به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمدرضا سبحان، در توضیح ارتباط استفاده زیاد از موادضدعفونی کننده و ابتلا به بیماریهای پوستی اظهار کرد: با شیوع کروناویروس افراد مجبور به شستشوی مداوم دستها و استفاده از موادضدعفونی کننده حاوی الکل و یا ترکیبات ضدعفونی شده اند که استفاده زیاد و طولانی مدت از مواد ضدعفونی کننده زمینه شیوع اگزما را افزایش میدهد.
وی محافظت از پوست در برابر عوامل بیرونی و میکروبی و حفظ آب در بدن را از وظایف لایه شاخی پوست معرفی کرد و افزود: استفاده زیاد از موادضدعفونی کننده حاوی الکل باعث از بین رفتن لایه شاخی پوست شده که احتمال خشکی پوست و ابتلا به اگزما را افزایش میدهد.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه در اثر اگزما معمولاً ضایعات قرمز رنگ و همراه با خارش بر روی پوست ایجاد میشود، خاطرنشان کرد: اگزما باعث ایجاد ترکهای پوستی شده که یکی از زمینههای بروز عفونتهای پوستی است.
وی استفاده از مواد شوینده حاوی گلسیرین و مواد کرم دار و مواد شوینده غیرصابونی (پَن) را از روشهای پیشگیری ابتلا به اگزما برشمرد و توصیه کرد: افراد زمانی که دستهای خود را میشویند، حتماً بعد از آن یک لایه نازک نرم کننده مانند گلسیرین، وازلین و ترکیبات اوره برای جلوگیری از خشک شدن پوست خود استفاده کنند.
سبحان اضافه کرد: افرادی که از قبل زمینه اگزما داشته اند، باید در مدتی که مجبور به شستن زیاد دستها هستند از کرمهای ضدالتهابی که جذب زیادی هم ندارد زیرنظر پزشک مربوطه استفاده کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه در هنگام کار با مواد شوینده باید از دستکشهای نخی و لاستیکی استفاده شود، افزود: یکی از موارد پیشگیری از کروناویروس استفاده از دستکش است که استفاده مداوم از دستکشهای پلاستیکی نیز باعث افزایش ابتلا به اگزما میشود.
وی بیان کرد: افراد برای جلوگیری از ابتلا به اگزمای تحریکی باید ابتدا یک دستکش نخی پوشیده سپس از دستکش پلاستیکی استفاده کنند همچنین این دستکشهای نخی باید به طور مداوم شسته شوند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/