به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مرکز سلامت محیط و کار در راستای وظایف کمکی خود اقدام به تدوین دستورالعملی در این خصوص برای حفظ بهداشت محیط بیمارستانها و سایر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی کرده که توجه به آن میتواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مفید است.
همچنین توجه به این موارد و اقدامات کنترلی ساده مانند هندراب، رعایت بهداشت فردی بعد از توالت و حضور در اماکن عمومی و ... در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر خواهد بود.
۱. نصب راهنمای کنترل محیطی مقابله با بیماریهای تنفسی در محل و نظارت متصدی نسبت به اجرای صحیح آن توسط کارکنان
۲. نصب تابلوهای آموزشی پیشگیری از انتقال بیماریهای تنفسی به تعداد کافی در محل
۳. نصب دستورالعمل شستن دستها برای پیشگیری از انتقال بیماریهای تنفسی به تعداد کافی در محل سرویسهای بهداشتی
۴. وجود مواد شوینده، گندزدا، امکانات و تجهیزات نظافت به مقدار کافی و لازم در محل
۵. استفاده از هواکش و سیستم تهویه مناسب در سرویسهای بهداشتی
۶. ممانعت از ادامه فعالیت پرسنل بیمار و مشکوک به بیماریهای تنفسی
۷. استفاده از پرسنل مخصوص به عنوان مسئول نظافت و استفاده از ماسک، دستکش، چکمه و لباس کار در هنگام نظافت
۸. نظافت و گندزدایی دستگیرههای در، نرده پلهها و سرویسهای بهداشتی به صورت مستمر و سایر سطوح مانند کف اتاق ها، راهروها، سالنهای آمفی تئاتر و... به صورت روزانه
۹. جداسازی سطل دستمال ها، وسائل نظافت و گندزدایی سرویسهای بهداشتی از وسایل مکانهای دیگر از جمله آبخوری
۱۰. جمع آوری دستمال کاغذیهای استفاده شده و همچنین وسایل یک بار مصرف نظافت در کیسههای پلاستیکی محکم و سطلهای دردار پدالی و دفع آنها در آخر هر نوبت کاری توسط مسئول نظافت همان شیفت
۱۱. مجزا بودن کلیه لوازم مورد استفاده بهداشتی برای هر فرد مقیم و پرسنل
۱۲. استفاده از چادر نماز، مهر و سجاده شخصی در نمازخانه
۱۳. شستشو، نظافت و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی
۱۴: نظافت، شستشو و گندزدائی تمام سطوح سرویس های بهداشتی بعد از هر شیفت به طور مرتب۱۴. وجود سیستم لوله کشی صابون مایع و یا حداقل ظرف همراه با مایع دستشوئی در محل سرویسهای بهداشتی
۱۵. شستشو و گندزدایی مستمر کلیه قسمتهای آشپزخانه و یا محلهای جانبی
۱۶. آموزشهای لازم به پرسنل آشپزخانه و سایر پرسنل
۱۷. آموزش نحوه شستن دستها برای پیشگیری از انتقال ویروس به پرسنل آشپزخانه و سایر پرسنل
۱۸. سرو نمک، فلفل، سماق و آب خوردن در بوفه، آبدارخانه، یا آشپزخانه و سالن پذیرایی در بسته بندیهای یکبار مصرف و یا در غیر این صورت گندزدایی مناسب ظروف حاوی آنها
انتهای پیام/