جمیل علی زاده شایق دبیر انجمنبرنج کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه نیازی به واردات برنج برای تنظیم بازار شب عید نداریم، اظهار کرد: اگرچه واردکنندگان خواهان واردات مجدد برنج برای تنظیم بازار شب عید هستند، اما به سبب واردات بی رویه طی سالهای اخیر میتوان گفت که این افراد دلشان برای مملکت، تولیدکننده و مصرف کننده نسوخته است.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای ۹۶ و ۹۷ بیش از نیاز کشور برنج وارد شد، افزود: بنابر آمار گمرک در ۶ ماهه ابتدای امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شد که علی رغم پیش بینی خشکی و خشکسالی، بارندگیهای مناسب بهار در استانهای همچون مازندران، خوزستان و شرق گلستان مایه برکت شد.
علی زاده شایق ادامه داد: با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از انجمن برنج گلایه کردند که چرا جلوی کشت برنج در خوزستان را نمیگیرند، اما به سبب بارندگیهای مناسب بهار سطح کشت برنج در گلستان و خوزستان به حدی بالا رفت که در میزان تولید تاثیر بسزایی گذاشت.
به گفته این مقام مسئول، در شرایطی که پیش بینی میشد تولید برنج به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۲۵۰ هزارتن برسد، با رشد حداقل ۲۰۰ هزار تنی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید که این امر بیانگر میزان کافی تولید برنج است.
دبیر انجمن برنج کشور با انتقاد از نوسان قیمت برنج در خرده فروشیها بیان کرد: قیمت برنج در استانهای شمالی از مهر همزمان با پیک برداشت تاکنون از ثبات نسبی برخوردار است به طوریکه قیمت هر کیلو برنج با ۲ تا ۳ درصد خرده بدون ناخالصی در گیلان ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان و در برخی استانهای شمالی ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان است.
علی زاده شایق با اشاره به اینکه نیازی به واردات برنج نداریم، افزود: با توجه به رشد تولید برنج و واردات گسترده طی سالهای اخیر، نیازی به واردات برنج در ایام محرم، شب عید و ماه رمضان نداریم.
وی درباره آخرین وضعیت اختلاط برنج داخلی و خارجی گفت: با وجود کاهش قیمت جهانی نسبت به ۱۰ سال اخیر فرصت خوبی است برای واردکنندگان که برنج خارجی ارزان را وارد و با برنج خوب داخل مخلوط کنند و سپس با قیمت برنج ایرانی درجه یک در بازار به فروش رسانند که این امر بی انصافی است.
دبیر انجمن برنج در پایان تصریح کرد: مدیریت جدید وزارت جهاد کشاورزی با تولیدکنندگان برنج همکاری لازم را کردند به طوریکه مجوز واردات را صادر نکردند.
وی در پایان تصریح کرد: اگرچه واردکنندگان برنج اصرار دارند با ارز ۴۲۰۰ تومانی برنج را وارد کنند، اما انجمن برنج و وزارت جهاد کشاورزی موافق این امر نیست.
انتهای پیام/