰ را عملیاتی نمیکنیم.
در همین حال، دیوید ساترفیلد، سفیر آمریکا در ترکیه گفته است اگر آنکارا سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه را عملیاتی کند، واشنگتن آماده است در آینده نزدیک تحریمهایی را علیه ترکیه اعمال کند.
این مقام آمریکایی گفت: اگر راه حلی برای مسئله S-۴۰۰ پیدا نشود، حتی با نقش پشتیبانی ترکیه در ادلب و لیبی، [جایی که ترکیه مخالف اقدام روسیه است] اقدامات قانونی از جمله قانون کاتسا یا قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها به زودی انجام خواهد شد.
قانون مقابله با دشمنان آمریکا معروف به قانون کاتسا، قانونی است که توسط کنگره و سنا با رأی موافق علیه ایران، روسیه و کره شمالی تصویب شده است.
ترکیه سال گذشته میلادی سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه را خریداری کرد که این امر اختلافات نظامی واشنگتن و آنکارا را که از متحدین ناتو هستند، تشدید کرد. آمریکا گفته است خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه با سامانههای دفاعی ناتو ناسازگار است و تحرکات نظامی ناتو در منطقه را با مشکل مواجه میسازد.
واشنگتن با اعلام اینکه ترکیه نمیتواند هم اس-۴۰۰ و هم پاتریوت را با هم در اختیار داشته باشد، آنکارا را با تحریم و جمع آوری خط تولید قطعات هواپیمای جنگنده اف-۳۵ تهدید کرد. در نهایت با تشدید درگیریها در ادلب سوریه، آنکارا از واشنگتن خواست تا برای حفاظت، سیستمهای پاتریوت را در مرزهای خود با سوریه مستقر کند.
واشنگتن گفته حاضر است برای عملیات نظامی در ادلب مهمات لازم را در اختیار ترکیه قرار دهد. واشنگتن همچنین در حال ارزیابی تقاضای ترکیه برای استقرار سامانههای پاتریوت "در چارچوب مسئله اس-۴۰۰" است.
انتهای پیام/