از هر تنگی نفس، لرز یا خفگی هراس ویروس کرونا را نداشته باشید.

مرجان پلویی روانشناس  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تفاوت اختلال پانیک با ویروس کرونا اظهار کرد: ویژگی مشترک اختلالات اضطرابی ترس، اضطراب مفرط و آشفتگی‌های رفتاری مرتبط به آن است، ترس یک واکنش هیجانی به تهدیدات قریب الوقوع واقعی یا خیالی بوده در حالی که اضطراب پیش بینی خطرات و تهدیداتی است که قرار است در آینده روی بدهد این دو باهم تفاوت‌های زیادی دارند.

این روانشناس افزود: حملات ‍ پانیک  یک نوع پاسخ خاص به ترس هستند و در اختلالات اضطرابی به فراوانی روی می‌دهند به طوری که حملات پانیک  (حملات وحشت زدگی) مختص اختلالات اضطرابی نیست  و در سایر اختلالات روانی نیز ممکن است مشاهده شود.

او گفت: در اختلال  پانیک مکرر و غیرمنتظره ترس شدید یا ناراحتی شدید و ناگهانی که در عرض چند دقیقه به اوج خود می‌رسد و فرد در آن مدت دچار برخی از موارد  مانند تپش سریع و نامنظم قلب، با صدای بلندیا افزایش سرعت، تپش قلب، عرق زیاد، لرزیدن، احساس تنگی نفس یا خفگی، احساس گیر کردن چیزی در گلو، درد یا ناراحتی در قفسه سینه،  تهوع یا درد در ناحیه شکم، احساس سرگیجه، عدم تعادل، رسیدن به مرز غش کردن، احساس سردیا گرم شدن بدن، احساس بی حس شدن، مورمور یاسوزن سوزن شدن بدن، واقعیت زدایی،  ترس از دست دادن خود یا دیوانه شدن و  ترس از مردن می‌شود.

پلویی ادامه داد: بعد از حداقل یکی از این حملات پاتیک فرد به مدت یک ماه یا بیشتر نگرانی مکرر و مداوم درباره وقوع مجدد حملات را دارد، تغییرات ناسازگارانه وچشمگیر ومعنادار در رفتار که با این حملات مرتبط هستند همچنین برای این اختلال نمی‌توان دلایل بهتری پیدا کرد، اما افراد در روز‌های اخیر وشیوع بیماری کرونا استرس بالاتری را ممکن است تجربه کنند.


بیشتر بخوانید:ویروس کرونا؛ با آنتی بیوتیک‌ درمان می شود؟


این روانشناس گفت: برخی از افراد دچار اختلال پانیک هستند و نباید با بیماری کرونا اشتباه گرفته شود، یعنی بیماری کرونا علاوه بر علایمی، چون تنگی نفس که شاید در پانیک هم مشترک باشد، و یا علایم مشترک دیگر، با یک تست سی تی اسکن و آزمایشات تکمیلی بیمار تشخیص واضحی از این بیماری را نشان می‌دهد. اما در حملات پانیک در عرض چند دقیقه به پایان می‌رسد، ولی ویروس کرونا علایم مداوم  دارد. همچنین افرادی که به این اختلال دچار شدن نباید پیگیری اخبار کرونا ویروس باشند.

او در پایان بیان کرد: برای درمان اختلال وحشت زدگی یا  پانیک  فرد نیاز به مصرف دارو دارد بعد از کنترل علائم بهتر است فرد مبتلا تا چند ماه براساس نظر روان پزشک دارو مصرف کند که علاوه بر دارو درمانی روش‌هایی مانند ریلکسیشن و انواع خاصی از روان درمانی هم کمک کننده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار