بیگلری گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور بیش از ۲۰ آزمایشگاه در فاصله کمتر از ۱۰ روز در سراسر ایران راه اندازی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مبارزه با کرونا از نیروی انسانی و دارو تا تجهیزات بخش‌های ایزوله امشب ۱۰ اسفند ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران و هاشمیان مدیر بخش ایزوله بیمارستان مسیح‌دانشوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیگلری در ابتدا با اشاره به اینکه انستیتو پاستور ایران با قدمت ۱۰۰ ساله در امتداد رسالت هایش قبل از اینکه کرونا وارد کشور شود آمادگی خود را نسبت به موضوع اعلام کرد، گفت: ما قبل از این که کشور با این بیماری دست و پنجه نرم کند وارد فاز مطالعاتی شدیم و با طراحی روش‌های تشخیص آمادگی کامل خودمان را اعلام کردیم.

رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه مطالعات زیادی شده تا روش مناسب کشور را پیدا کنیم، افزود: کار‌های بزرگی انجام شده به طوری که بیش از ۲۰ آزمایشگاه در فاصله کمتر از ۱۰ روز در سراسر ایران راه اندازی شده است؛ لذا همت و کار شبانه روزی کمک کرد تا قبل از رسیدن کیت ها، آموزش آزمایشگاه‌های معین سطح کشور را داشته باشیم.

پذیرش روزانه بیش از ۱۲۰۰ نمونه در انستیتو پاستور

او با اشاره به اینکه بیش از ۱۲۰۰ نمونه را هر روز در انستیتو پاستور مورد پذیرش قرار می‌دهیم گفت: در آزمایشگاه‌های معین آزمایش مربوط به این بیماری انجام می‌شود، لذا یکی از اقدامات خوبی که توانستیم انجام دهیم افزایش آزمایشگاه‌های سطح کشور برای آزمایش نمونه‌ها است که توسط سازمان بهداشت جهانی اقدامی خوب از سوی ایران شناخته شد، کیت‌های تشخیص توسط کشور‌های دیگر به ما ارسال شده است، اما فناوران آمادگی کامل خود را اعلام کردند تا ما آن‌ها را تایید کنیم و در نهایت به مرحله تولید و انبوه سازی برسیم.

بیگلری ادامه داد: کیت‌های ذخیره برای ماه‌های آینده وجود دارد، آزمایش طبق روال و اصول علمی تنها منحصر به کسانی است که علامت دارند و لذا در صورتی که این افراد شناسایی شده باشد و دارای علائم بوده باشند در بیمارستان‌های معین بستری می‌شوند و به هیچ عنوان برای افراد عادی در هیچ کشوری توصیه نمی‌شود.

کارکنان بیمارستان مسیح دانشوری روحیه لازم را دارند

مدیر بخش ایزوله و قرنطینه بیمارستان مسیح دانشوری هم در ادامه این برنامه گفت: در مدت ۴۸ ساعت، همه بیماران غیر کرونایی از بیمارستان مسیح دانشوری ترخیص شدند و ظاهر بخش‌ها هم برای پذیرش بیماران کرونایی آماده شد.

هاشمیان با بیان اینکه تجهیزات و داروی لازم به اندازه کافی وجود دارد و علاوه بر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مردم هم کمک می‌کنند ادامه داد: همه مشکلات با مدیریت درست قابل برطرف شدن است به طوری که کارکنان بیمارستان مسیح دانشوری روحیه لازم را دارند و همه در حال کار هستند.

مدیر بخش ایزوله و قرنطینه بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه برخی از پزشکان و پرستاران درگیر بیماری کرونا شدند خاطرنشان کرد: سیستم‌های بهداشتی بسیار حرفه‌ای در بیمارستان‌ها وجود دارد؛ لذا باید در بیمارستان به آن توجه کرد، ا ز روز اول نشان دادیم که همکارانمان چگونه باید با پوشش‌های مخصوص کار کنند، وقتی بیمار را به منزل خود می‌فرستیم باید در منزل هم از سایرین جدا باشد. برنامه‌های سنگینی باید در روز‌های آینده از سوی همکاران عفونی ارائه شود تا بگویند بیماران چگونه باید با دیگران ارتباط داشته باشند.

او با اشاره به اینکه خیرین بسیار به بیمارستان مسیح دانشوری کمک می‌کنند گفت: تکنولوژی‌های بسیار جدیدی در آی سی یو داریم که جزو دستگاه‌های پیشرفته هستند، در بیمارستان ما قسمتی برای خیرین وجود دارد که آن‌ها به ما کمک می‌کنند. به طوری که سالانه خیرین جمع می‌شوند و به ما کمک می‌کند، اکنون همه کار‌ها به کرونا موکول شده است و همه خیر ین اعلام آمادگی کرده اند، چند روز پیش نیاز به آمبولانس داشتیم و خیرین برای ما آمبولانس را مهیا کردند تا در داخل بیمارستان، بیماران را بتوانیم به بخش‌های مختلف جابجا کنیم.

ویروس کرونا کشندگی بالایی ندارد

علی امیر سوادکوهی رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران با اشاره به اینکه در کشور این بحران مدیریت شد، گفت: تمام پزشکان، گروه پزشکی، پرستاران و همکاران آزمایشگاهی و تصویربرداری در تهران به صورت کامل در حالت بحران فرو رفته اند تا بتوانیم این شرایط سخت را کنترل کنیم.

او اظهار داشت: ویروس کرونا کشندگی بالایی ندارد، ولی میزان سرایت آن بسیار زیاد است و این موضوع ایجاد اختلال می‌کند، بیشترین میزان مبتلایان در چین هستند که حدود ۸۰ هزار نفر در چین به این ویروس مبتلا شده اند.

سوادکوهی با اشاره به اینکه در حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد کسانی که به این بیماری دچار می‌شوند نیازی به بستری شدن ندارند گفت: کسانی که یکی از علائم سرفه، آبریزش و تب را دارند و نیاز به بستری ندارند، ولی بهتر است که شناخته شوند و دیگران را در این سیستم دچار اختلال نکنند، اما از ۱۵ الی ۲۰ درصد باقیمانده ۱۳ درصد شان نیاز به بستری شدن در بخش‌های ویژه را ندارند؛ لذا ۶، ۷ درصد می‌ماند که آن‌ها دچار درگیری ها‌ی شدید ریوی می‌شوند و باید حتماً در بیمارستان‌ها بستری شوند که دو یا سه درصد آن‌ها فوت می‌شوند.

سوادکوهی با اشاره به اینکه بحران در خیلی از استان‌ها شاید از تهران هم سخت‌تر باشد ادامه داد: در استان مرکزی، قم، اراک، اصفهان و گیلان بحران کنترل شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.