به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران "دانشگاه سیدنی" (USYD) استرالیا و "دانشگاه سائو پائولو" (USP) برزیل، در بررسی جدیدی تخمین زدهاند که در نقاط مهم جنگلزدایی شده برای تجارتهای بینالمللی از جمله مناطقی که محصولاتی مانند قهوه، سویا، کاکائو، محصولات وابسته به چوب، روغن نخل و پنبه را ارائه میدهند، ۲۰ درصد خطر مالاریا وجود دارد.
پروفسور "مانفرد لنزن" (Manfred Lenzen)، استاد دانشگاه سیدنی و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما باید بیشتر مراقب تهیه و مصرف محصولات مورد نیاز خود باشیم و از خریدن محصولاتی که از مناطق جنگلزدایی شده میآیند، خودداری کنیم. به جای خریدن این محصولات، باید به خرید محصولاتی بپردازیم که به حمایت از مالکان زمینهای کشورهای در حال توسعه کمک میکنند.
پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که جنگلزدایی و اختلالات پیش آمده در جنگلهای بارانی میتوانند به انتقال مالاریا منجر شوند، زیرا در این مناطق، شرایطی پیش میآید که به سکونت حشرات کمک میکند.
این پژوهش، نخستین پژوهشی است که ارتباط میان تقاضای جهانی برای کالا را با افزایش جنگلزدایی و بالا رفتن خطر ابتلا به مالاریا در انسانها مورد بررسی قرار میدهد.
دکتر "آرونیما مالک" (Arunima Malik)، از نویسندگان این پژوهش گفت: این پژوهش برای نخستین بار، به بررسی نقش مصرف جهانی در افزایش جنگلزدایی و ابتلا به مالاریا میپردازد. مصرف بیرویه انسانها به وضوح این روند را هدایت میکند.
لنزن افزود: تغییر جهت مصرف از جنگلزدایی، مزایای بسیاری برای پیشگیری از مالاریا دارد و میتواند از کاهش تنوع زیستی پیشگیری کند و میزان انتشار گازهای گلخانهای را نیز کاهش دهد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/