تعطیلی مدارس فرصت آموزش را کوتاه کرده است، اما ظرفیت‌هایی مانند فضای مجازی می‌تواند راهکار مؤثری برای جبران آن باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،بیش از حدود یک هفته از تشخیص ورود کرونا به ایران می‌گذرد همان ویروسی که یکی دو ماهی است در دنیا سر و صدای به پا کرده است و حالا پایش به ایران رسید و شهر به شهر می‌چرخد.

با تشکیل کمیته‌ای برا پیشگیری و کنترل کرونا اهالی آن تعطیلی اجتماع‌های بزرگ مانند مدارس و دانشگاه‌ها را یکی از راهکار‌ها برای جلوگیری از تعطیلی مدارس دانستند و بر این اساس تعطیلی یک هفته‌ای دانشگاه‌ها و بعد از آن هم تعطیلی قطره چکانی مدارس به مدت یک هفته ادامه داشت.

تغییر تاکتیک فضای مجازی برای دانش آموزان؛ کلاس درس به خانه ها آمد

تعدد تعطیلی مدارس و عقب ماندن از برنامه آموزشی

شرایط اقلیمی و آلودگی هوا موجب شد تا دانش آموزان بیش از سال‌های قبل تعطیلی در برنامه درسی خود داشته باشند، اما از طرفی حفظ سلامت آن‌ها در کنار آموزش ضرورتی دوچندان داشت بر همین اساس و علی رغم کاستی‌ها و انفعالی که وزارت بهداشت به عنوان متولی امر در اعلام تعطیلی مدارس داشت این کار انجام شد.

حال در میان انتقال و شیوع کرونا هم تغییری نکرده و احتمال ابتلا به بیماری همچنان وجود دارد بنابراین ضدعفونی کردن مدارس و رعایت نکات بهداشتی نگرانی خانواده‌ها را کم نکرده است بنابراین آنطور که فضای فکری جامعه و به خصوص خانواده نشان می‌دهد گویی حضور در مدارس برای دانش آموزان ضرورت ندارد هرچند که وزارت بهداشتی‌ها با تاخیر در اعلام تعطیلی و بلاتکلیف گذاشتم دانش آموزان و خانواده‌هایشان سعی بر حضور آن‌ها در کلاس‌های درس داشته باشند.

با وجود این شرایط، جبران عقب ماندگی‌های تحصیلی نیازمند راهکاری است تا دانش آموزان بدون حضور در مدرسه آموزش را ادامه دهند وهمین مقدمه‌ای است تا راهکار‌هایی همچون آموزش از طریق فضای مجازی که مدت‌هاست کمرنگ شده بار دیگر فوت گیرد.


بیشتر بخوانید: معلمان در تعطیلات مربوط به کرونا باید در مدارس باشند


تغییر تاکتیک فضای مجازی برای دانش آموزان؛ کلاس درس به خانه ها آمد

استفاده از پیام رسان‌ها برای آموزش

اقدامی خودجوش در برخی از استان‌های کشور جبرانی برای تعدد تعطیلات و حضور نداشتن در کلاس درس شد و حالا در استان‌های اصفهان و قم مدارس سمپاد پیشگام شدند تا این بار فضای مجازی با رویکردی مثبت برای دانش آموزان به کار گیرند.

کلیم‌الله بابایی رئیس اداره استعداد‌های درخشان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش بیان کرد: با توجه به تعطیلات‌ای که از هفته گذشته داشتی مدارس سمپاد اصفهان به ویژه فرزانگان آن با تجهیزاتی که داشتن وارد عمل شدند و فیلم‌های آموزشی را از طریق معلمان ضبط کرده و در سایت مدرسه آپلود کردند که دانش‌آموزان با ورود به سایت امکان بهره مندی از این آموزش‌ها را داشتند

او ادامه داد: در ابتدا دسترسی محدود برای دانش آموزان مدرسه وجود داشته، اما با توجه به اینکه استقبال خوبی از این طرح شد قرار بر این است تا سایر دانش آموزان و مدارس سمپاد هم از این فرصت استفاده کنند تا جبرانی برای عقب ماندگی درسی آن‌ها باشد.

بابایی درباره نحوه تدریس در این کلاس‌های مجازی اظهار کرد: ساعات تدریس کاهش پیدا کرده است، اما بر اساس برنامه درسی که وجود داشت آموزش را ادامه می‌دهیم و در این مسیر از بستر پیام رسان‌ها استفاده می‌شود.


بیشتر بخوانید: جزئیات برگزاری کلاس‌های آموزشی دانش‌آموزان از صدا و سیما


تغییر تاکتیک فضای مجازی برای دانش آموزان؛ کلاس درس به خانه ها آمد

پیام رسان‌های داخلی به کمک آموزش آمدند

هرچند آموزش‌های تلویزیونی از فردا برای جبران عقب ماندگی‌های تحصیلی دانش آموزان در نظر گرفته شدند، اما برخی مدارس از حداقل فرصت‌ها هم بهره گرفتند.

طالبی رئیس اداره استعداد درخشان قم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش در این باره گفت: با توجه به تعطیلی که از هفته پیش با آن مواجه شدیم و دغدغه همکاران برای جبران عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان از طریق بستر پیام رسان‌های داخلی وارد عمل شده و تمهیداتی را برای آموزش در نظر گرفتیم تا اگر تعطیلات حتی ادامه پیدا کرد خدمات کامل آموزشی را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم.

او ادامه داد: با توجه به ظرفیت مدرسه در وهله اول کانال‌های پیام رسان‌های فارسی به کار گرفته شدند و پس از آن بازآموزی مباحث تدریس شده از طریق فیلم، پاورپوینت و حتی فایل‌های صوتی مورد توجه قرار گرفت و بر اساس برنامه درسی این کار انجام شد.

رئیس اداره استعداد‌های درخشان قم گفت: فعلاً کار را در بستر مدارس سمپاد انجام دادیم که این کار البته منوط به اعلام رضایت خانواده‌ها بوده است و با توجه به بازخورد‌های مثبتی که تاکنون داشتیم اگر تعطیلات استمرار داشته باشد تمامی مدارس سمپاد را تحت این آموزش‌ها قرار می‌دهیم.

استفاده البته در کنار این راهکار‌ها هنوز بستر مناسب فضای مجازی، تجهیزات و اینترنت شاخصه‌ای ضروری است تا فرصت آموزش الکترونیک را برای دانش آموزان فراهم کند، اما هنوز این بستر آنطور که باید شما نگرفته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
ان شالله زودتر شرایط خوب بشه
هیچی مثل آموزش حضوری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۶ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
خیلی خوبه این طرح. ای کاش در شرایط عادی هم هفته ای یک تا دو روز این طرح اجرایی بشه. مطمئن باشید دانش آموزان تنوع تو سیستم آموزشی رو خیلی دوست دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
بهترین راه همین آموزش مجازی هست و هزینه سرویس رو میدیم واسه اینترنت
البته زیر ساخت لازم و اینکه دائم صدا قطع نشود مهم است و بعد آمزونها حضوری باشه با این روش
اولا بخش مهمی از ترافیک شهری کم میشه
ثانیا امکان پخش بیمارهای واگیر دار کمتر میشه
ثالثا والدین نظارت مستقیم دارند
رابعا تعطیلی به دلایل مختلف مثل آلودگی هوا -برف - برگزاری مراسمهای مختلف دولتی مثل نشست سران و.. منجر به تعطیلی آموزش نمیشه
رد و بدل جزو ها و کتابها دیگه کاغذی نیست و لذا کسی منتظر برگشت دادن چزوه اش نمی مونه
آزمون نهایی هم که حضوری هست و امکان هرگونه سوء استفاده رو از کشانی که دنبال این راه هستند می گیره
نهایتا اعلام نمرات هم از طریق مجازی باشه
هر خبر خوب یا مشکلی هم بود در مورد دانش آموز به شماره همراه ولی دانش آموز پیامک شود
Iran (Islamic Republic of)
ساوجبلاق
۱۴:۱۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
از اول همين كار رو مي كردين بابا مدرسه مال قديمه الان تو خونه راحت تر ميشه درس خوند
Iran (Islamic Republic of)
عرفان
۱۷:۱۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
جون بابا
چیز دیگه ای نمیخوای؟
United Arab Emirates
محمد
۱۱:۵۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
اینترنت را کی می ده