عضو ستاد مقابله با کرونا گفت: اگر با همین روند پیش بریم کرونا تا فروردین پیش ماست لذا باید اذعان داشت که مبتلا شدن ۴۰ درصد مردم تهران به کرونا نزدیک به صفر است.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید سوری عضو ستاد مقابله با کرونا ،مهدی اسماعیل تبار روانپزشک و محمدصادق باطنی کارشناس رسانه امشب ۱۵ اسفند ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آثار ویروس کرونا بر سلامت روانی خانواده پرداختند.

 عضو ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه اپیدمی ها در طول تاریخ بارها آمده‌اند و رفتند گفت : بشر در حال زندگی است به طوری که ما به طور ذاتی در مقابل اپیدمی ها ایمنی هایی داریم و لذا هیچ همگیری ماندگار نیست.

او با اشاره به اینکه با افزایش دانش بشری کنترل اپیدمی ها بیشتر شده است، افزود: بشر در دوران ونیزی ها توانست بحث قرنطینه را ابداع کند تا به این شیوه بیماران را از بیماری مصون نگه دارند، لذا اپیدمی ها با گذشت زمان بیشتر تحت سلطه و کنترل است.

عضو ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اطلاعات و داده هایی که در خصوص اپیدمی جمع آوری شده است ،بیان کرد: در علوم پزشکی همه چیز دو ، دو تا چهارتا نیست.  خوشبختانه بیماری کم کم رو به کاهش است لذا اقدامات موثری برای کنترل بیماری انجام شده اما اگر این اقدامات موثر انجام نمی شد وضعیت به مراتب بیشتر می شد اما هنوز اقدامات کافی نیست لذا باید اقدامات را به حالت حداکثری برسانیم تا بتوانیم تا دو هفته دیگر اوضاع را به شکل مطلوب تری مدیریت کنیم.

عضو ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تا الان مداخله حداقلی را پیش گرفتیم و اگر حداکثری شود تا قبل از عید کرونا میتواند ریشه کن شود، اظهار کرد: اگر با همین روند پیش بریم کرونا تا فروردین پیش ماست لذا باید اذعان داشت که مبتلا شدن 40 درصد مردم تهران به کرونا نزدیک به صفر است.

او با اشاره به اینکه سرعت انتشار بیماری بالاست، گفت : مهمترین مولفه در کنترل بیماری رعایت اصول بهداشتی است لذا باید از تماس ها به خصوص تماس نزدیک پرهیز کنیم، مردم باید از تجمعات مانند حضور در مراسم عروسی، عزاداری، مهمانی های خانوادگی و تولد پرهیز کنند.

او با اشاره به اینکه میزان کشندگی بیماری دو درصد است، ادامه داد: ماهیت این اپیدمی به خاطر میزان کشندگی و شدت بیماری نیست، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند شهر خود را مصون نگه دارند، لذا تردد های شهری باید کاهش پیدا کند در صورتی که فرد آلوده به ویروس باشد امکان سرایت بیماری وجود دارد.

او با تاکید بر پرهیز از وحشت عمومی ادامه داد: باید از انتشار خبرهای بی‌شناسنامه جلوگیری کرد لذا به مردم توصیه می‌کنیم تا از استرس و وحشت عمومی پرهیز کنند و به تعادل منطقی دست پیدا کنند .

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه سلامت روانی جامعه اهمیت دارد گفت: اعضای خانواده باید با یکدیگر همدلی و همکاری داشته باشند تا بتوانند از انتشار ویروس جلوگیری کنند، روند اپیدمی روندی است که قابل محاسبه است.

باطنی کارشناس رسانه در ادامه برنامه با اشاره به سرریز اطلاعات افزود : این روزها ترس از کرونا از خود کرونا جلوتر است به طوری که اسم آن را ویروس رسانه‌ای هم گذاشته‌اند .

او با اشاره به اینکه در بسیاری از اوقات مسئله اصلی اطلاعات غیرضروری است، گفت: مردم در شرایطی قرار گرفته اند که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر هستند، باید در کسب اطلاعات به منبع خبر توجه کنیم، متاسفانه در جامعه رقابت ایجاد شده که چه کسی مطلع تر است، بخشی از اطلاعات ارائه شده در جامعه غلط است، باید سعی کنیم تا احساسات و عواطف مان را کنترل و مدیریت کنیم.

مهدی اسماعیل تبار روانپزشک در ادامه برنامه با اشاره به اینکه بیش از شستن دستانمان باید ذهن ها را شست، گفت : متولی سلامت در کشور آقای وزیر است اما باید گفت که متولی سلامت روان چه کسی است؟ چه کسی باید در مورد ترس و وحشت با مردم صحبت کند لذا ذهن و روان مردم مهم است و باید به آن توجه کنیم.

او با اشاره به اینکه جنس برخورد ما با موضوع دولتی است و باید خانواده محوری را در پیش بگیریم، افزود: مردم باید سازگاری خود را بالا ببرند لذا افراط و تفریط در این ماجرا غلط است، زندگی را باید قوی کرد زیرا استرس و اضطراب سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد.

اسماعیل تبار با بیان اینکه خانه باید کلینیک شخصی باشد، افزود : باید در این شرایط بازی و نشاط را در خانه با فرزندانمان داشته باشیم بنابراین می‌توانیم در مواقع بحران فرصت ایجاد کنیم.

او با تاکید بر ایمن سازی روان گفت: همه ما تجربه بیماری داریم به طوری که توانسته ایم بر بسیاری از بیماری ها غلبه پیدا کنیم بنابر این مردم باید به خود روحیه دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهروند ساکن جهان آرا یوسف اباد
۲۲:۲۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
فروشگاههای کورش بیشترین مشتری را دارند اما متاسفانه برای ضدعفونی هیچ اقدامی نمیکنند. سطل‌های زباله سطح خیابان معمولا پر است و همیشه نفراتی مشغول جستجو در سطل زباله. مسئوول و پیگیر چه کسی می باشد.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۵۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
با خواهش و تمنا درست نمیشه باید مثل چین باقدرت و زور مردم را وادار به عمل درست کرد در غیر اینصورت دوره طولانی راباید سپری کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
اه از این کلمه "حداکثری" بدم میاد، همه هم چپوراست میگنش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
من نمیدونم این تهرانیهای عزیز چی فکر میکنن همش شمال چالوس و... بابا بشینین تو خونه هاتون والا
Iran (Islamic Republic of)
م وطن
۱۶:۴۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
سلام متاسفانه خیلی ازکسانی که متاهل ومجردهستنددر تهران کار میکنن شهرستانی هستن که برای ایام نوروز شهر خودشان میرن که خطر شیوع در شهرستانها چنانچه ناقل باشن بیشتر میشه لطفاتا میشه امسال هرجا هستیم بمونیم. فدای شما عزیزان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
چی بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
والله این تهرانی هایی که من دیدم از انتشار کرونا خیلی سریعتر هستن.با مسافرت غیر منطقی شون به سایر استانها تمام ایران را درگیر کردن.ما خیلی بیشتر از این از تهرانی ها انتظار داشتیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
اینو مردانی گفته, فوق تخصص بیماری های عفونی و ویروسی
آخرین اخبار