به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مجسمه ابوالهول که نزدیک هرمهای سه گانه در شهر قاهره قرار دارد یکی از بناهای شگفت انگیز و رمزآلود از دنیای باستان است.
این مجسمه سری به شکل انسان و بدنی به شکل شیر دارد و تا قرنها زیر شن و ماسه مدفون بوده است.
درطی قرنها به تدریج با یافت نشانههایی از وجود یک مجسمه بزرگ زیر شن و ماسه، ابوالهول به وسیله بومیها و درسالهای بعد به وسیله باستان شناسان از زیر شن و ماسه خارج شده است.
مجسمه ابوالهول یکی از جاذبههای گردشگری فوق العاده جذاب برای علاقهمندان به سفر به کشور مصر است، هرچند که هنوز معمای علت ساخت و زمان پیکرتراشی آن کاملاً برای محققان مشخص نیست.
کارشناسان تخمین میزنند که زمان احتمالی ساخت مجسمه ابوالهول حدود ۴۵۰۰ سال پیش بوده است.
در طول قرنها عکاسان و باستان شناسان تصاویر فوق العادهای از این مجسمه شگفت انگیز به ثبت رسانده اند که نشان دهنده اثرهای مخرب آب و هوا و دگرگونی های اقلیمی بر پیکره مجسمه است.
قدیمیترین تصاویر ثبت شده از مجسمه ابوالهول متعلق به ۲۰۰ سال پیش است که هنوز بخشی از بدنه آن زیر شن و ماسه مدفون بوده است.
درخلال جنگ جهانی دوم، درسال ۱۹۴۲ برای جلوگیری از آسیب دیدن ابوالهول در اثر بمبارانهای هوایی، دانشمندان از سطح زمین تا صورت مجسمه را با کیسههای شن پوشاندند.
در طول سالها بسیاری از رویدادهای هنری و ورزشی در محل هرمهای سه گانه و ابوالهول برگزار شده که علاقهمندان فراوانی را به کشور مصر کشانده است.
از زمان شروع فصل حفاریها از اوایل قرن بیستم تاکنون تلاشهای فراوانی برای مرمت و جلوگیری از تخریب مجسمه ابوالهول انجام شده است.
حتی برخی از دانشمندان توصیه کرده اند تا برای محافظت از مجسمه دوباره کل اثر زیر شن و ماسه مدفون شود تا از فرسایش در امان بماند.
عامل هایی، چون آلودگی هوا، زلزله، بازدید همه روزه صدها گردشگر، پرواز هواپیماها و دگرگونیهای آب و هوایی همگی در تخریب این مجسمه منحصربه فرد اثر گذار هستند.
بیشتر بخوانید: مقبره مخفی مشهورترین ملکه مصری کشف شد
گروهی از دانشمندان در طول سالها با مطالعه دقیق مجسمه به انجام شبیه سازی چهره اصلی آن پرداخته و اعلام کردهاند که مجسمه درسالهای اولیه ساخت خود رنگی بوده است.
منبع: theatlantic
انتهای پیام/