خلطی که در گلویتان مانده به معنای طولانی شدن سرماخوردگی شما نیست. با ما همراه باشید تا با دلایل آن آشنا شوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هیچکس نمیخواهد دوره بیماری سرماخوردگی اش بیشتر از دو هفته ادامه داشته باشد. علائمی مانند سرفه که بواسطه ویروس سرماخوردگی یا عفونت ایجاد شده، می‌تواند در نتیجه مبارزه سیستم ایمنی بدن با بیماری باشد.

گلبول‌های سفید خون به مبارزه با بیماری می‌شتابند، حتی پس از از بین رفتن تب یا ویروس بدن بازهم به مبارزه با عفونت می‌پردازد و منجر به علائم مقاومتی می‌شود.

در زمان سرماخوردگی مخاط ایجاد شده و حفره‌های بینی و سینوس‌ها شروع به ریزش در پشت گلو کرده و باعث می‌شود که شروع به سرفه کنید. درصورتی که یکبار حالتان خوب می‌شود و مجددا احساس سرما خوردگی می‌کنید، این وضعیت نشان دهنده عفونت دیگری است.

آسم
سرفه می‌تواند در نتیجه آسم ایجاد شود، در مواقعی نیز افراد پس از سرماخوردگی از خود علائم آسم را نشان می‌دهند. وقتی راه‌های تنفسی به سمت شش‌ها گرفته می‌شوند، حالت تنگی نفس پیش می‌آید. اگر در سرفه خود احساس خس خس کردید، نشانه این است که چیزی بجز یک سرماخوردگی ساده وجود دارد.

نشانه‌های دیگری نیز وجود دارند که مانند سرماخوردگی هستند. مانند آبریزش بینی، رفلاکس معده و تپش قلب. سرماخوردگی عادی نهایتا باید ۵-۷ روز طول بکشد. اگر احساس تب دارید و یا فکر می‌کنید که علائم سرماخوردگی در شما بهبود نیافته، برای اطمینان از نتیجه حتما آزمایش دهید، زیرا هیچ کس بدنتان را بخوبی خودتان نمی‌شناسد.

مواردی که باید مجددا در این آزمایش مورد بررسی قرار گیرند عبارتند از:

اگر بیش از اندازه و به مدت طولانی سرفه می‌کنید
اگر روند سرفه کردنتان تغییر کرده، مثلا سرفه خشک به سرفه خلط دار تبدیل شده است
وقتی که خون در سرفه دیده شود

حداقل ۲۴ ساعت پس از مشاهده علائم بیماری، بیماری مسری خواهد بود، زیرا بدنتان درحال جابجایی بیماری است. اگر عفونتی داشته باشید که منجر به تب شود، معمولا در مواقعی که تب فروکش می‌کند احتمال مسری بودن بیماری نیز کاهش می‌یابد.

اما در صورت استفاده از آنتی بیوتیک ظرف ۲۴ ساعت عفونت از بین خواهد رفت.

اگر سرماخوردگی بواسطه یک سرمای عادی باشد، می‌توان از دارو‌های بدون نسخه‌ای که حاوی دکسترومدروفن هستند استفاده کرد. هرچند باید در استفاده از قرص‌های کدئین دار احتیاط کرد. کدئین دارای عوارض جانبی یا پتانسیل بالقوه است.

سرفه به واسطه گیرنده‌های تحریک شده در گلو و شش‌ها ایجاد می‌شود، پس عفونت می‌تواند حساسیت این گیرنده‌ها را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد. می‌توان بواسطه برخی دارو‌ها این حساسیت‌ها را کاهش داد.

استفاده از اسپری‌هایی مانند کلراسپتیک گزینه خوبی برای درمان محسوب می‌شوند.

این دارو‌ها کاملا توسط FDA تعریف نشده اند، بنابراین همیشه نمی‌دانید که درحال استفاده چه چیزی هستید. پس بهتر از مواد طبیعی مانند عسل وچای استفاده کنید. عسل گلو را پوشش می‌دهد. در کودکان بالای یک سال استفاده از عسل می‌تواند باعث بهبود علائم شود. گرچه سرفه را کاملا از بین نمی‌برد.

البته به گفته پزشکان در زمان ابتدا به بیماری استفاده از ویتامین c یا زینک چندان چاره ساز نیست، بلکه این ویتامین‌ها در مراحل اولیه بیماری و قبل از ابتلا شدن بیشتر کارایی دارند. این ویتامین‌ها قدرت و شدت سرماخوردگی را کاهش می‌دهند. برای بهبود سرماخوردگی فقط باید به آن زمان دهید.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.