به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گراتن یا گراتین (Gratin) یک نوع تکنیک تهیه غذاست که رویه غذا با پودرسوخاری و پنیر رنده شده طلایی و برشته و در ترکیب مواد آن از تخم مرغ و کره نیز استفاده میشود. در این مطلب طرز تهیه گراتن بامیه را به شما آموزش داده ایم.
بامیه تازه و ریز یک کیلوگرم
پیاز متوسط یک عدد
گوجه فرنگی ۵ تا ۶ عدد
سیر یک بوته
گوشت مغز ران گوساله ۵۰۰ گرم
رب دو قاشق غذاخوری
سس سالسا دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
زردچوبه دو قاشق چایخوری
سس بشامل یک واحد طبق دستور ذکر شده
پنیر پیتزای رنده شده (ایتالیایی) به میزان لازم
ابتدا گوشت را خرد کرده و با کمی روغن کاملا سرخ میکنیم. سپس دو تا سه حبه از سیر را پوست کنده و کنار میگذاریم و بقیه سیر را به شکل بوتهای همراه یکی از پیازها که پوست کنده و خرد کردهایم کنار گوشت ریخته و مقداری زردچوبه و دو لیوان آب به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا بپزد.
بامیهها را تمیز کرده بالای آن را کمی میبریم و سپس با مقدار خیلی کمی روغن در قابلمه تفلون تفت میدهیم. سه دقیقه که از تفت دادن بامیهها گذشت، پیازها را به شکل خلالی خرد کرده دو، سه حبه سیر را که کنار گذاشته بودیم رنده میکنیم و همه را داخل آن میریزیم و با هم تفت میدهیم. در این فاصله گوجهها را رنده میکنیم. وقتی پیازها کمی نرم شدند، گوجه، رب و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم.
حدود یک لیوان آب روی مواد میریزیم و اجازه میدهیم بجوشند و کاملا بپزند و آب مواد تمام شود.
وقتی دوباره موادمان به روغن افتاد آن را با سس سالسا کمی تفت میدهیم، نمک و فلفل آن را تنظیم کرده و کنار میگذاریم.
حالا گوشت پخته شده را یا به صورت ریش ریش یا تکهای داخل بامیه میریزیم و مخلوط میکنیم.
یک ظرف پیرکس یا سرامیکی را که قابلیت در فر گذاشتن داشته باشد انتخاب میکنیم. کف آن دو، سه قاشق روغن زیتون یا روغن مایع میریزیم و کمی سس بشامل کف آن پخش میکنیم. حالا نیمی از خوراک را روی آن پهن میکنیم با سس بشامل روی مواد بامیه را میپوشانیم و روی آن پنیر میپاشیم و با باقیمانده مواد یک بار دیگر این کار را تکرار میکنیم.
گراتن را حدود یک ساعت در پنجره وسط فر که از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کرده ایم قرار داده و میپزیم.
منبع: مجله زندگی ایده آل
انتهای پیام/