به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علی دادگری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و مدیرکل سابق توانمندسازی و بهرهوری سرمایههای انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: پیشبینی میکنم که بتوانیم از اوایل تابستان ۱۳۹۹ نخستین دوره آموزشی پرستار دیابت را در کشور برگزار کنیم.
دادگری در حاشیه مراسم رونمایی از پروتکل افتتاح پرستار دیابت ایران با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت در همه بیانیههای خود بر لزوم پیشگیری تاکید کرده است، افزود: براین اساس سازمان جهانی بهداشت سطوح پیشگیری را افزایش داده است. پیشگیری از آگاهیرسانی عمومی شروع میشود تا در نهایت به بازتوانی و نوتوانی مددجویان برسد. یکی از شایعترین بیماریهای مزمن در جهان، دیابت است و تربیت پرستارانی که بتوانند در همه این سطوح پیشگیری از مرحله مقدماتی تا مرحله بازتوانی نقش فعالی داشته باشند، اهمیت زیادی دارد. این دوره آموزشی میتواند نقش مهمی در تربیت پرستاران حرفهای دیابت داشته باشد. هدف نهایی از برگزاری این دوره آموزشی نیز افزایش کیفیت زندگی مددجویان دیابتی است. در حوزه دیابت سه گروه آسیبپذیر داریم که شامل کودکان و نوزادان، مادران باردار و سالمندان میشود که در دوره آموزشی پرستار دیابت مطالب مرتبط با پیشگیری و مراقبت هر سه گروه گنجانده شده است.
او درباره اهمیت برگزاری این دوره آموزشی توضیح داد: ما در وزارت بهداشت موفق شدیم ۱۳ دوره آموزشی را به تصویب مرکز مهارتهای وزارت بهداشت که زیرمجموعه مرکز آموزشهای مداوم وزارت بهداشت است، برسانیم و این دورهها در حال شکلگیری و اجرا هستند. یکی از نخستین دورههایی که قرار است برگزار شود و کارهای مقدماتی آن در حال انجام است، دوره کوتاه مدت آموزش پرستاری برای پرستاران دیابت است که قرار است به همت دانشگاههای مختلف و با مرکزیت انجمن علمی دیابت این کار انجام شود.
دادگری ادامه داد: فرآیند تصویب این دوره آموزشی در وزارت بهداشت حدود دو سال طول کشیده است و در تصویب این دوره نیز تیمهای حرفهای پرستاری و پزشکی در کنار یکدیگر کار کردهاند. هدف از برگزاری این دوره آموزشی نیز ارتقای کیفیت خدمات پرستاری مرتبط با دیابت به منظور ارتقای کیفیت زندگی بیماران، بهبود وضعیت مراقبتی و درمانی بیماران و حتی پیشگیری است.
او گفت: پیشبینی میکنم که بتوانیم از اوایل تابستان ۱۳۹۹ نخستین دوره آموزشی پرستار دیابت را در کشور برگزار کنیم. این دوره آموزشی ابتدا به صورت پایلوت برگزار میشود و در صورت استقبال پرستاران و دانشگاهها آن را به صورت گستردهتری برگزار خواهیم کرد. از دانشگاهها میخواهیم که به پرستاران خود اجازه دهند در این دوره شرکت کنند و از وزارت بهداشت هم میخواهیم که در برنامههای اعتباربخشی برای دانشگاهها و بخشها، برای پرستارانی که در این دوره آموزشی شرکت کردهاند امتیازی ویژه و خاص قائل شود.
انتهای پیام/