به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، علی اصغر عباسی، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی استان کرمان گفت: آنچه که خیلی اهمیت دارد این است که اغلب دیابتیها سن بالا دارند که یک ریسک فاکتور برای تشدید بیماری کرونا است و مسئله دیگر اینکه به خاطر دیابت، سیتسم ایمنی بدن این افراد ضعیف است.
او افزود: خود کرونا به عنوان بیماری ویروسی علائمی مانند سرماخوردگی ایجاد میکند، اما برخی افراد ریسک فاکتور بالا دارند که یک گروه از آنها دیابتیها هستند.
عباسی تصریح کرد: بیمارانی که سیستم ایمنی آنها ضعیف است مانند مبتلایان به ایدز، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده میکنند و خانمهای بادار از جمله گروههای دیگری هستند که ریسک فاکتور تشدید بیماری کرونا را دارند.
پزشک عمومی بیان داشت: افراد دیابتی در مقابل کرونا ویروس علاوه بر مراقبتهای عمومی مانند همه افراد، مقداری مراقبت بیشتری نیاز دارند.
عباسی به دیابتیهای توصیه کرد: تا جایی که امکان دارد در مکانهای شلوغ رفت و آمد نکنند، جایی که میروند فاصله مناسب را نسبت به افراد دیگر و به ویژه کسانی که علائم سرماخوردگی دارند (فاصله یک تا یک و نیم متر) رعایت کنند.
او با اشاره به اینکه ویروس کرونا از طریق ترشحات دهانی و سرفه منتقل میشود و داخل هوا نشر پیدا نمیکند، افزود: افراد دیابتی باید نسبت به تماس با سطوحی که ممکن است آلودگی داشته باشد، مراقبت داشته و دستها را مرتب بشویند.
مدیر انجمن دیابت استان کرمان بیان کرد: اگر افراد دیابتی به مراکز درمانی مراجعه دارند، حتما از ماسک استفاده کنند و در بقیه مکانها نیازی به ماسک ندارند، مگر اینکه خودشان علائم سرماخوردگی داشته باشند.
او در ادامه با بیان اینکه در انجمن دیابت استان کرمان سعی کرده ایم برنامههای آموزشی را در زمینه کرونا ویروس داشته باشیم گفت: حدود ۵ هزار و ۵۰۰ بیمار عضو انجمن دیابت استان کرمان هستند که حدود ۴ هزار نفر به صورت دورهای و منظم به انجمن مراجعه میکنند.
عباسی تصریح کرد: با توجه به تاکیدی که سیستم دارد که دیابت بیماری مزمن است و اصرار داریم فرد مبتلا به دیابت نباید فقط سرگرم مصرف دارو شود و تنظیم دارو و بررسی شرایط بدنی آنها اهمیت دارد؛ اعضا مراجعه میکنند و ویزیت دورهای و آزمایشات دورهای انجام میشود و تحت نظر هستند.
مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران دیابتی استان کرمان گفت: سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر ویزیت دورهای داریم.
او افزود: همچنین سالیانه حدود ۴۰۰۰ نفر بیمار دیابتی ارجاع به بخشهای خصوصی برای بررسی عوارض را داریم و حمایتهای مددکاری برای تعدادی از اعضاء صورت میگیرد که این خدمات رایگان و نیم بهاء ارائه میشود.
انتهای پیام/س