نماینده مجلس گفت: نبود اشتغال پایدار دلیل اصلی کولبری در مناطق مرزی و به‌ویژه غرب کشور به شمار می‌رود.

رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه طرح او با موضوع ساماندهی و حمایت از کولبران به دلیل انتخابات مجلس و تعطیلی پارلمان در صحن علنی مطرح نشده است، اظهار کرد: منتظریم به محض شروع برنامه‌های پارلمان، این طرح را به صحن علنی بیاوریم و رأی گیری کنیم.

او با بیان اینکه مرزهای کشور به ویژه مرزهای غربی به دلیل جنگ‌های دوران دفاع مقدس دچار عقب ماندگی‌ شد، ادامه داد:  بودجه لازم برای پیشرفت و جبران عقب ماندگی‌ها به مناطق محروم داده نشد و به علاوه، نبود اشتغال پایدار دلیل اصلی کولبری در مناطق مرزی و به‌ویژه غرب کشور است.

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس با تأکید بر اینکه در مناطق مرزی اشتغال پایدار وجود ندارد و کارخانه‌ها و صنایع هم  توسعه پیدا نکرده‌اند، تصریح کرد: پیگیر هستیم که از قانون مبادلات مرزی، زمینه ایجاد و احداث کارخانه‌ها و صنایع تبدیلی، تکمیلی، اشتغال پایدار و ایمن با ساعت کاری مشخص و بیمه تأمین اجتماعی را فراهم کنیم تا جان مرز نشینان به خطر نیفتد.

خضری بیان کرد: آقای روحانی در صورت استفاده مناسب از ظرفیت بازارچه‌های مرزی، می‌توانست بهترین نقش را در بخش کاهش قیمت‌ها، تأمین ارز و قیمت کالاهای اساسی مردم ایفا کند و توصیه اکنون ما بهره‌گیری از همین ظرفیت‌های مرزی است.

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار می‌رود موضوع اشتغال پایدار و سرمایه‌گذاری دولت در این مناطق سامان یابد و کارخانه‌ها و صنایع در این بخش از کشور قرار گیرند.

او با بیان اینکه موضوع‌های یاد شده در گرو نگاه ویژه به مناطق مرزی است، گفت: دولت باید با توجه به مرزهایی که مردم آن با جانفشانی نگذاشتند وجبی از خاک کشور به دست بیگانه بیفتد، موجب دلگرمی شود.

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی توجه به همه بخش‌های کشور را ارزشمند دانست و اظهار کرد: لازم است به مرزها که در تأمین امنیت نقش بسزایی دارند، توجه شود؛ چراکه امنیت پایدار وابسته به اشتغال، اقتصاد و معیشت مرزنشینان است.

خضری گفت: چند ماه پیش آقای انصاری، معاون امور اقتصادی وزارت خارجه را برای بررسی بازارهای مشترک مرزی به پیرانشهر و سردشت و همچنین  بازدید از مرزهای رسمی تمرچین و کیله و بازارچه‌های رسمی قاسم رش و اشکان دعوت کردم تا با ایجاد بازارچه‌های مرزی بتوانیم از مبادلات مرزی و فعال کردن کارت مرزنشینان، اقتصاد و اشتغال‌زایی مردم و کولبران را سامان بخشیم.

او حضور انصاری را در مرزها فرصت خوبی توصیف کرد و افزود: معاون امور اقتصادی وزارت خارجه در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه شصت هجری شمسی فرماندار پیرانشهر بوده است و خوشبختانه شناخت کافی و دقیق از مرزهای غربی دارد. 

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس بیان کرد: می‌دانیم تحریم‌ها و محدودیت‌ها وجود دارد، اما سال‌های گذشته و  قبل از سال ۱۳۹۰ قیمت نفت بالا بود و برای اشتغال پایدار سرمایه‌گذاری‌ نشد؛ تنها راه حل این معضل توجه به اشتغال پایدار و ایجاد بازارچه‌های مرزی است که با استفاده از همین بازارچه‌ها  می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم و متأسفانه دولت از این موقعیت به خوبی استفاده نکرد.

خضری تصریح کرد: به برکت وجود نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی مرزهای کشور از پایتخت هم امن‌تر است و این جای افتخار برای مردم ماست. این به برکت مردم مرزنشین و نیروهای امنیتی است و ما سپاسگزار و قدردان زحماتشان هستیم.

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس با تأکید بر اینکه نگاه به مناطق مرزی باید اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشد و نه امنیتی، گفت: مرزها امن و زمینه برای سرمایه‌گذاری آماده است و از این موضوع بسیار هم استقبال می‌شود، اما دولت باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار