رنگ‌ها بر روان سلامتی کودکان تأثیر بسزایی دارند. در انتخاب رنگ ملافه و روبالشتی کودک این نکته را حتماً درنظر داشته باشید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اصولاً در این مورد نباید از رنگ‌های محرک و تند استفاده کرد. رنگ‌های بسیار تیره، قهوه ای، مشکی، آبی تیره بیشتر تأثیر ترسناک و وحشت انگیز دارند و در کودک ایجاد خوف می‌کنند. بچه‌های کوچک از ملافه‌ها و روبالشتی‌هایی که طرح‌های گل و اسباب بازی یا حیوانات روی آن‌ها حک شده باشد، بسیار خوششان می‌آید...

بچه‌های پیش دبستانی هم نسبت به رنگ‌های قهوه‌ای روشن، قرمز سیر، سبز ملایم و آبی روشن احساس خوبی دارند؛ بنابراین تا می‌توانید فضای اطراف محل خواب کودک را از وجود اشیای با رنگ‌های تند و براق و درخشان خلوت کنید. یک محیط ساده و عاری از تنوع زیاد، همراه با آرامش، می‌تواند بهترین موفقیت برای خواب کودک باشد.

اتاق خواب نوزادان را بهتر است با رنگ‌های ملایم و پاستلی در بیاوریم، اتاق خواب کودکان خردسال و نوجوانان را نیز می‌توانیم با رنگ‌های شاد و پرانرژی‌تر زینت کنیم. استفاده از ترکیب رنگ‌های هارمونیک که در چرخه رنگ د رکنار یکدیگر قرار گرفته اند نیز می‌تواند بسیار موفق آمیز باشد. به عنوان مثال: استفاده از تنالیته‌های مختلف رنگ بنفش و سبز در کنار یک رنگ روشن متضاد مانند کرم فضایی زیبا می‌آفریند. آنچه باید در طراحی رنگی یک اتاق خواب همواره درنظر داشته باشیم این است که نه تنها انتخاب مجموعه‌ای از رنگ‌ها بلکه میزان به کارگیری آن‌ها و سطوحی که اشغال می‌کنند در مقایسه با هم نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. همچنین ایجاد رابطه میان سطوح رنگی گوناگون با استفاده از جزئیاتی، چون قاب عکس، حاشیه‌های کاغذ دیواری نصب شده به دیوار، تکرار طرح خاصی به روی ملحفه و روبالشتی‌ها می‌تواند به یک اتاق انسجام و هماهنگی بیشتری بخشد. در طرح‌های رنگارنگ، طرح‌هایی با لکه‌های بزرگ رنگی با زمینه‌های رنگی قوی بیش از طرح‌های ریزنقش و نامفهوم نظر کودکان را جلب می‌کند.

 رابطه رنگ با لباس کودک:

کودک لباس را به دلیل رنگ‌های جذاب و شاد آن دوست دارد. او درباره تناسب رنگ لباس و این که آیا چنین رنگی به او می‌آید یا نه چیز زیادی نمی‌داند و به همین دلیل ممکن است حتی در یک زمان لباس‌های با رنگ‌های مختلف و ناهماهنگ را برای پوشیدن انتخاب نماید. کودکان بیشتر مایل به پوشیدن رنگ‌های قرمز، سبز، نارنجی، زرد، آبی و صورتی هستند.

رابطه رنگ اسباب بازی‌ها با کودک:

بهترین اسباب بازی آن است که کودک را مجذوب خود می‌کند و او به سراغ آن می‌رود و تحرک و لذت بیشتری از آن کسب می‌کند.

برخلاف آنچه والدین انتظار دارند هرقدر اسباب بازی دارای شکل غیراختصاصی‌تر و بنیادی‌تر باشد، قوه تخیل کودک را بیشتر تحریک می‌کند. اما یکی از نکات بسیار مهم که والدین باید آن را موردتوجه قرار دهند انتخاب اسباب بازی برحسب سن کودک و رنگ آن است.

 اتاق کودکان باید چه رنگی باشد؟

اگر به خانه جدیدی نقل مکان می‌کنید و به دنبال انتخاب رنگ مناسبی برای اتاق کودکتان هستید. رنگی که برای دکوراسیون اتاق کودک درنظر می‌گیرید باید با مقطع سنی که کودک شما در آن قرار دارد متناسب باشد. در طول سال اول زندگی رنگ‌های ملایم برای اتاق کودکان بهترین انتخاب هستند، چراکه نوزاد به نور و سایه بیشتر توجه نشان می‌دهد تا تفاوت رنگ ها، از این رواتاق خواب نوزادان باید با رنگ‌های روشنی مانند سفید و کرم و یا رنگ‌های زرد، صورتی، آبی یا سبز روشن، رنگ آمیزی شود. هرچه کودک بزرگتر می‌شود با به کارگیری رنگ‌های شاد و درخشان در اتاق می‌توان فضای خوب و سرشار از انرژی و تحرک برای او فراهم آورد. اگرچه استفاده از رنگ‌های روشن و طرح‌های شاد که موردپسند کودکان بوده و موجبات تحریک خلاقیت آن‌ها را فراهم می‌آورند در اتاق کودکان توصیه می‌شود. برای رنگ آمیزی این اتاق‌ها باید همواره از رنگ‌هایی استفاده کرد که در ساخت آن‌ها سرب به کار نرفته باشد. پس از اطمینان از بی زیان بودن نوع رنگ مصرفی، نوبت به انتخاب یک زمینه رنگی برای اتاق کودک می‌رسد.

برای طراحی رنگ دکوراسیون اتاق کودکان دو راه وجود دارد:

استفاده از رنگ‌های شاد و درخشان و دیگری ایجاد فضایی مملو از رنگ‌های ملایم و رؤیایی که اسباب بازی‌های رنگارنگ کودک در آن نقش آکسان‌های رنگی را ایفا می‌کنند. هنگام طراحی رنگ در دکوراسیون اتاق کودک باید به خاطر داشت که اغلب کودکان مجموعه‌ای از اسباب بازی‌های رنگارنگ را در فضای اتاق خود جای خواهند داد که بی شک نمای اتاق را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

گاهی اوقات انتخاب رنگ و دکوراسیون اتاق کودک با توجه به جنسیت او انجام می‌شود بسیاری از والدین رنگ‌های گرم و ملایمی مانند صورتی و بنفش یاسی را برای دختران و رنگ‌های آبی و سبز را برای فرزند پسرشان می‌پسندند. همچنین در میان کودکان بزرگتر که قادر به اعمال سلیقه خود در انتخاب رنگ و دکوراسیون اتاقشان هستند بسیاری از دختران فضایی رؤیایی و دخترانه و بسیاری از پسران رنگ‌های پرسایه و شاد با کنتراست بیشتر را می‌پسندند. دختران دکوراسیونی مملو از رنگ‌های صورتی، سفید و بنفش، تور، روبان و حریر و فضای فانتزی را ترجیح می‌دهند در دکوراسیون اتاق دختران هارمونی هماهنگی بیشتر است.

درهرحال باید از محدود کردن انتخاب کودکان در رنگ دکوراسیون اتاقشان پرهیز کرد و به خاطر داشت که الزاماً نباید اتاق دختران صورتی و اتاق پسران آبی باشد.

▪ چند نکته مهم در مورد روان شناسی رنگ در کودک:

- سبز و آبی در محیط‌هایی کاربرد دارند که نیاز به سکون و آرامش هست.

- رنگ‌های گرم مانند قرمز، نارنجی، زرد و... موجب احساس کند شدن گذر زمان، احساس سنگین وزنی، کوچک‌تر شدن اتاق و بزرگی اجسام می‌گردند. در محیط‌هایی که احساس کسالت و یکنواختی وجود دارد باید از رنگ‌های سرد استفاده شود.

- در اتاق باید از رنگ‌های گرم استفاده شود تا گذشت زمان کندتر احساس شود و فرد احساس کند مدت زیادی استراحت داشته است.

- دیوار‌هایی که پنجره دارد باید روشن رنگ شود تا کنتراست زیادی با بیرون ایجاد نکند که موجب خستگی چشم و سردرد گردد.

- رنگ‌های روشن محیط را بزرگ‌تر و رنگ‌های تیره کوچک‌تر نشان می‌دهند.

- رنگ‌های روشن سقف را کوتاه‌تر و رنگ‌های تیره بلندتر جلوه می‌دهند.

در محیط این کلینیک سعی شده با کاربرد صحیح رنگ ها، ضمن ایجاد آرامش مانع خستگی افراد شده و از نظر معماری نیز نما‌های مطلوب و با نشاطی فراهم گردد.

 تغذیه رنگی

رنگ طبیعی خوراکی‌ها و غذا‌هایی که می‌خوریم فرکانس ارتعاشی همان رنگ را در دسترسمان قرار می‌دهد و بروی چاکرای خاصی تاثیر می‌گذارد:

جگر قرمز، دل، قلوه، کلم قرمز، چغندر قند، تمشک قرمز، گیلاس قرمز، انگور قرمز، آلوی قرمز، فلفل قرمز، سیب سرخ، گوجه فرنگی و هرچه قرمز است.

اثرات رنگ لباس‌ها بر روی بدن:

رنگ لباس‌ها به دلیل حساسیت نوری سلول‌های بدن می‌گذارند بنابراین بهتر است لباسی بپوشیم که به رنگ آن نیاز داریم، اما فراموش نکنید که هر لباسی اعم از کت، پیراهن یا بلوز یا مانتو به تن می‌کنید، لباس زیر شما باید سفید باشد. اگر لباستان از پارچه نخی یا ابریشم و یا پشم با رنگ طبیعی باشد بهتر است از لباس‌های مصنوعی با رنگ مصنوعی است.

در انتخاب رنگ ملافه و روبالشی کودک این نکته را حتما در نظر داشته باشید. اصولا در این مورد نباید از رنگ‌های محرک و تند استفاده کرد. رنگ‌های بسیار تیره، قهوه ای، مشکی، آبی تیره بیشتر تأثیر ترسناک و وحشت انگیز دارند و در کودک ایجاد خوف می‌کنند. کوچولو‌ها از ملافه‌ها و روبالشی‌هایی که طرح‌های گل و اسباب بازی یا حیوانات با نمک و کارتونی روی آن‌ها حک شده باشد، بسیار خوششان می‌آید. بچه‌های پیش دبستانی هم نسبت به رنگ‌های قهوه‌ای روشن، قرمز سیر، سبز ملایم و آبی روشن احساس خوبی دارند؛ بنابراین تا می‌توانید فضای اطراف محل خواب کودک را از وجود اشیای با رنگ‌های تند و براق و درخشان خلوت کنید. یک محیط ساده و عاری از تنوع زیاد، همراه با آرامش، می‌تواند بهترین موقعیت برای خواب کودک باشد.

منبع: آکا

انتهای پیام/

 

برچسب ها: کودکان ، رنگ های محرک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.