به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در بیست و نهمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها که به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با رای اکثریت اعضای شورای عالی استانها کلیات "دستورالعمل اجرایی اقدامات هماهنگ شوراهای اسلامی شهرداریها و دهیاریها جهت پیشگیری کنترل و مقابله با شیوع ویروس کرونا در شهرها و روستاهای سراسر کشور" با اصلاحاتی در مفاد این دستورالعمل به تصویب رسید و برای بررسی بیشتر و ابلاغ آن به شوراها، شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور به هیئت رئیسه شورای عالی استانها ارجاع شد.
این دستورالعمل در ۲۷ ماده و ۵ تبصره تنظیم شده است که بر اساس آن شهرداریها و دهیاریهای موظف هستند ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی، ماشین آلات خدمات شهری، سرویسهای بهداشتی عمومی، تمامی پیشخوانها و سطوح در معرض تماس مراجعین، مراکز خدماتی و ساختمانهای اداری تابعه شهرداریها و دهیاریها، سطوح و معابر مبلمان در معابر و پارکها، محوطه بیرونی و ساختمان گرمخانهها، سامان سراها، اماکن اسکان کارگری زیر مجموعه شهرداریها و دهیاریها را ضدعفونی کنند.
همچنین جمع آوری اصولی و دفن بهداشتی پسماندهای ویژه پزشکی در چارچوب قوانین موضوعه با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تجهیز تمام مراکز مدیریت پسماند و کارکنان خدماتی آنها به لوازم ایمنی و بهداشتی از دیگر بندهای این دستورالعمل است.
افزون بر آن دهیاریها و شهرداریها ضمن آماده باش آرامستانها، تدفین بهداشتی و آموزش مخصوص کارکنان آنها در جهت انتقال و دفن متوفیان مبتلا به ویروس کرونا لازم است برگزاری تمام تجمعات شهری از جمله همایشها کارگاهها، کلاسهای آموزشی، فرهنگی و ورزشی و جشنوارههای زیر نظرشهرداریها را لغو کنند.
همچنین لازم است مواد ضدعفونی کننده در ورودی تمامی ساختمانهای شوراهای اسلامی، شهرداریها، دهیاریها و شرکتها و سازمانهای وابسته به آنها تعبیه شود.
حذف بلیطهای کاغذی حمل و نقل عمومی و تعبیه کارتهای بلیط چند سفره قابل شارژ در مترو و اتوبوس و توزیع ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی در واحدهای مراجعات مردمی و رسیدگی و شکایت شوراها و شهرداریها و دهیاریها، تامین البسه، تجهیزات و مواد ضدعفونی مخصوص برای پرسنل خدمات شهری و کارکنان خدمات سازمانهای مدیریت پسماند و آرامستانها و ضدعفونی مستمر وسایل اداری در شوراها، شهرداری و دهیاریها، تعبیه سطل زباله درپوش دار و جلوگیری از استفاده لوازم به صورت جمعی از دیگر مواد این دستورالعمل است.
همچنین در این دستورالعمل بر لزوم تشکیل ستاد مدیریت بحران در شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور و تشکیل کارگروه کنترل و پیشگیری در سطح مناطق شهری و روستاها جهت پیگیری اجرای برنامههای پیشگیرانه و کنترلی تاکید شده است.
این دستورالعمل در ادامه اطلاع رسانی و آموزش عمومی از طریق تبلیغات محیطی، سامانه پیام رسان هشدار سریع و سایر ابزارهای اطلاع رسانی جهت انتشار عمومی هشدارهای ایمنی و همچنین ارائه آموزشهای لازم برای کارگران خدماتی و سایر کارکنان شاغل در شهرها و شورا و شهرداریها و دهیاریها را الزامی میداند.
گفتنی است بر اساس این دستورالعمل تمام کلاسها و کارگاههای لغو شده زیر نظر شهرداریها اعم از فرهنگی، ورزشی، آموزشی ... ضمن حفظ حقوق و هزینههای پرداخت شده پس از عادی شدن وضعیت برگزار میشود.
انتهای پیام/