رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : درحالی‌که مراتع استان کرمانشاه ظرفیت چرای دو میلیون واحد دامی دارند، اما سه میلیون واحد دامی در مراتع استان داریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،بهزاد حیدری رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به صدور پروانه چرا برای سه میلیون واحد دامی در استان کرمانشاه، گفت : مراتع استان جوابگوی این میزان دام نیست و از بیش از ظرفیت مراتع استان استفاده می‌شود.

او با بیان اینکه حدود یک میلیون واحد دامی مازاد در مراتع استان داریم، گفت : درحالی‌که مراتع استان کرمانشاه ظرفیت چرای دو میلیون واحد دامی را دارند، سه میلیون واحد دامی در مراتع استان داریم.

رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: بیشترین آمار مربوط به چرای دام در مراتع را در مناطق گرمسیری استان و در بین دامداران مناطق عشایری شهرستان‌های قصرشیرین، سرپلذهاب، گیلانغرب و قسمت‌هایی از ثلاث باباجانی داریم.

حیدری افزود: در مناطق گرمسیری استان در ماه‌های بهمن، اسفند و فروردین بیشترین فشار به مراتع وارد می‌شود، چون در این سه ماه عشایری که هنوز در مناطق قشلاقی به سر می‌برند دام‌های خود را وارد مراتع می‌کنند و همین مسئله باعث فشار آمدن بر مراتع مناطق قشلاقی که اتفاقا خیلی هم غنی نیستند، می‌شود.

حیدری میزان تولید علوفه سطح مراتع استان را بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تن علوفه خشک عنوان کرد و گفت: ۶۱ هزار خانوار دامدار که زندگی آن‌ها مستقیما با مراتع در ارتباط است، در استان کرمانشاه زندگی می‌کنند.

او به وضعیت کلی مراتع استان کرمانشاه اشاره کرد و با بیان اینکه استان کرمانشاه حدود ۱.۲ میلیون هکتار مرتع دارد، گفت: بیش از ۱۶۰ هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه متراکم بوده و وضعیت خوبی دارند.

حیدری با بیان اینکه بیش از ۴۶۰ هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه از نظر پوشش گیاهی نیمه متراکم هستند، افزود: بیش از ۵۵۰ هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه هم از نظر پوشش گیاهی فقیر هستند که عمده آن‌ها در مناطق گرمسیر استان قرار دارند.

رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به تخصیص اعتبار دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی از محل اجرای طرح بوم‌سازگان زاگرس برای انجام عملیات اصلاح و احیاء مراتع استان در سال جاری داشت و گفت: در این طرح بوته کاری در سطح دو هزار هکتار در سطح مراتع استان انجام شده، ضمن اینکه حدود ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های مرتعی استان هم به کشت گیاهان دارویی اختصاص پیدا کرده است .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.