به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر روی سیارۀ مشتری سیبزمینی سرخ کرده درست کنید مزۀ آن چطور خواهد شد؟ خوشبختانه، تاسیسات فضایی اروپا به دنبال جواب این سوال است.
دانشمندان، با این امید که مطالعۀ سرخ کردن در شرایط گرانشی متفاوت میتواند به آنها کمک کند غذای فضایی را برای فضانوردان آینده بهتر کنند، سیبزمینیها را خرد کرده و دو طرف آنها را به ترتیب در روغن زیتون سرخ کردند. اما نه در شرایط عادی، بلکه در یک سانترفیوژ چرخنده که گرانش را تا ۹ برابر بیشتر از گرانش زمین افزایش میداد اینکار را انجام دادند.
گرانش بیشتر انتقال گرما میان روغن داغ و سیبزمینی را به طور قابل توجهی افزایش داد، زمان سرخ شدن را کاهش داده و نتیجه آن پوستۀ بکلفت و برشته شد. در واقع میتوان گفت که دانشمندان شرایط ایدهآل برای درست کردن سیبزمینی با تردی مناسب را پیدا کردهاند. بیشترین ضخامت پوسته وقتی حاصل شد که سیبزمینی در شرایط گرانشی سه برابر بیشتر از زمین سرخ شد؛ اما هیچ افزایش بیشتری در میزان گرانش باعث بیشتر برشته شدن سیب زمینی نمیشد.
اما قبل از اینکه بروید و ایدۀ خود در مورد یک سرخکن در شرایط بالاتر گرانش را ثبت کنید، به قسمت بعد این گزارش هم توجه کنید: قسمت پائینی سیبزمینی در هنگام سرخ کردن بخاطر داشتن یک لایه از بخار آب که از منافذ خارج میشود تماس کمتری با روغن دارد و در نتیجه، صرف نظر از هر شرایط گرانشی، قسمت پائینی سیبزمینی خیس میشود. البته امیدواریم که آزمایشهای این تیم در نهایت منجر به بهترین سیبزمینی سرخ کردۀ فضایی بشود.
منبع: آلامتو
انتهای پیام/