با وجود تاکید وزیر صمت بر افزایش تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک، همچنان شاهد کمبود این اقلام در بازار هستیم.

به گزارش  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و افزایش تقاضا برای ماسک و مواد ضدعفونی کننده شاهد کمبود این اقلام و افزایش بی سابقه قیمت آنها در بازار بودیم که این امر نارضایتی مردم و انتقاد مسئولان را به دنبال داشته است.

طی هفته ای که گذشت مسئولان وزارت صمت بر افزایش ظرفیت تولید ماسک تاکید کردند اما آنچه که در بازار مشهود است این مشکل همچنان وجود دارد و بر این اساس امروز وزیر بهداشت در نامه ای به وزیر صنعت ضمن گلایه از کمبود ماسک در مراکز بهداشتی اعلام کرد: متاسفانه هنوز مشکل ماسک پابرجاست و با اطلاعات واصله شبکه در هم تنیده احتکار ماسک را با قیمت ۱۰ برابری می فروشند.

متن نامه وزیر بهداشت به وزیر صمت به شرح زیر است:

 

اما امشب وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به این موضوع تاکید کرد: فرآیند توزیع اقلام بهداشتی، ضد عفونی کننده و ماسک، نیازمند اصلاح و بازبینی جدی است و وزارت صمت آمادگی کامل دارد تجربیات خود را در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار دهد.

رضا رحمانی افزود: همزمان با اطلاع رسانی وزارت بهداشت و درمان و سایر دستگاه‌های مسئول در خصوص بیماری کرونا، ستادی در وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور همه عوامل مرتبط، تشکل‌های بخش خصوصی، انجمن‌ها و تولیدکنندگان تشکیل و اقلام کالایی مورد نیاز جهت تولید و تامین به میزان کافی مورد توجه و رصد قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: البته پیش از این نیز، شرکت‌های تولید کننده محصولات بهداشتی، ضد عفونی کننده و ماسک، فعالیت خود را زیر نظر وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو انجام داده و و ما بر اساس مسئولیتمان، برای حفظ فرایند تولید این واحد‌ها ورود کردیم و پیگیر افزایش تولید در این بخش هستیم.

رحمانی تصریح کرد: با توجه به تعداد واحد‌های صنعتی فعال در حوزه شوینده بهداشتی، خوشبختانه هیچ مشکلی در سطح کشور وجود ندارد و به میزان کافی برای عرضه در سطح بازار، تولید و تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: در بخش ضدعفونی کننده‌ها نیز در تامین مواد اولیه به خصوص الکل مشکلاتی بود که سریعاً با هماهنگی سازمان غذا و دارو، واحد‌هایی که می‌توانستند در این بخش مجوز فعالیت دریافت کنند را مورد حمایت قرار دادیم و پروانه فعالیت شان را صادر کردیم و از ابتدای اسفند ماه افزایش ۲ برابری تولید در این حوزه داریم.

وزیر صمت اعلام کرد: این روند تداوم دارد و در این مدت با هماهنگی سازمان غذا و دارو، ۱۰۷ مجوز نیز برای تغییر محصول از آرایشی به مواد شوینده و بهداشتی و ضد عفونی کننده صادر شده و به قید فوریت نیز پروانه فعالیت آن‌ها اعطا شده تا نیاز مصرف کنندگان در کشور با مشکلی مواجه نشود.

رحمانی گفت: با توجه به دغدغه‌های مطرح شده در خصوص تامین مواد اولیه برخی اقلام بهداشتی، شوینده و همچنین ضد عفونی کننده، با انجمن‌های تخصصی مرتبط نیز جلسات مستمری برگزار و هماهنگی لازم انجام شده و خوشبختانه هم اکنون در تامین مواد اولیه اعم از الکل مشکلی نداریم و مشکلات چند روز گذشته نیز صرفاً به واسطه شوک تقاضا بوده و با ادامه روند حاضر در تولید حتی در روز‌های آینده، با مازاد تولید نیز مواجه خواهیم شد.

وی افزود: در مورد ماسک تنفسی که به عبارتی بیشترین دغدغه‌ها مربوط به تأمین آن است، ظرفیت تولید کشور به نسبت تقاضای چند برابری روز‌های اخیر و با توجه به تولید پایین، کمبود‌هایی وجود داشته و با لحاظ اعلام نیاز ۸۰ میلیونی وزیر بهداشت برای ماسک، علیرغم اینکه تولید این محصول ۲ برابر و حتی ۳ برابر شرایط معمول شده است؛ در این خصوص با مساعدت دولت و تخصیص ارز دولتی از سوی بانک مرکزی، واردات در سریعترین زمان ممکن در دستور کار قرار گرفته است.

رحمانی اضافه کرد: البته با توجه به کشفیات متعدد و قابل توجه انبار‌های احتکاری این کالا از سوی تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌ها و تحویل موارد به هیات امنای ارزی وزارت بهداشت، با توزیع این اقلام مشکل موجود تا حدودی مرتفع می‌شود.

وی در خصوص پیشنهاد عجیب تهیه ۲۰۰ میلیون ماسک توسط برخی واسطه‌ها به وزیر بهداشت و درمان، تصریح کرد: در این مورد ضرورت دارد قوه قضاییه و دادستانی کل که تاکنون همراهی خوبی در موارد مشابه داشته اند، ورود کنند و البته وزارت صمت نیز آمادگی دارد با تمام توان با این سودجویان برخورد کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: فرآیند توزیع اقلام بهداشتی مورد نظر، نیازمند اصلاح جدی است و حتما باید به مردم عزیز اطلاع رسانی شود تا برای تهیه ملزومات بهداشتی مورد نیاز خود به مراکز بهداشت و درمان و دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کنند.

رحمانی گفت: وزارت صمت به عنوان همکار وزارت بهداشت، هر نوع همراهی در این خصوص را وظیفه خود می‌داند و البته انتظار می‌رود در مورد گروه‌های مردمی اولویت دار برای تقاضا و بهره مندی از ماسک، آگاهی سازی کافی نیز انجام شود.

وی افزود: بخش تولید کشور علیرغم محدودیت‌های موجود، برای ادای دین در این شرایط، تمام توان خود را به کار بسته است و در مواردی شاهد آن هستیم که کارگران واحد‌های ما در اقدامی کاملا قابل ستایش، بیش از ۲ هفته است که به طور مستمر در محل واحد تولیدی خود حاضر و در حال فعالیت هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار