حضرات آیات شبیری زنجانی علوی گرگانی و صانعی از علما و مراجع تقلید قم در فتاوایی جداگانه احکام شرعی مربوط به غسل جنازه قربانیان ویروس کرونا را اعلام کردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، آیت الله شبیری زنجانی در پاسخ به این استفتاء که "شنیده شده که جنازه قربانیان کرونا غسل داده نمی‌شود، چون می‌گویند ورود آب غسل در فاضلاب موجب گسترش بیماری می‌شود و خطر سرایت به غسل دهندگان نیز وجود دارد.

همچنین برای جلوگیری از سرایت بیماری، اجازه تیمم بدون دستکش هم داده نمی‌شود.

حکم شرعی متدینین در این وضعیت چیست؟ اعلام کرد: تجهیز کامل میت شرعاً لازم است و فقط به مقدار اضطرار می‌توان از آن اغماض کرد.

در این پاسخ همچنین آمده است: در فرض عدم امکان غسل، چنانچه امکان تیمم دادنِ بی خطر میت -هر چند با رعایت بیشتر اصول بهداشتی- وجود ندارد، هم میت را با دستکش تیمم دهند و هم اگر مقدور است با استفاده از دست‌های خود میت این کار را انجام دهند. به هر حال تجهیز کامل میت شرعاً لازم است و فقط به مقدار اضطرار می‌توان از آن اغماض کرد.

ادامه پاسخ آیت الله شبیری زنجانی که در پایگاه اطلاع رسانی او منتشر شده، چنین است:" در صورت لزوم، فاضلاب جداگانه‌ای برای شستشو تعبیه شود، در صورتی نیز که با فریز کردن یا سایر تمهیدات، امکان تجهیز کامل - هرچند با تأخیر- وجود داشته باشد باید چنین شود.

همچنین غسل ترتیبی بر غسل ارتماسی مقدم است و در هر صورت در غسل، لازم نیست دست کشیده شود.

آیت الله محمد علی علوی گرگانی نیز در پاسخ به این استفتاء که " نظر مبارک حضرتعالی در خصوص کسانی که به مریضی کرونا و مشکوک به آن می‌میرند اعم از (بالغین و غیر بالغین) از نظر صاحب نظران بهداشت غسل و مسّ آن‌ها میسر نمی‌باشد و حتی بستگان درجه اول آن‌ها حاضر به غسل، تدفین، و تیمم آن نیستند، چیست؟ پاسخ داده است: " چنانچه بتوان با دستکش و یا ریختن آب بر روی بدن اموات با نیت غسل بدون دست زدن آن‌ها را غسل داد باید انجام گیرد.

در ادامه پاسخ آمده است: اگر این مقدار ممکن نیست و بایستی آن‌ها را بپوشانند غسل را بر روی کاور و یا پارچه انجام دهند و اگر همین مقدار هم ممکن نیست و تیمم هم ممکن است آنگاه غسل ساقط است و این موضوع را باید کارشناسان بهداشتی احراز کنند و عدم رضایت بستگان درجه اول تاثیری در حکم وجوب غسل و کفن و دفن آن‌ها ندارد و به مقدار امکان عرفی و شرعی باید انجام گیرد مگر شرعاً معذور باشند.

همچنین پایگاه اطلاع رسانی آیت الله یوسف صانعی گزارش داد که وی در پاسخ به این استفتاء که "با توجه به سرایت بالای ویروس کرونا و وجود احتمال انتقال ویروس از افراد فوت شده، وظیفه شرعی نسبت به غسل و کفن متوفیان چه می‌باشد؟گفت: با فرض احتمال عقلایی و کارشناسانه سرایت بیماری و خطرات این ویروس برای فرد و جامعه، غسل یا تیمم و تکفین و غیر آن‌ها از امور واجب به حکم لاضرر و لاحرج ساقط می‌باشد و چگونه چنین نباشد در حالی که احتمال عقلایی حرج سبب رفع وجوب روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان با همه اهمیت آن می‌گردد.

علی‌رضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت روز دوشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی و فوت ناشی از ویروس کرونا در کشور، افزود: تعداد ابتلای قطعی جدید به ویروس کرونا در کشور از روز گذشته تاکنون ۵۲۳ نفر است و ۱۲ نفر نیز در این مدت فوت کرده‌اند.

او با بیان این‌که ۲۹۱ نفر نیز بهبودیافته داریم، گفت: بیشترین استان‌های درگیر ویروس کرونا در کشور، استان‌های تهران، قم و گیلان هستند. در قم و گیلان میزان بهبودیافته و بستری‌شده برابری می‌کند.

همچنین به گفته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، از مجموع ۵۲۳ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در کشور، ۲۲۵ نفر در استان تهران، ۶۲ نفر در قم، ۵۳ نفر در گیلان، ۲۳ نفر اصفهان، ۱۸ نفر مرکزی، ۱۸ نفر قزوین، ۶ مورد خراسان رضوی، هشت نفر استان فارس، یک نفر کرمانشاه، ۱۲ نفر مازندران، ۱۰ نفر البرز، هفت نفر هرمزگان، ۱۲ نفر خوزستان، یک نفر سیستان و بلوچستان، چهار نفر آذربایجان غربی، دو نفر ایلام، سه نفر خراسان جنوبی، دو نفر کرمان و یک نفر در استان یزد به‌طور قطعی به ویروس کرونای جدید مبتلا شده‌اند.

«بیماری کرونا» ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناک‌تر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند و از حضور در اجتماعات به جد پرهیز کنند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه‌شده، بیش‌ازپیش مورد تاکید کارشناسان است.

انتهای  پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.