معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: ملخها که دوباره از اول اسفند وارد این استان شدهاند رفتارشان نسبت به پارسال عوض شده و اکنون به سمت کوهها رفتهاند که این موضوع دسترسی به این آفت و مبارزه را با آن را دشوار کرده است.
خسرو عمرانی با اشاره به وجود دو کانون اصلی ملخ در دشتی و دشتستان، بیان کرد: بیشتر ملخها به سمت کوههای طلحه و درنگ در شهرستان دشتستان کوچ کردهاند که منطقهای سخت گذر است و امکان رفتن با خودرو به آنجا وجود ندارد.
او ادامه داد: اکنون چارهای جز این نداریم که با سمپاشهای کولی با آنها مبارزه کنیم؛ کاری که هم تعداد زیادی نیرو نیاز دارد و هم زمان میخواهد تا نیروها به محل تمرکز ملخها برسند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: با توجه به اینکه هر سمپاش کولی ۱۰ یا ۲۰ لیتر ظرفیت دارد، استفاده از این روش، روند مبارزه را کند خواهد کرد.
عمرانی بیان کرد: اکنون لودر در حال ایجاد مسیر به طول یک و نیم کیلومتر است تا نیروها بتوانند خود را به دامنه کوه برسانند و از آنجا پیاده به سمت کانون ملخها بروند.
او با اشاره به فعالیت ۵۰ گروه ردیابی و مبارزه با ملخ در استان بوشهر، گفت: امکانات لازم از جمله ۹ دستگاه خودرو یو ال وی در استان وجود دارد، اما اکنون تنها راه مبارزه استفاده از سمپاشهای کولی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: پیش از این هرمزگان بیشترین آلودگی را از نظر ملخ داشت، اما اکنون بوشهر شرایط بدتری دارد.
عمرانی معتقد است حضور ملخها در کوه باعث میشود که آنها بتوانند به راحتی تخم گذاری کنند و اردیبهشت پورههای ملخ به سمت مزارع هجوم آورند.
او با اشاره به مشارکت کشاورزان در مبارزه با ملخ در مزارع و باغها، گفت: تاکنون ۸۸۵ هکتار از اراضی استان بوشهر به صورت زمینی سمپاشی شده است و مزارع و باغها از این آفت آسیبی ندیدهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تاکید کرد: دامداران مراقب باشند دامهای خود را به مناطقی که سمپاشی شدهاست وارد نکنند؛ و بعد از پنج روز تا یک هفته اجازه دارند در این مناطق تردد کنند. همچنین زنبورداران نیز باید کندوهای خود را ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر دورتر ازمناطق آلوده و سمپاشی شده مستقر کنند.
ملخها بهمن پارسال هم به استان بوشهر حمله کردند و مبارزه با آنها در دو مرحله تا تیر امسال ادامه داشت.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی که پنجشنبه برای بررسی روند مبارزه با این آفت به بوشهر سفر کرده بود، گفت: دولت در مرحله اول ۲۰ میلیارد تومان برای مبارزه با ملخ اختصاص داده است و امکانات لازم برای مبارزه وجود دارد.
به گفته کارشناسان، ملخ سه تا پنج سال مهمان استان خواهد بود.
انتهای پیام/ک